Gönderen Konu: Nasıl bir yol izlemeliyim lütfen yardımcı olun  (Okunma sayısı 2049 defa)

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
  • Bir kel bir kele ne demiş?
Nasıl bir yol izlemeliyim lütfen yardımcı olun
« : 17 Şubat 2020, 14:54:49 »
Herkese merhabalar forumda daha önce bir konu açmıştım bir kaç öğüt aldım kendimce birşeler araştırdım şimdi yeniden yardımınıza ihtiyacım var ne yapacağımı bilmiyorum 25 Yaşındayım ağır bi saç dökülmesi yaşadım sonra biraz duruldu şu aralar tekrar yaşıyorum kelleşiyorum ve özgüvenim günden güne eriyip bitiyor. Saçımın ıslak ve kuru hallerini konuya ekleyeceğim. Önceki başlıktan aldığım öğütlerden sonra, aydında yaşıyorum araştırma hastenesinde ki öğretim üyelerine gözüktüm cildiye kısmına zaten bakar bakmaz evet, androjenik saç dökülmesi dedi bende 2018 de şikayetim ilk kez başladığında başka bir ilde başka bir doktora gözükmüştüm bana minoxil vermişti biotin hap ve biotin şampuan onları 1 ay kullanıp askere gitmişim daha da kullanamıştım zaten büyük dökülme bu sırada başladı bunu anlattım ve forumda okuduğum finanstreid'den bahsettim. Doktorda piyasada zaten iki ilaç olduğu finans ve minoxil ikisinin de yan etkilerinin ağır ve sürekli kullanman gerektiğini söyledi daha önce finans kullanan hastanız oldumu dedim genelde gelenler 25-30 yaş arası olduğu için bu ilacı kullanmaktan kaçındıklarını söyledi ee ne yapacaz o zaman hiç bir çaresi yok mu dedim Prp yapabiliriz dedi bende prp'nin işe yaramadığına dair çok şey okudum dedim yarayanda var ama dedi 4 seans 2 set tüp alacam + prp yi kendi yapıyo 2.5 bin tl civarı bi maliyeti oluyor bende düşüneceğim dedim. Birde İzmirde sitedeki yetkili abilerimizin mutlaka bilip tanıdığı Sclinic var hasta yelpazesi tam bana uygun saç ekimi yapılacak kadar kelleşmemiş fakat kelleşmekte olan tipler fakat maddi olarak bir saç ekimi fiyatı hatta bazılarından pahalı bile ve garanti yok. Şimdi bir yol izlemem lazım sizce ne yapmalıyım.

1-) Prp yaptır (Diyelim ki yaptırdım 4 ay oldu dökülme durdu/durmadı tek başına zaten yeterli bir tedavi değil yanında ne yapmalıyım) .
2-) Sclinic de uygulanan tedaviyi seç eğer bunu seçersem ilerde ki bir saç ektirme bütçemi de harcamış olacağım en son 7bin 8 bin tl lerden bahsediliyordu şuan ne kadar bilmiyorum
3-) Medikal tedavilere yönel: Kafamı en çok kurcalayan kısım tam olarak burası hangi ilaçları hangi kombinasyonla almam gerekli bir kere minoxil kullandım bıraktım mercimek tanesı kadar olan dökülme aldı başını gitti ona bağlı mı değil mi bilmiyorum ama bugün olduğum konum şuan çok kötü finans kullanmaya başlayayım mı ? bu ürünü ne kadar kullanacağım ? Diyelim ki 3. ayda yan etki gördüm bıraktım bana geri dönüşü nasıl olacak. Bilgim bu konuda çok az finanstreid+xpecia mı kullanmam gerekiyor gibi gibi..
5-) Piyasada diğer ürünler uraw mavi serum vb gibi.

Ve son olarak 25-26-27 gibi yaşlarda saç ekimi yaptırmak doğru mu? en azından aydını geçtim izmirde bildiğiniz güvenilir bir klink doktor var mı bilgi alabileceğim soru sorabiliceğim beni yönlendirecek burada en fazla cildiyeye gidebiliyorsunuz ve sanki ezberletilmiş replikler gibi her zaman aynı şeyleri duyuyorsunuz.
Düzenleme : Eklemeyi unutmuşum her gün saçımı yıkadığımda  sadece saç yıkama esnasında dökülen saç teli 80-100 civarıdır diye tahmin ediyorum kullandığım şampuan niacin and caffeine oda gram etki etmedi 1.5 aydır

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
Ynt: Nasıl bir yol izlemeliyim lütfen yardımcı olun
« Yanıtla #1 : 17 Şubat 2020, 14:56:13 »
Saçların Islak/Kuru devamı
Önce biraz seyreldiler, sonra beni terk ettiler
Beni apaçık ortada bırakıp gittiler
Yastığım bile ısınmıyor artık
Yastığım bile Yastığım bile
Kafam üşüyor soğuk havalarda, çık artık

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=14917.0

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
« Yanıtla #2 : 17 Şubat 2020, 14:57:10 »
Kuru Halleri devamı

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 17 Şubat 2020, 15:02:32 »
Bu saçı sadece finasterid toparlar ya da dokulmesini bekleyip ekime uygun olunca ekim yaptırman bunların dışında pek bir şansın yok ya da doğal blocer içeren vitaminlere yöneliceksin en azından durdurur bir nemze.

Bu arada aile doktoruna bir kan testi yaptır ücretsiz bakalım eksik vitaminlerin var mı b12 gibi
Global Moderator

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
« Yanıtla #4 : 17 Şubat 2020, 15:09:01 »
Bu saçı sadece finasterid toparlar ya da dokulmesini bekleyip ekime uygun olunca ekim yaptırman bunların dışında pek bir şansın yok ya da doğal blocer içeren vitaminlere yöneliceksin en azından durdurur bir nemze.

Bu arada aile doktoruna bir kan testi yaptır ücretsiz bakalım eksik vitaminlerin var mı b12 gibi
Sclinic olayına ne diyorsun abi? sadece finans toplar derken durumun vahimliğinden mi bahsediyorsun bir de ne kadar kullanacağım 30 yaşına kadar kullandım mesela 4-5 yıl daha sonra saç mı ekitiriyim yani bi sonu var mı bunun minox gibi bırakınca tuttuğu tüm saçlar sel gibi akıp gidiyor demi finansında.
Sonuçları Ekliyorum unutmuşum abi. B12 sınırın altında değil fakat çok iyi bir seviyede de değil 287 (Sınır 189-883)

Leoo

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #5 : 17 Şubat 2020, 15:17:03 »
Dostum Sclinicten Uzak dur Finasteride kullan ve SClinice vereceğin parayı kenara at üstüne biriktir Finasteride ile dökülmeyi durdurur ondan sonra daha sağlıklı bir karar verirsin

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 17 Şubat 2020, 15:27:08 »
Sclinic in şimdiye kadar bir başarısını göremedim minoxsil sık dermoler ile o da saç çıkartır bu yüzden 8 12 bin vermeye ne gerek var hayır verecekseniz bende bir  yer açayım alasını yaparım :)
Global Moderator

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
« Yanıtla #7 : 17 Şubat 2020, 16:10:38 »
Sclinic in şimdiye kadar bir başarısını göremedim minoxsil sık dermoler ile o da saç çıkartır bu yüzden 8 12 bin vermeye ne gerek var hayır verecekseniz bende bir  yer açayım alasını yaparım :)

Canlı bende şahit olmadım paylaştığı sonuçlar çok iyi de ne kadar doğru ve başarı oranı ne başarısız olan da bir hayli fakat hiç ondan bahsetmiyorlar şikayetvar da çok okuyorum ama finans nasıl bi ilaç ezcaneden mi alıyorsunuz yazdırıyormusunuz finans + xpecia kullanmaya başlayayım mı abi? diyelim ki bu kombin işe yaradı dökülmeyi mi durdurur yoksa kaybettiğim saçlarımı da geri kazanabilirmiyim

heycorcverseneborc

• Full Member
« Yanıtla #8 : 17 Şubat 2020, 16:50:49 »
ölen saç kökleri asla gelmez kardeşim bilimsel olarak. ama zayıflayan kökleri hal sende olan saçları toparlayabilir. ve dht engelleyiciler sadece kullandığın sürece etkilidir.  ekim için babanın, amcalarının ve dayılarının durumuna bak. dökülmenin şiddeti ve tipi hakkında sana ve ekimcilere fikir verebilir. çünkü yavaş ilerleyen saç dökülmelerinde 18-38 arası bile dökülme devam edebilmektedir.

Siddhartha

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 17 Şubat 2020, 17:05:10 »
Hocam hicbirsey yapma. Bekle sonucu gorunce ona gore ekim yaparsin.
Genetik ise sac dokulmen hicbirsey yapamazsin sonuc yine kellik.
Ilac kullanmani tavsiye etmem bircok yan etkileri var
Everybody needs somebody to love
Everybody needs somebody to hate

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
« Yanıtla #10 : 17 Şubat 2020, 19:46:49 »
ölen saç kökleri asla gelmez kardeşim bilimsel olarak. ama zayıflayan kökleri hal sende olan saçları toparlayabilir. ve dht engelleyiciler sadece kullandığın sürece etkilidir.  ekim için babanın, amcalarının ve dayılarının durumuna bak. dökülmenin şiddeti ve tipi hakkında sana ve ekimcilere fikir verebilir. çünkü yavaş ilerleyen saç dökülmelerinde 18-38 arası bile dökülme devam edebilmektedir.
Baba tarafı iyide dayı tarafı sıkıntı
Hocam hicbirsey yapma. Bekle sonucu gorunce ona gore ekim yaparsin.
Genetik ise sac dokulmen hicbirsey yapamazsin sonuc yine kellik.
Ilac kullanmani tavsiye etmem bircok yan etkileri var
Hiç birşey yapmadım şimdiye kadar, böyle olmuyor birşeyler yapmak gerek kendimi kötü hissediyorum özgüven kalmadı en azından elimdeki saçı bile korusam benim için çok iyi dışardan gören biri garipsemiyo saçı ama ben yakından takip ediyorum eski halimi de bildiğim için gidişat çok çok kötü

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
« Yanıtla #11 : 18 Şubat 2020, 16:56:46 »
!!!

Beysev

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 18 Şubat 2020, 18:11:40 »
Ne kullanirsan kullan bırakmaman gerektiğini unutma finansi bırakırsam saçlarım dökülürmu geri diyorsun tabikide döker. Yada saçlarını kalinlastir bırakırsan eski haline döner minoxda öyle tabi ama var olanları dokmez bence her iki ilacı kullanıp mutlu olanda var mutsuz olanda size kalmış artık deneyerek göreceksiniz ama kullanırsanız bırakma gibi lüksünüz yok geri dönüşe raziysaniz tabi bırakırsınız çünkü şuana kadar hiç bir saç çıkartan veya  koruyan  ilaç geri birakildiginda aynen kalmıyor keşke öyle bisi olsa herkese aynı etkiyi yapmıyor tabi yıllar önce minox kullandım 1 sene bölgesel boşluğunu kapattı geri bıraktığımda dökülme olmadı bugüne kadar o yüzden minox kullanmasaydim da demekki saçlarım çıkacakmış diyorum sonra finasterid kullandım sonra tek tük aldım saçlarım da kalinlasma oldu sonra tekrar bıraktığımda incelemeye başladı garip durum yani hocam: )

şimşirtarak

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #13 : 20 Şubat 2020, 16:11:13 »
dostum ben finateride kullanmadım kullanmayı şu an için düşünmüyorum ama minoxil kullanmış ve  saçları benzer kondisyonda olan birisi olarak artı eksilerini yazayım.

ilk kullanmaya başladığımda yanında byopecia multivitamin ve trichos marka şampuan ile kullandım 3-4  ay içerisinde saç dökülmesini hiç dert etmeyeceğim kıvama geldi saçlar (mevcut teller ve incelenler kalınlaştı ve daha gür bir görüntü oluştu)

fakat yaklaşık bir 10 11 ay sonrasında ilaç etkisini yitirdi ve kullanmaya devam etmeme rağmen saçlar geri eski haline dönmeye başladı ve 2 ay kadar bıraktım kullanmayı, ( etkiyi tekrar alabilmek için bıraktım). 2 ay sonra tekrar kullanmaya başladım ama bu sefer multivitamin olmadan. 3 ay multivitaminsiz kullandım etkisi oldu ama bir önceki versiyon kadar değil, yaklaşık 2 3 haftadır da multivitamine tekrar başladım.

ilk kullanımımıda sadece minoxun etkisi olduğunu düşünüp ikincisinde multivitamin almamıştım ama aynı etkiyi alamayınca tekrar aldım hapı da. ikinci kullanımdaki etki azalması minoxilin zaman içerisinde etkisini azalması da olabilir multivitamin almayışım da yani.

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
« Yanıtla #14 : 20 Şubat 2020, 16:18:13 »
dostum ben finateride kullanmadım kullanmayı şu an için düşünmüyorum ama minoxil kullanmış ve  saçları benzer kondisyonda olan birisi olarak artı eksilerini yazayım.

ilk kullanmaya başladığımda yanında byopecia multivitamin ve trichos marka şampuan ile kullandım 3-4  ay içerisinde saç dökülmesini hiç dert etmeyeceğim kıvama geldi saçlar (mevcut teller ve incelenler kalınlaştı ve daha gür bir görüntü oluştu)

fakat yaklaşık bir 10 11 ay sonrasında ilaç etkisini yitirdi ve kullanmaya devam etmeme rağmen saçlar geri eski haline dönmeye başladı ve 2 ay kadar bıraktım kullanmayı, ( etkiyi tekrar alabilmek için bıraktım). 2 ay sonra tekrar kullanmaya başladım ama bu sefer multivitamin olmadan. 3 ay multivitaminsiz kullandım etkisi oldu ama bir önceki versiyon kadar değil, yaklaşık 2 3 haftadır da multivitamine tekrar başladım.

ilk kullanımımıda sadece minoxun etkisi olduğunu düşünüp ikincisinde multivitamin almamıştım ama aynı etkiyi alamayınca tekrar aldım hapı da. ikinci kullanımdaki etki azalması minoxilin zaman içerisinde etkisini azalması da olabilir multivitamin almayışım da yani.

Tüm Minox deneyimleri aynı sonla bitiyor ben 5 yıldır minox kullanıyorum kullandığım süredir de sürekli + yönde etki aldım diyen görmedim duymadım ilk 8 ay daki etkiyi geri kalan zamanda da alsan yıllarca kullanılabilir bir ilaç olur Minoxil vs Hairforte sence hangisi birisi yan etkisi kıllanma yapıyor birisi bölgesel dht blockluyor bölgesel olduğu için cinsel güce yan etkisi yok var olan saçı besliyor. Sanırım minoxil etki olarak daha etkili fakat Hairforte daha kararlı bir ilaç uzun vadede

Facebook Twitter Instagram