içinde taurin ,kafein (kahveden daha az) ,riboflavin (b2) b3 b6 b12 barındırır.
Kola vb daha tehlikeli . asitli içeceklerin ortak noktası ph ları çok düşük sık tüketmek vücuda zararlı .onun haricinde red bull arasıra tüketilebilir.
Kardiyovasküler (kalp-damar veya dolaşım) sistemi, kanımızı bütün vücumuzda dolaştıran bir organımızdır. Kardiyovasküler sistemi, maddelerin vücuttaki kan dolaşımını sağlayan organ sistemidir. İçtiğimiz içecekler viskoz kan yapar ve kardiyovasküler sorunlara yol açabilir. Red Bull’u içtikten bir saat sonra, kanımız kardiyovasküler hastalığı olan bir hastanın kanıyla aynı duruma geliyor.
Ne yazık ki, üreticileri bu zararlı etkileri tüketicilerine açıklamıyorlar. Hatta, bir enerji içeceğinin bir fincan kahve ya da bir alkolsüz içecek ile aynı eşdeğer de olduğu söyleniliyor.
Enerji içeceklerinin, kafein ile aynı etkiye sahip oldukları kesinlikle doğrudur, fakat enerji içeceğine büyük miktarda şeker ve yapay tatlandırıcılar ilave ediliyor. Red Bull içeceği enerji veriyor, bu inkar edilemez ama enerji etkisi fazla uzun sürmüyor. Enerji etkisi kaybolduktan hemen sonra, uyuşukluk hissediliyor ve enerji yi artırmak için bir kutu daha içme ihtiyacı duyuluyor. Bir kısır döngü misali.
Enerji içecekleri, aynı zamanda nörotoksik, metabolik, alerjik fetal ve kanserojen yan etkileri olan aspartam içeriyor. Bir kutu Red Bull, yaşınız ne olursa olsun, kalp krizi veya felç olma riskini artırabilir.
damarlarda aşırı tüketimde sorunlar yaratma imkanı vardır bu da en çok kılcal damarları etkiler kılcal damarlar da saçı beslediği için sorun olabılır.
diye belirttim tabiki arada tüketmek sorun olmaz sürekli tüketenlerin dikkat etmesi için konu açılmıştır
melasa ben alkolle bunu fazla tüketen biriyim bu yüzden araştırdım. ve kullanamama kararı aldım tabı arada tüketirim ama devamlı değil.