Gönderen Konu: Kreatin kullaniminin saca etkisi  (Okunma sayısı 2243 defa)

anak0nda

• Yeni üye
  • *
Ynt: Kreatin kullaniminin saca etkisi
« Yanıtla #1 : 07 Şubat 2020, 14:09:43 »
ben kullanıyorum saça çok fazla etkisini olduğunu düşünmüyorum

Musollini

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 07 Şubat 2020, 14:11:25 »
Ben de kullandım 2 yıl kadar. Saç dökülmemi belirgin şekilde hızlandırdığını görmedim açıkçası

anak0nda

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : 07 Şubat 2020, 14:21:19 »
3-4 hafta kullanıp 2 hafta ara vermek gerekiyor diye biliyorum, günlük 5gr şeklinde alıyorum sizin nası

ATILIM

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 07 Şubat 2020, 14:35:27 »
Kullandigim donemde net saclarim daha ciliz oluyordu,hatirladigim kadariyla  duzenli 3-4 hafta kullanildiginda DHT’yi %60-70 arttirdigini bilimsel bir makaleden okumustum.Sacdan ziyade kreatin duzenli kullanilacak bir supplement degil acikcasi,1-2 ay kullanip ara vermen daha saglikli olabilir,nefrolojik olarak bobrege cok yuk bindirmeye gerek yok ne kadar su alsanda zaten protein tuketimine bagli yuksek ure oluyor.Hacim donemlerinde yada kontak sporunu aktif yaptigin donemlerde kullanman daha saglikli.

YUNUSEMRE

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 07 Şubat 2020, 14:39:07 »
DHT'ye bağlı dökülmen mevcutsa, evet dökülme hızını arttırır. Onun dışında bi zararı olmaz saçlara...

anak0nda

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 07 Şubat 2020, 15:24:49 »
DHT'ye bağlı dökülmen mevcutsa, evet dökülme hızını arttırır. Onun dışında bi zararı olmaz saçlara...
hocam dht ye bağlı dökülüp dökülmediğini, hangi bölüme gidip test yaptırmamız gerekiyor ? DHT değerlerine bakılan bölüm hangisidir? dermatoloğa gittiğimde d vitamini eksikliğin var dedi kan değerlerime bakıp o kadar

kelboy85

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 07 Şubat 2020, 17:04:06 »
Kullandigim donemde net saclarim daha ciliz oluyordu,hatirladigim kadariyla  duzenli 3-4 hafta kullanildiginda DHT’yi %60-70 arttirdigini bilimsel bir makaleden okumustum.Sacdan ziyade kreatin duzenli kullanilacak bir supplement degil acikcasi,1-2 ay kullanip ara vermen daha saglikli olabilir,nefrolojik olarak bobrege cok yuk bindirmeye gerek yok ne kadar su alsanda zaten protein tuketimine bagli yuksek ure oluyor.Hacim donemlerinde yada kontak sporunu aktif yaptigin donemlerde kullanman daha saglikli.

Bendede almaya basladiktan  sonra iyice saclarin minyaturlesmesi ve dokulmesi hizlandi

Siddhartha

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 07 Şubat 2020, 17:34:17 »
Ben de spor yapiyorum hic de creatin kullanmadim gerek de gormedim. Iyi besleniyorsan bence riske etme
Everybody needs somebody to love
Everybody needs somebody to hate

dinodin11

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 07 Şubat 2020, 17:59:48 »
Üç ay keratin yağı ve bakım kremini kullandım.
İyi mi oldu kötü mü oldu yorumsuz.
Boşa geçen zaman ve para israfı yani olumsuz

Helal olsun saç neler kullandırttı
Daha ben cocukken iyi görünsün diye elimle sümüklerimi alıp sürüyordum. Parlak ve canlı gösteriyordu

YUNUSEMRE

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 07 Şubat 2020, 18:14:39 »
hocam dht ye bağlı dökülüp dökülmediğini, hangi bölüme gidip test yaptırmamız gerekiyor ? DHT değerlerine bakılan bölüm hangisidir? dermatoloğa gittiğimde d vitamini eksikliğin var dedi kan değerlerime bakıp o kadar

Dostum Google'a yazsana
Neyse dahiliyeden uzman gerek görürse endokrinoloji'ye sevk ediyormuş. Ben de öğrendim sayende.
Onun öncesinde aşağıdaki konuyu inceleyip Saç analizi için foto ve bilgi atarsan anlaşılır şuan dökülmen, seyrekliğin ve açıklığın varsa.
DHT yüksek olsa dahi saçların bundan etkilenmeyebilir. TEstesteronu yüksek olan saçları kesin gider diye bişey yok.

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=4047.0

Zuzephre

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 09 Şubat 2020, 16:35:17 »
Aktif spor yaptığım dönemler de çok kullandım çokda yararını gördüm ama  ne kadar doğru bilinmez dehidretesteronu artırdığı Buda genetik dökülmesi olan bizlerde ZAten dht ye karşı hassan olan saç köklerimizde dökülmeye neden olduğunu okumuştum kısacası genetik dökülmesi olanlarda dökülme  sürecı hızlandırabilir sadece

anak0nda

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #12 : 09 Şubat 2020, 23:24:00 »
kesin bir kaynak ve sonuç yok sanırım

sade_americano

• Sr. Member
« Yanıtla #13 : 10 Şubat 2020, 06:29:42 »
Kreatin saçı döküyor, sanırım bilimsel çalışması bile vardı. Bırakın az kaslı olun ama saçlı olun

anak0nda

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #14 : 10 Şubat 2020, 09:31:19 »
ozaman bcaa glutamin devam :)

Facebook Twitter Instagram