bunu biliyorum fakat testesteronda çok anlamlı bir yükselme görülmediği için belirtmedim fakat sonrasında testesteron miktarında azalışa neden olduğu ile ilgili çok emin olmasamda sanırım yanlış biliyorsun ,benim bildiğim testesteron düzeyi sonrasındada azalmıyor galiba sen libido durumu ile karıştırıyorsun o dediğin dht kaynaklı bir şey zaten dht azalırsa libidoda direkt azalır testesteron ile alakası yok.
Söyle;
DHT zaten testosteronun 5-a enzimleri ile etkileşime girerek DeHİdroTestesterona dönüşmesi ile olur. Kullanılan blockerlar ise 5-a enzimlerini bloke ederek mevcut testosteronun dönüşümünü engelller. Yani bir nevi inhibitör görevi görürler.yani finastertede kullanıyım hop Dht azalsın diye bir mevzuu yok.
Dht ye dönüşemediği için önce testesteron miktarı artış gösterir. Sonrasında ise Dht ye dönüşmesi beklenen testesteron finasteride yada benzeri bir ilaç ile inhibe edildiği için DHt ye ihtiyacın altında
Dönüşüm sağlar. Bu 1. Hamledir bu durumda bir test yaltırırsanız (ilk 2 ay) total testesteron un %20 oranında artmış olduğunu gözlemlersiniz.
Sonrasında ise testesteron un fazlaca artmış olduğunu gören vücüt testesteron üretimini azaltır . 3. Aydan sonra test yapılır ise testesteron miktarında da azalma gözlemlersiniz.
DHT nin azalması ise Dht nin tüm etkilerinin azalmasına sebebiyet verir:
-saç dökülmesinin durması
-kas oranının azalması
-bel bolgesinde yağlanma
-meme ucu yağlanması (jinokomasti)
Ayrıca testosteronun dehidrotestosterona çevrilmesini bloke ettiği gibi beyinde de progesteronun alleprognanolone hormonuna dönüşmesini bloke ediyor. bu yüzden depresyon, hafıza problemleri, konuşmada bozukluk, brain fog gibi nörolojik yan etkiler görülebiliyor.
Gözlemlenebilir....