Herkeze merhabalar,
Öncelikle siteyi kuran, destek veren, tecrübelerini paylaşan herkeze teşekkür ederim. Sitenin çok uzun süredir takipçisiydim sanırım 7-8 yıl olmuştur ilk siteye gireli. Çok şeyler öğrendim, tecrübe edindim.
Ayrıca hiç de saç ektirmeye niyetim yokken son bir ay içerisinde karar verip ektirmemde de çok etkisi oldu, bundan dolayı ayrıca teşekkür ederim.
Gelelim benim hikayeme...
44 yaşında, evli, iki çocuklu, bilişim sektöründe multinational bir firmada çalışan, sigara kullanmayı bırakmış, ara sıra bira içen, 18 yaşından beri saçı dökülen ama hala nedense kafasında saç bulunan biriyim.
Sanırım ilk saç ekimli birisini 2001 yılında (sanırım FUT ile) ekim yaptıran birinde görmüştüm. O yıllarda yurt dışında yaşıyordum US'den bir iş adamı ziyarete gelmişti. Çok önemli bir merkezde o zamanlar çok yüksek paralar ödeyerek ekim yaptırdığını övüne övüne anlatmıştı. Ben de o zamanlardan beri saç ekimi ile ilgili takipteydim, ön taraflarımlardaki hafif açıklıktan biraz rahatsız oluyordum fakat o gördüğüm ekimi beğenmemiştim bundan dolayıda herhangi bir aksiyon almamıştım/almıyordum. Tabi takibi de bırakmadım. Yıllar sonra ekim teknolojileri değişti, daha estetik ekimler yapılmaya başlandı, benim saçlarım o zamanlara göre biraz daha döküldü. Sanırım 3 sene öncede ekimlerini çok beğendiğim değerli bir hocamızdan randevu isteyip bir kaç ay sonrasına tarih verilince çok da üzerine gitmeyip yine vaz geçmiştim. Son bir aydır da fikir almak açısında bir kaç tanınmış saç ekim uzmanlarının asistanları ile whatsup aracılığı ile görüşmüştüm.
Forumda Asuman hanımın ekimlerini gördüm. Yaklaşık iki hafta öncede Asuman hanım ile görüşme yapma fırsatı buldum. Forumdaki ekimleri çok hoşuma gitmişti. Forumda yazılanlar ve yorumlarda Asuman hanımla görüşmeye beni teşvik etmişti. Benim karar vermemde en önemli konu Asuman hanımın tüm süreci baştan sonra kendisinin yürütüyor olmasıydı.
13.02.2020 Perşembe günü saç ekim işlemim için randevulaştık. İlk görüşmede bir ekim alanı berlilemiştik ona uygun olarak da yeniden ekim çizgilerini belirledik ve 08:30'da Hastane ortamında (emsey hastanesi) kan alımı ve ardından saç kesimi sonrası operasyon başladı. (Ağrı-sızı konularına girmek istemiyorum tıbbi bir operasyon sonuçta). İlk konuşmamızda 4500 civarı greft konuşmuştuk. Ama operasyon başladığında köklerin kolay alımı, kalitesi ve Asuman hanımın uygun görmesi üzerine 5200 greft alım gerçekleşti. Sanırım 3-4 saat lik bir süre içerisinde alım tamamlandı. Greftlerin alımı Asuman hanım ve asistanları tarafından yapıldı. Kanal açma işlemi bizzat Asuman hanım tarafından yapıldı. Ön taraflar çok sık olmak üzere, şakak ekimi ve geri arkaya doğru ve verteks olacak şekilde bir dağıtım yapıldı. Ekim işlemi Asuman hanım ve asistanları tarafından çok titiz bir çalışma ile saat 21:30 civarı tamamlandı. Arada bir yerlerde PRP işlemi de yapıldı, PRP'nin amacı iyileşme sürecine faydası olduğu olarak söylendi.
Ekim operasyonundan bir kaç hafta önce Propecia ve Complex B vitamini kullanmaya başlamıştım bir süre daha devam edeceğim kullanmaya, son bir kaç haftadır da protein ağırlıklı beslenmeye başlamıştım. Operasyon sonrası kutuları bitene kadar Antibiyotik, corasprin, ödem sökücü gibi ilaçları almaya başladım. Ayırca bakım ve destek içinde 6 aylık paket olan içinde biotin de olan Mossi'nin komple bakım paketini aldım.
Ayrıca tesadüfen öğrendiğim yara tedavisi için uygulanan ve saç ekim sonrası için forumda da uygulandığını gördüğüm Hiperbarik Oksijen Tedavisi almayı önce Asuman hanıma sorup onunda çok faydalı olacağını söylemesi üzerine 5 seansda bu tedaviden almayı planladım. Bunu yazarken iki seansa katıldım. Üç seans da katılıyor olacağım. Merak edenler araştırabilir benim amacım hızlı iyileşme sağlanmak ve yeni ekilen saçlara da fayda sağlayacağını düşündüğümden dolayıdır.
Özel bir şirkette çalışıyorum, bir hafta izin aldım iki hafta'da home office çalışmak için onay aldım, o sürede umarım kötü bir görüntü kalmaz, özellkle Asuman hanımın söylediklerini de harfiyen yapmaya çalışıyorum.
Süreci özellikle 40 yaş üstü arkadaşlarında faydalanması için açıyorum. Genç arkadaşlar için forumda fazlaca örnek var. Fakat benim yaş grubum için çok fazla örnek göremediğim içinde 12-18 ay boyuncada aktif tutmaya çalışcağım. Sorularınız olursa buradan veya özelden iletebilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Değerli yorum ve destekleriniz için tüm forum ailesine şimdiden kocaman teşekkür ederim.
Fotografları sırasıyla ekliyor olacağım. İlk önce ekim öncesi bir resim ekleyeceğim Ağustos 2019 dan tatildeykenden bir foto.