Gönderen Konu: Ekim yapılan yerde yıkama sonrası beyaz renkte yağ bezeleri normal mi?  (Okunma sayısı 10340 defa)

ümit

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Arkadaşlar öncelikle merhaba.
Ekim yapılalı 13 gün oldu ve ekim yapılan yerlerde yıkama sonrası beyaz renklerde minik boncuk şeklinde bezeler oluşuyor. Sizce bu normal mi. Ben hafifcene tırnak uçlarımla çekerek temizlediğimde yapışkan gibi bir şey...

ümit

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Görüşsem de zamanla geçer diyeceklerdir. Çevrenizde ya da duyduğunuz böyle bir örnek var mıdır?

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Eğer yanlış anlamadıysam!!!

Normal... saç kökleri alınır iken epitel doku ile alınır, özellikle kalın punchlar ile alınmış ise greft diplerindeki o epitel doku kanalların içine tam gömülmez.dışarıda kalan o doku zaman ile eriyerek saç diplerinde sümükümsü bir görüntü oluşturuyor. Birde yıkama öncesi krem sürüp bekletiyorlar ise o erimiş kabuklar yumuşak beyaz renkte yumuşak bir hal alıyor. kabuk döküldükten sonra birşey kalmaz.

ümit

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
slooccer kardeşim, Aynen dediğin gibi bende bugün denemek amaçlı tepe bölgeme yumuşatıcı kremi sürdüm. Ön bölgeye sürmedim. Sonra yıkadığımda ise ön taraflarda o beyaz renkli  bezeler çok az vardı.. Peki bunlar zararlımıdır yada temizlememe gerek varmı dır sizce..

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Yok patron... hiç kafana takma. Bende aynı sıkıntıları yaşadım forumda da paylaşmış idim.illa için rahat olsun diye birde burada paylaşayım karşılaştır...

15 gün geçmiş bu saatten sonra yapacak dikkat edecek birşey kalmamış.Tek tavsiyem 100 güne kadar hiç birşeyi kafana takma çünkü taksanda sorsanda sonuç değişmeyecek. Kafanı başka şeylerle meşgül etmeyi dene. Biotin al başkada bişy kullanma.

ümit

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
eyvallah kardeşim. hairforte sprey kullanmaya başladım. 2 gündür de kullanıyorum. İki hafta oldu sayılır benim. Artık kafamda kabukta kalmadı ve o kremi artık kullanmak istemiyorum. Tekrardan onları temizlemek için uğraşmamak adına :)

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Kremin mantığı kabukların sertleşip yapışmasını önlemek. Kabuk yok ise zaten krem kullanmaman gerek.
Hairforte sprey doktor önerisimi?

ümit

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Doktor önerisi değil kardeşim. Bu arada sence nasıl :)

Gard

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ben fotoğraf ta göremedim beyazlıkları geçmeye başlamış sanırım çok geçmiş olsun arkadaşım

ümit

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Eyvallah kardeşim, sagolasın.. Beyazlıklar yıkandıktan sonra oluyor. Özellikle yumuşatıcı kremi sürdükten sonra. Bugün tepe bölgemde oldu. Ben temizledim malum :)

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Doktor önerisi değil kardeşim. Bu arada sence nasıl :)

Ateş ediyor maşallah.. tabi kabuklar tamamen gitmemiş, kanallarıda iğne ile açmışlar belli ki.bu durumda eğer o dipte siyah siyah görünenler kabuk ise 13 gün çok uzun bir süre, bir an önce dökmelisin onları.(dökmek için tavsiye_cilt nemlendirici kosyonu çokça kafana sür 45-50dk orada beklet,yıkarkende yuvarlaklar şeklinde ovala)

Yok kabuk  normal hali bu ise, saç tellerin çok sağlıklı ve kalın imiş bu durumda keklikten eser kalmaz oyleyse.

ümit

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
az kabuk vardı, evet kardeşim. Ben fazla hırpalamak istemedim ama 2 gün önce de onları temizledim. Şimdi tertemiz. Bu arada, ekilen saçlar, diğer saçlarımdan daha koyu ve daha sert. Ne diyorsun bu duruma

CELL11

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Ekim yaptıralı tam 15. gün oldu. doktor tavsiyesiyle minoxil forte %5 ve biotin kullanıyorum. Ekim çok sık ve güzel olmuş. Hayırlı olsun şimdiden.

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
az kabuk vardı, evet kardeşim. Ben fazla hırpalamak istemedim ama 2 gün önce de onları temizledim. Şimdi tertemiz. Bu arada, ekilen saçlar, diğer saçlarımdan daha koyu ve daha sert. Ne diyorsun bu duruma

Ekim yapılan saçlar bildigin üzere ense ve yanlardan alındı, haliyle daha kalın ve sert olacak.
Şok dökülmeden sonra çıkan saçlar ise önce inçe cılız , sonrasında ise hacim kazanacak.
Şok dökülmeye uğramayan saçlar ise, alttan uzar iken inçe, uçları kalın(sanki ucları ateşte yanmış gibi) olacak, yeteri kadar uzayıp kestirdiginde zamanla kafana uyum sağlayacak.

ümit

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
eyvallah cell sagolasın kardeşim. Umarım sende olumlu bir sonuç alırsın. Bu arada sloocer kardeşim. sagolasın. bende daha şokk dökülme başlamadı. 3.hafta bugün bitiyor. Bekliyorum bakalım, olacak mı , olmayacak mı diye

Facebook Twitter Instagram