Gönderen Konu: Asuman Hair | 44 Yas | 5200 Greft | 13.02.2020  (Okunma sayısı 15654 defa)

El_Guapo

• Jr. Member
  • **
Asuman Hair | 44 Yas | 5200 Greft | 13.02.2020
« : 16 Şubat 2020, 15:17:41 »
Herkeze merhabalar,

Öncelikle siteyi kuran, destek veren, tecrübelerini paylaşan herkeze teşekkür ederim. Sitenin çok uzun süredir takipçisiydim sanırım 7-8 yıl olmuştur ilk siteye gireli. Çok şeyler öğrendim, tecrübe edindim.
Ayrıca hiç de saç ektirmeye niyetim yokken son bir ay içerisinde karar verip ektirmemde de çok etkisi oldu, bundan dolayı ayrıca teşekkür ederim.

Gelelim benim hikayeme...

44 yaşında, evli, iki çocuklu, bilişim sektöründe multinational bir firmada çalışan, sigara kullanmayı bırakmış, ara sıra bira içen, 18 yaşından beri saçı dökülen ama hala nedense kafasında saç bulunan biriyim.

Sanırım ilk saç ekimli birisini 2001 yılında (sanırım FUT ile) ekim yaptıran birinde görmüştüm. O yıllarda yurt dışında yaşıyordum US'den bir iş adamı ziyarete gelmişti. Çok önemli bir merkezde o zamanlar çok yüksek paralar ödeyerek ekim yaptırdığını övüne övüne anlatmıştı. Ben de o zamanlardan beri saç ekimi ile ilgili takipteydim, ön taraflarımlardaki hafif açıklıktan biraz rahatsız oluyordum fakat o gördüğüm ekimi beğenmemiştim bundan dolayıda herhangi bir aksiyon almamıştım/almıyordum. Tabi takibi de bırakmadım. Yıllar sonra ekim teknolojileri değişti, daha estetik ekimler yapılmaya başlandı, benim saçlarım o zamanlara göre biraz daha döküldü. Sanırım 3 sene öncede ekimlerini çok beğendiğim değerli bir hocamızdan randevu isteyip bir kaç ay sonrasına tarih verilince çok da üzerine gitmeyip yine vaz geçmiştim. Son bir aydır da fikir almak açısında bir kaç tanınmış saç ekim uzmanlarının asistanları ile whatsup aracılığı ile görüşmüştüm.

Forumda Asuman hanımın ekimlerini gördüm. Yaklaşık iki hafta öncede Asuman hanım ile görüşme yapma fırsatı buldum. Forumdaki ekimleri çok hoşuma gitmişti. Forumda yazılanlar ve yorumlarda Asuman hanımla görüşmeye beni teşvik etmişti. Benim karar vermemde en önemli konu Asuman hanımın tüm süreci baştan sonra kendisinin yürütüyor olmasıydı.

13.02.2020 Perşembe günü saç ekim işlemim için randevulaştık. İlk görüşmede bir ekim alanı berlilemiştik ona uygun olarak da yeniden ekim çizgilerini belirledik ve 08:30'da Hastane ortamında (emsey hastanesi) kan alımı ve ardından saç kesimi sonrası operasyon başladı. (Ağrı-sızı konularına girmek istemiyorum tıbbi bir operasyon sonuçta). İlk konuşmamızda 4500 civarı greft konuşmuştuk. Ama operasyon başladığında köklerin kolay alımı, kalitesi ve Asuman hanımın uygun görmesi üzerine 5200 greft alım gerçekleşti. Sanırım 3-4 saat lik bir süre içerisinde alım tamamlandı. Greftlerin alımı Asuman hanım ve asistanları tarafından yapıldı. Kanal açma işlemi bizzat Asuman hanım tarafından yapıldı. Ön taraflar çok sık olmak üzere, şakak ekimi ve geri arkaya doğru ve verteks olacak şekilde bir dağıtım yapıldı. Ekim işlemi Asuman hanım ve asistanları tarafından çok titiz bir çalışma ile saat 21:30 civarı tamamlandı. Arada bir yerlerde PRP işlemi de yapıldı, PRP'nin amacı iyileşme sürecine faydası olduğu olarak söylendi.

Ekim operasyonundan bir kaç hafta önce Propecia ve Complex B vitamini kullanmaya başlamıştım bir süre daha devam edeceğim kullanmaya, son bir kaç haftadır da protein ağırlıklı beslenmeye başlamıştım. Operasyon sonrası kutuları bitene kadar Antibiyotik, corasprin, ödem sökücü gibi ilaçları almaya başladım. Ayırca bakım ve destek içinde 6 aylık paket olan içinde biotin de olan Mossi'nin komple bakım paketini aldım.

Ayrıca tesadüfen öğrendiğim yara tedavisi için uygulanan ve saç ekim sonrası için forumda da uygulandığını gördüğüm Hiperbarik Oksijen Tedavisi almayı önce Asuman hanıma sorup onunda çok faydalı olacağını söylemesi üzerine 5 seansda bu tedaviden almayı planladım. Bunu yazarken iki seansa katıldım. Üç seans da katılıyor olacağım. Merak edenler araştırabilir benim amacım hızlı iyileşme sağlanmak ve yeni ekilen saçlara da fayda sağlayacağını düşündüğümden dolayıdır.

Özel bir şirkette çalışıyorum, bir hafta izin aldım iki hafta'da home office çalışmak için onay aldım, o sürede umarım kötü bir görüntü kalmaz, özellkle Asuman hanımın söylediklerini de harfiyen yapmaya çalışıyorum.

Süreci özellikle 40 yaş üstü arkadaşlarında faydalanması için açıyorum. Genç arkadaşlar için forumda fazlaca örnek var. Fakat benim yaş grubum için çok fazla örnek göremediğim içinde 12-18 ay boyuncada aktif tutmaya çalışcağım. Sorularınız olursa buradan veya özelden iletebilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Değerli yorum ve destekleriniz için tüm forum ailesine şimdiden kocaman teşekkür ederim.

Fotografları sırasıyla ekliyor olacağım. İlk önce ekim öncesi bir resim ekleyeceğim Ağustos 2019 dan tatildeykenden bir foto.

El_Guapo

• Jr. Member
  • **
Ynt: Asuman Hair | 44 Yas | 5200 Greft | 13.02.2020
« Yanıtla #1 : 16 Şubat 2020, 15:26:36 »
Ekim öncesi ekim alanının belirlenmesi (13.02.2020)
Alan belirlendikten sonra bir kaç arkadaşımla resimlerimi paylaştım ekim yaptıran. Onlarında yorumunu aldıktan sonra operasyona başladık.

Passenger

• Full Member
« Yanıtla #2 : 16 Şubat 2020, 15:38:09 »
Hayırlı olsun..operasyon sırasındaki konfor nasıldı ağrı sızı olayına girmek istemiyorum demişsiniz ama en dikkat edilen konu o bence..
  • Ekim Tarihi: 02.09.2022
  • Ekim Merkezi ismi Asuman Hair Transplant
  • Greft Miktarı 5080
  • Yaşınız 35
  • Medikal Tedavi konazol şampuan, vicy dercos şampuan

MEksi

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 16 Şubat 2020, 15:39:49 »
Ekiminiz hayirli olsun hocam.Sac cizgisini siz mi bu sekilde istediniz ?

El_Guapo

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #4 : 16 Şubat 2020, 15:45:04 »
14.02.2020 Cuma günü, yani operasyondan bir gün sonrası. Birinci yıkama sonrası da Hiperbarik Oksijen Tedavisi aldım aynı gün.
Ekte de Birinci gün resimleri.

El_Guapo

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #5 : 16 Şubat 2020, 15:51:36 »
Birinci gün Dönör bölgesi

El_Guapo

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #6 : 16 Şubat 2020, 16:04:43 »
2.ci yıkama sonrası Asuman hanım tarafından çekilen fotolar. Yıkama sonrası Hiperbarik Oksijen tedavisini de uyguladım.
Fotolar 2.güne ait bu arada.

AdnanN

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 16 Şubat 2020, 16:10:24 »
hayırlı olsun umarım dilediğiniz saçlara kavuşursunuz bende asuman hanımın ekimlerini yeni keşfettim sayılır gerçekten güzel ekim yapan bir yer izlenimi veriyor.
bu yüzden özellikle sizinde konunuzu takip edeceğim.
birde oksijen tedavisi aldığınızı yazmışsınız benim aklıma saç ekiminden sonra ozon tedavisi almak geçiyor malum ozon tedavisinin bir sürü faydası var yara iyileşmesini hızlandırmak gibi.
bu konuda bilgisi olanlar varsa yazarsa sevinirim varmıdır arkadaşlar böyle bir uygulama forumda hiç görmediğim için soruyorum.

Passenger

• Full Member
« Yanıtla #8 : 16 Şubat 2020, 16:14:41 »
2.ci yıkama sonrası Asuman hanım tarafından çekilen fotolar. Yıkama sonrası Hiperbarik Oksijen tedavisini de uyguladım.
Fotolar 2.güne ait bu arada.

koyu renkli yer nekroz değildir umarım..
  • Ekim Tarihi: 02.09.2022
  • Ekim Merkezi ismi Asuman Hair Transplant
  • Greft Miktarı 5080
  • Yaşınız 35
  • Medikal Tedavi konazol şampuan, vicy dercos şampuan

Kel123

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 16 Şubat 2020, 16:17:26 »
Ekim güzel, çizgi fazla iddialı ama

El_Guapo

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #10 : 16 Şubat 2020, 16:26:06 »
Bunlarda bugün'ün fotolar yani 3 günün fotoları.

Üç gün içerisinde çok büyük problem yaşamadım. Ekim gecesi eve gelip gece yattığımda ciddi  bir baş ağrısı yaşadım bunun ödemden kaynakladığını ve kafamın içerisinde gezindiğini hissetim. Asuman hanım ile konuştum düz bir şekilde sırt üstü yatmam gerektiğini söyledi. Ben ilk yatarken biraz eğimli yatmıştım bundan dolayı sanırım ödem biraz sarktı, yatış durumumu düzeltikten sonra bir iki saat sonrasında ağrılarım çok azaldı, sabaha karşıda uyumuşum zaten.
Birinci gün yaklaşık 3-4 saat ayakta kalmıştım. Bundan dolayı ödem biraz anlıma doğru indiğini hissettim, birazda ağrı yaptı. Gece biraz buz tedavisi uyguladım, sırt üstü yatmaya çalıştım sonrasın ağrım olmadı veya azaldı hatırlayamıyorum fakat gece yine uyuyamadım. Bu sefer sanırım hiç uyumadım ama genel olarak ağrı veya başka bişiden değil sırt üstü uyuyamamak olabilir veya tedirgin olarak yatmaktan da olabilir emin değilim. Öğleden sonra 3-4 gibi bir kaç saat uyuyabildim.
İkinci gün daha kolay geçti, 3-4 saat ayakta kaldım yine, ikinci güne benzer durumlar yaşadım ama daha iyiydim, gece de bir kaç saat uyuyabildim bu dün gece.
Bugün üçüncü gün. Ağrı sızı bişi kalmadı gibi. Ödem var kafamın için anlımdan biraz burnumun üzerine doğru akmaya başladı sanırım forum da konu açarken çok fazla dik oturdum sanırım.

Şuan için aşayiş berkemal anlayacağınız. Okudunuz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Duruma göre yine foto vs gönderiyor olacağım.

3 günün fotoları

El_Guapo

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #11 : 16 Şubat 2020, 16:35:15 »
Hayırlı olsun..operasyon sırasındaki konfor nasıldı ağrı sızı olayına girmek istemiyorum demişsiniz ama en dikkat edilen konu o bence..

Güzel dilekleriniz için öncelikle teşekkür ederim.
İlgi, alaka gerçekten müthişti. En önemli misafirleriymişim gibi davrandılar ve bana bunu hissettirdiler.
Her ne kadar ciddi bir operasyon gibi gözükmesede ben çok ciddi bir operasyon olduğunu düşünüyorum. Anestezi için bir hava pompalı (adını bilmiyorum) bir anestezi tabancası olabilir kullandılar.
Az da olsa canınız yanıyor bunu yaparken, bununla uyuşturduktan sonrada anestezi iğnesi ilk yapıldığı yerde ufak bir yanma oluyor. Beş on tanede hissettim ama ilerleyen zaman bunların hiç birini hissetmedim.
Yani herkezin ağrı eşiği farklıdır fakat benim için dayanılabilir bir durumdu.

El_Guapo

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #12 : 16 Şubat 2020, 16:37:36 »
Ekiminiz hayirli olsun hocam.Sac cizgisini siz mi bu sekilde istediniz ?

Teşekkür ederim Hocam.
Asuman hanım ile beraber karar verdik diyebiliriz. Daha önce ekim yaptırmış bir arkadaşımdan da üçüncü bir kişi olarak fikir aldım. Bakalım sonuçları hep beraber göreceğiz.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 16 Şubat 2020, 16:38:50 »
Hayırlı olsun ekim dizaynı hoşuma gitti ama bir kerede bu açıklığı kapatmaya çalışmayıda doğru bulmuyorum ben.

Ön çizginiz güzel ekim temiz güzel çalışılmış tepe sizin için en zor bölge olucak saçlar dalgalı sonuç için avantaj olacaktır
İyi bir sonuç almanızı dilerim geçmiş olsun

Detaylı anlatımınız içinde ayrıca teşekkürler keyifle okudum

Ufak bir bölgede çöküntü var gibi nekroz değildir umarım.
« Son Düzenleme: 16 Şubat 2020, 17:04:02 Gönderen: Hintell »
Global Moderator

El_Guapo

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #14 : 16 Şubat 2020, 16:39:58 »
koyu renkli yer nekroz değildir umarım..

Evet hocam orada bir problem var gibi gözüküyor. Asuman hanım da epey bir inceledi sorun yok gibi gözüküyor dedi. Bir kaç güne daha da netleşir dedi. Bende heyecanla bekliyorum.

Facebook Twitter Instagram