Arkadaşlar herkese merhabalar, yaşım 26, yaklaşık 2,5 aydır minoxil - panplus biotin kullanmaktayım, dermatoloğun tavsiyesi üzerine. Sizce saçlarımın durumu nasıl ? Sizlerin yorumu ve tecrübelerinize güvenerek bugün üye olup konu açmak istedim teşekkürler şimdiden
( kısa ve uzun hallerini koyuyorum)
Yaşlı bir adam telaşlı adımlarla koşuyordu.
Ağzından çıkan nefes alış verişi buharlı tren gibi duman tüttürüyordu. Alnından akan terler, yağmura yakalarmış gibi ve şemsiyesi olmayan miskin gibi sırılsıklam etmişti.
Devam ediyordu koşmaya, çareler aramaya. Ağlaması hıçkırık sesleri onu ele veriyordu. Görenler telaşına telaşlı bakışlarla bakiyor, ona neyin var, söyle yardımcı olalim diyorlardı . O yaşlı adam
Allah rızası için yardım edin diyor
Oglum astım hastalığına yakalandı
Günlerdir öksürüyor nefes alamıyor iştahı yok
Öksürüğü dinmiyor . Ben onu kaybetmek istemiyorum o tek umudum.
Her biri geçmiş olsun dileklerini sonarken kimisi falan yerde çok iyi bir hekim var
O hekim sana yardımcı olacaktir.
Yaşlı adam sevinir
O hekimden bu hekime gider
O ilaçtan bu ilaçtan alır amaaaa ne yazikki oğlu iyileşmez.
Oğlu bitkin epey çökmüştür. Umutlar tükenmiş çünkü yüz kemikleri bile gözüküyordu. O günlerin birinde LOKMAN hekimdende söz işitir.
Bir ihtimal onada gider
Normal şartlarda doktorun ayagina giden hastaya Lokman hekim onu yolcu eder ve bizzat kendisi gelip hastanın halini yerinde ve bulunduğu şartlarda görmek ister. İlaçlarını ve bilgilerini heybesine yerleştirip hastanın diyarına gider.
Hastanın durumunun iyi olmadığına şahit olur
İleri derece nefes darlığı vicutta erime hatta ciğerlerinin çürümeye yüz tuttuğuna kanaat getirir.
Hasta ailesinin çok üzüntülü olduğunu görür
Aslında elinde ilacalrdanda vardı ama lukman hekim öylece bırakıp gitti ki yolunu baba keser
Aman hekim bey bize yardım edin oğlum ölüyor.
Bir merhem birşeyler verin bari.
Lokman hekim olmaz bunlar çare değil
Seni oğlunun hastalığı çok ilerlemiş ben yanlış ve işe yaramayan şeyler vermek istemiyorum, malesef ki bu derdin ilacı bende yok
Benim gitmem gerekir. Allah sabır ve şifa nasip etsin. 20 gün sonra ziyaretime gel olur mu dedi. Ve gitti.
Lokman hekim evine varır. Bir hafta boyunca astım hastalığının tedavi yollarını aradı ve buldu. Sonrasında
Astım hastalığının sebep olacağı şartlari sağlar kendine, ve astım hastası olur.
Lokman hekimin bir kuralı vardı
Kimseye gelişi güzel tedaviler önermiyordu. Verdiği şeyler kesin ve net olmaliydi. O herkesin acısını derinden hissedip ona göre tedavi yoluna giderdi.
Tedavi ve ilaçlar hazirdi
Lokman hekim ise hasta olmuş yataginda kivranirken 20 gün geçer. Lokman hekim hasta ol an genç gibi bitkin zayıf düşmüş, nefesi kesilmiş haldeyken içeriye yaşlı adam girer. Doktorun hasta olduğunu görünce çok üzülür.
Geçmiş olsun der
Ne oldu doktor bey
Astım hastalığına yakalandım dedi.
Lokman hekim hasta yakınının elinden ilacı içmek ister o empatiyi bile yapar.
Orada çekmecede astım ilacı var verebilir misin bana
Yaşlı adam ilacı hekime verir
Hekimin yediği ilaçlar 3 saat sonra tesirini göstermeye başlar. Yavaş yavaş kendine gelen doktor yaşlıya döner
İşte şimdi gidebiliriz
Bu ilaç gerçekten işe yarıyor
Hadi oğlunu bekletmeyelim.
O ilaçtan gencede verirler
Ertesi güne sapasağlam ayağa kalkar bedeni canlanır...
Kimseyi kotulemiyorum
Ama doktor hasta ilişkisi
Hasta ile hastalık ilişkisi
Tedavi ile tedavi eden ilişkisi bir bütündür.
Size ilaçları reçete eden dermatolog acaba sizin derdinizi ne kadar çekiyordurda o ilacı veriyor. Veya yan etkilerini kendinde ne kadar görüp bizzat yaşayıp ayrıca korkup vazgeçti hiç biri
O yüzden başkalarının canı hiç birşey
Oluyor manasına geliyor.
Dünyada sevgi
Empati
Merhamet
Saygınlık
Acıma
Olmadığı sürece işine aşkla bağlanmak olmayacaktir....