Üç sene ara ara hangi kliniklerde görev aldınız ?
Sadece merak ediyorum.
Onlarla haşir nesir olman gerekir
Derdini onlarada anlattın mi ? Daha ucuza yaparlar ki mesajın sonunda ticari işletme mantığı derken en iyi ve doğal saç ekimi yapan bir firma, adil olarak ne kadar alması uygun olur?
Saç ekimi riskli mi ? Her saç ektiren kişi için geçerli mi ? Risk derken tutması ya da tutmaması mi yoksa hayatı bir risk mi? İşte enfeksiyon falan yada kanamadan kan kaybı mi? Bilki de greftlerin alınırken ya da kanallar açılırken iğnelerin beyne ulaşma tehlikesi var mı birde yüzde kaç ?
Meraktan soruyorum, o atmosferde olduğunuz için
Affedin.
Peki özellikle şunu merak ettim bu ticari iş dediniz
Cidden merak ettim.
Hiç şahit oldum mu birinci ağızdan dinledin mi Ekim yaptıran birinin gitmesiyle "BU ADAMINDA PARALARINI YÜRÜTTÜK" yolu açık olsa da olur olmasada, sözlerine yakın durumlar oluyor mu?
Biçimsiz sorular var kafamda
Saç ekiminde hangi görevlerde bulundun ?
Eğer ki işin tam ehli kişilerle çalıştıysan onlar sana saç ekimiyle ilgili en öğrenilmesi gereken şeyleri söylemiş olmaları gerekir. Buraya sorman güzel fakat bu iyi yerlerde olmadığın anlamina mi geliyor?
Buraya gelelim
Takıntı dediğin hepimizde oldu. Özellikle o dediğin ayna meselesi. Her baktığımda canım çıkacak gibi oluyordu. Bana iki ayna lazımdı arkayı görmek için. Ayna bulmakta ayrı bir dert. Çok şükür ki seninki önde küçük bir aynayla istediğin zaman bakarsın.
Geçmiş olsun diyorum .
Saçların güzel kaliteli
Giden önler pek gelmeye niyetli değil çok denedim
Arkalar için ilaç alir misin ? Gerek yok. Arka iyi. Öne ve ortaya rüküş düşünebikirsin abartmamak kaydıyla . İlerisi için adım atabilirsin.
Saçma sorularıma kısmen de cevap gelse ne iyi olurdu
Hastayı hazırlama ,greft yerleştirme ve anestezi işlenlerinde yer aldım aktif olarak bu işleri yaptım diyebilirim.
Çalıştığım yerlerle haşır neşir olup onlara ekim yapacak değilim dostum farkındamısın bilmiyorum ama saç ekim sektörünün en az yarısı kadarında saç ektirilmez.
İmam bildiğini okurmuş bana her ne kadar özenseler bile ddoğru düzgün bir iş çıkaracaklarını sanmıyorum üstelik usta çırak ilişkisi ile yetişmiş kişiler bunlar en başta ne öğretildiyse yaptıkları iş hatalı olsa bile aynen devam ediyorlar.
En çok yanıldıkları husus donerden aldıkları greft amiyane tabirle saç kılının sadece yer değiştirdiklerine inanıyorlar Bu mantık oldukça hakim donerden aldıkları saç kılının tepeye ekilmiş olması ve çıkmamış olması onlara göre kişinin bünyesiyle birebir alakalı çünkü gerçekten başarı elde ettikleri çoğu sayıda hastaları oluyor atıyorum yüz kişiye ektilerse 50 sinden güzel sonuç aldılarsa gerisi onların suçu değil kişinin bünyesiyle alakalı diye geçiştiriyorlar.
Dostum bunlar her ne kadar böyle deselerde dedikleri hiç bir şeye inanmıyorum ekim merkezlerinde çalışanlar üzerinde acaip bir baskı var çoğu yer sürüm yapmaya çalışıyor ve hastalara gerekli özeni ve zamanı ayıramıyor dört saatte yapılacak işi iki saate sığdırmaya çalışıyorlar .Üç tane yer değiştirmemim ana sebebi bu oldu en sonunda saç ekimini bırakıp kendi mesleğimi yapmaya başladım bu yüzden.
Bu kadar ağır tempoda çalışan kişiler her gün aynı işi saatlerce yapmaktan artık saç ekimi yaptıkları kişileri insan değilde üzerinde hızlıca çalışılması gereken bir nesne olarak görmeye başlıyorlar :İşlem esnasında bir aksilik olduğunda o problemi halletmek yerine hızlıca geçiştirmeye çalışıyorlar örnek vermek gerekirse kolay çalışabilmek adına adrenalinli serum fizyolojiği gereğinden fazla verip kafayı davul gibi yapmalar yada ribaunt olan greftleri özensizce tekrardan yerine sokma gayreti ve sonrada bıkıp öylece bırakmak ,
Hatta çok extrem bir şey bir arkadaş koordinatör diyelim kız arkadaşı onu terk etti diye bir an önce işten çıkabilmek için yaklaşık 500 grefti çöpe atıp hastayı ekim bitti diye gönderene bile şahit oldum .
Dostum ticari derken bu adamın paralarını yürüttük gönderdik diye bir söylemde kimsenin bulunduğuna şahit olmadım zaten her şey o kadar hızlı dönüyor ki kimsenin bunu söylemeye bile fırsatı yok.Ekim koordinatörleri genelde hastalrı bağlıyor iş cerrahi işleme geldiği zaman o hasta ile iş bitiyor malesef çoğu koordinatör işlemden sonra hastasını hatırlamaz bile .
Saç ekimi yapmak artık çok masraflı ve işletmelere oldukça yüklü kar payı bırakmaya mahkum olmuş durumda Çoğu yerin aylık nerdeyse kazançlarının yüzde 80i hastane payı reklam ve çalışan giderlerine gidiyor o yüzden sürüm yapmak zorunda kalıyorlar ve kalifiye olmayan kişiler saç ekiyor sıkıştıkları zaman saç ekim çalışanlarının olduğu whatsapp gruplarına mesaj atıp ordan günlük eleman temin edip onlara ekim yaptırıyorlar.
Daha anlatsam bu konu uzar gider.alın açıklığımı kapatmak için sanaırım en az bir cm çizgiyi aşağı kaydırmak gerekecek vu bu tarz bir ekimi yapabilecek çok sınırlı yerler var foruma baktıkça umudum artıyor kafamdaki yerleri şimdilik buraya yazmayı düşünmüyorum şimdilik biraz daha cesqarete ihtiyacım var galiba