Arkadaslar dün ekimi yaptırdım. Sabah 8 bucukda işleme başladık akşam saat 21 de klinikten çıktım.
Alım kanalları açıldıktan sonra.
Sabah kliniğe hiçbirşey yemeden gelmem istenmişti. Dört saat sonra ilk arayı verdik ve ben kahvaltımı ettim. Bu arada alım için açılan kanalların çoğu bitmişti. Bu bütün ekim işleminin en rahat kısmı mikromotorla açılan kanallar. Bu işlem sırasında zaten genelde uyudum.
Ikinci resim ekim kanalları açıldıktan sonraki halim. Bu işlem yaklaşık 3 saat sürdü. Burada da pek sıkıntı yok. Ağrı sızı zaten genelde olmadı.
Ve başladıktan yaklaşık 3 saat sonraki halim. Bu arada saat 6 falan olmuştu ve ben yorulmaya başladım. Gerçekten ekim işi baştan sonra özen ve sabır işi.
Ekimi iki hemşire yaptı. Diğer işlemlerin tamamını Zühtü Bey kendisi yaptı. Ekim sırasında da yaklaşık yarım saatte bir gelip denetledı ve yönlendirdi.
Toplamda 2200 greft ekildi. Sıklık çok fazla ve özellikle büyük boy yüklediğim ekim kanallarının açılmış haline bakarsanız, kanalların saç çizgisinin yönünde açılmış olduğunu göreceksiniz.
Düşüncelerinizi merak ediyorum arkadaşlar. Nasıl sizce ?