Herkese merhabalar forumda daha önce bir konu açmıştım bir kaç öğüt aldım kendimce birşeler araştırdım şimdi yeniden yardımınıza ihtiyacım var ne yapacağımı bilmiyorum 25 Yaşındayım ağır bi saç dökülmesi yaşadım sonra biraz duruldu şu aralar tekrar yaşıyorum kelleşiyorum ve özgüvenim günden güne eriyip bitiyor. Saçımın ıslak ve kuru hallerini konuya ekleyeceğim. Önceki başlıktan aldığım öğütlerden sonra, aydında yaşıyorum araştırma hastenesinde ki öğretim üyelerine gözüktüm cildiye kısmına zaten bakar bakmaz evet, androjenik saç dökülmesi dedi bende 2018 de şikayetim ilk kez başladığında başka bir ilde başka bir doktora gözükmüştüm bana minoxil vermişti biotin hap ve biotin şampuan onları 1 ay kullanıp askere gitmişim daha da kullanamıştım zaten büyük dökülme bu sırada başladı bunu anlattım ve forumda okuduğum finanstreid'den bahsettim. Doktorda piyasada zaten iki ilaç olduğu finans ve minoxil ikisinin de yan etkilerinin ağır ve sürekli kullanman gerektiğini söyledi daha önce finans kullanan hastanız oldumu dedim genelde gelenler 25-30 yaş arası olduğu için bu ilacı kullanmaktan kaçındıklarını söyledi ee ne yapacaz o zaman hiç bir çaresi yok mu dedim Prp yapabiliriz dedi bende prp'nin işe yaramadığına dair çok şey okudum dedim yarayanda var ama dedi 4 seans 2 set tüp alacam + prp yi kendi yapıyo 2.5 bin tl civarı bi maliyeti oluyor bende düşüneceğim dedim. Birde İzmirde sitedeki yetkili abilerimizin mutlaka bilip tanıdığı Sclinic var hasta yelpazesi tam bana uygun saç ekimi yapılacak kadar kelleşmemiş fakat kelleşmekte olan tipler fakat maddi olarak bir saç ekimi fiyatı hatta bazılarından pahalı bile ve garanti yok. Şimdi bir yol izlemem lazım sizce ne yapmalıyım.
1-) Prp yaptır (Diyelim ki yaptırdım 4 ay oldu dökülme durdu/durmadı tek başına zaten yeterli bir tedavi değil yanında ne yapmalıyım) .
2-) Sclinic de uygulanan tedaviyi seç eğer bunu seçersem ilerde ki bir saç ektirme bütçemi de harcamış olacağım en son 7bin 8 bin tl lerden bahsediliyordu şuan ne kadar bilmiyorum
3-) Medikal tedavilere yönel: Kafamı en çok kurcalayan kısım tam olarak burası hangi ilaçları hangi kombinasyonla almam gerekli bir kere minoxil kullandım bıraktım mercimek tanesı kadar olan dökülme aldı başını gitti ona bağlı mı değil mi bilmiyorum ama bugün olduğum konum şuan çok kötü finans kullanmaya başlayayım mı ? bu ürünü ne kadar kullanacağım ? Diyelim ki 3. ayda yan etki gördüm bıraktım bana geri dönüşü nasıl olacak. Bilgim bu konuda çok az finanstreid+xpecia mı kullanmam gerekiyor gibi gibi..
5-) Piyasada diğer ürünler uraw mavi serum vb gibi.
Ve son olarak 25-26-27 gibi yaşlarda saç ekimi yaptırmak doğru mu? en azından aydını geçtim izmirde bildiğiniz güvenilir bir klink doktor var mı bilgi alabileceğim soru sorabiliceğim beni yönlendirecek burada en fazla cildiyeye gidebiliyorsunuz ve sanki ezberletilmiş replikler gibi her zaman aynı şeyleri duyuyorsunuz.
Düzenleme : Eklemeyi unutmuşum her gün saçımı yıkadığımda sadece saç yıkama esnasında dökülen saç teli 80-100 civarıdır diye tahmin ediyorum kullandığım şampuan niacin and caffeine oda gram etki etmedi 1.5 aydır