Gönderen Konu: Finasteride haftada sadece 3 gün kullanılmalı  (Okunma sayısı 6968 defa)

dusk

• Jr. Member
  • **
Finasteride haftada sadece 3 gün kullanılmalı
« : 03 Şubat 2020, 21:25:52 »
kendi önerim değil, binlerce hastaya bu şekilde finas tedavisi uygulayan doktorların önerisi bu şekilde.
bu konuyla ilgili araştırma yaparken şu videoya denk geldim;

doktorlar ilacın yan etkileri üzerinde bilgiler veriyor, ingilizce bilmeyen arkadaşlar için özetle;

haftada 3 gün 1 gün ara vererek 1mg kullanmanın yeterli olduğunu, yan etkilerin aşırı doz yüzünden ortaya çıktığından bahsediyorlar.
yorumlarda 4'e bölerek kullananlar için +-1.25mg'ında sorun olmadığını söylemişler.

Yan etki yaşayan arkadaşların belki işine yarar diye paylaşmak istedim, ben aylarca kullanıp testis ağrısı yüzünden bırakmıştım, belki de sebebi buydu.
Video da aylar sonra ortaya çıkan yan etkinin hergün alıp sistemde birikmesi ve dht dengesinin bozulmasından da bahsediyorlar.
Bazı kişiler ilk aldıklarında yan etki yaşarken bazıları aylar sonra yan etki görebiliyorlarmış. Kişinin testo vs. değerlerine bağlı olarak.

Şuan xpecia kullanıyorum 2.kutu, saç dökülmemi durdurdu ancak yeni bir gelişim vs yok. Finas saç kalınlaştırmada vs daha iyi etki göstermişti.
Kendimde gördüğüm yan etkilerden yola çıkarak, bende hafta da 4-5 gün ve günde 1 defa kullanıyordum ve sıfır yan etkiyle ilerliyor nazar değmesin. :)
Günde 2 kere aldığımda yan etkilerini yaşamıştım bundan yola çıkarak xpecia için de aynı yöntem uygulanabilir diye düşünüyorum. Kutuda yazdığı gibi gibi günde 2 değil,1 defa.

Trevor

• Hero Member
Ynt: Finasteride haftada sadece 3 gün kullanılmalı
« Yanıtla #1 : 03 Şubat 2020, 22:47:53 »
haftada 3 gün kullanımı mantıklı olabilir fakat expecianın senin dökülmeni durdurmasına  şaşırdım başka herhangi bir şey kullanıyormusun.
finasteride vücutta depolanan bir şey değil fakat dostum sana bir gerçeği söylemek gerekirse zaten finasterid kullananların çoğunluğu bu şekilde kullanıyor yani ya unutuyorlar almayı yada alışkanlık bu yönde gelişiyor. finasterid kullanan bir çok arkadaşım oldu geçmişte hepside ara ara kullandıklarından bahsediyorlardı yani bence mantıklı olsada çoğu yanetkiyi engelemeyecektir diye düşünüyorum.

dusk

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #2 : 03 Şubat 2020, 23:15:12 »
spor yaptığım için protein tozu kullanıyorum birtek ve sağlıklı beslendiğimi söyleyebilirim. Şeker, un, hamur işi, cips, çikolata vs. tüketmiyorum. Protein ağrılıklı besleniyorum.
birde çiğ kuruyemiş tüketiyorum ara ara. Bunların hiçbirini saç özelinde yapmıyorum ama elbet saça da faydası oluyordur. 30 yıllık yaşantımda gözlemlediğim şudur; vücutta bir sorun varsa en güçlü tedavisi içeriden oluyor.
Örneğin sivilce sorunu yaşadığım dönemlerde mutlaka az su tüketmiş oluyorum, çok alkol almış oluyorum, fazla yağlı yiyorum. Karaciğere binen yağ sivilce olarak geri dönüyor hemen.
Saç için durum daha karmaşık elbet ama o da nasibini alıyordur muhtemelen sağlıksız beslenmeden.

Xpecia için kendimden örnek verdim ama ben saç dökülmesini bahar aylarında yaşıyorum genelde, 3-4 sene önce bahar ayında şok hızlı bir dökülme başladı sonra yavaş ilerledi.
Yani xpecia kullanın duracak diyemem, belki kullanmasam da dökülmüyor olabilirdi. Önlem olarak devam ediyorum.
Ayrıca videoda ki doktor da saw palmetto için yeterli araştırmanın olmadığından ve saç üzerinde ki etkisine inanmadığından bahsetmiş bir yorumda.
Ben fiyatı uygun olduğu için ve ekstra biotin,çinko vs de içerdiğinden kullanmaya devam ediyorum. Örneğin 2-3 ay solgar biotin'de denemiştim, sadece tırnaklarda fark yaratmıştı ve oldukça pahalı.
  • Ekim Tarihi: 28.01.21
  • Ekim Merkezi ismi Serkan Aygın Klinik
  • Greft Miktarı 4200
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi Propecia, zma, omega 3

terrible

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #3 : 03 Şubat 2020, 23:29:39 »
finasterid vücutta 8 saaten fazla depolanmıyor diye biliyorum yani alındıktan sonra depolanması da mümkün değil gibi 1 gün ara verildiğinde bu ara verilen günde dht tekrardan yükselişe geçebilir yani bir dalgalanma olabilir bu da finasterid alımına rağmen dökülmeyi önlemeyebilir bunun yerine biraz zor da olsa propeciayı 2 ye bölüp iyi bir şekilde muhafaza ederek günlük 0.5 mg kullanılması daha iyi gibi

ye2525

• Full Member
« Yanıtla #4 : 03 Şubat 2020, 23:31:26 »
Haftada 3 gun kullanilabilecek sey dutasterid dir finas gunluk alinmasi gereken bir sey

dusk

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #5 : 03 Şubat 2020, 23:52:02 »
finasterid vücutta 8 saaten fazla depolanmıyor diye biliyorum yani alındıktan sonra depolanması da mümkün değil gibi 1 gün ara verildiğinde bu ara verilen günde dht tekrardan yükselişe geçebilir yani bir dalgalanma olabilir bu da finasterid alımına rağmen dökülmeyi önlemeyebilir bunun yerine biraz zor da olsa propeciayı 2 ye bölüp iyi bir şekilde muhafaza ederek günlük 0.5 mg kullanılması daha iyi gibi

doktor minimum 30 günde sistemde kaldığını ve vücut sürekli üretmeye devam ettiği için sürekli alarak baskılamaya devam ettiğimizden bahsediyor.

0.5mg önerisine katılıyorum bende, 2 günde 1mg yerine günlük 0.5mg da aynı etkiyi gösterecektir.
Şu araştırmada da 0.5mg'ın saç için yeterli etkiyi gösterdiğinden bahsedilmiş; https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10495374
  • Greft Miktarı 4200
  • Yaşınız 30

dusk

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #6 : 03 Şubat 2020, 23:52:59 »
Haftada 3 gun kullanilabilecek sey dutasterid dir finas gunluk alinmasi gereken bir sey

doğrudur.
  • Greft Miktarı 4200
  • Yaşınız 30

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 06 Şubat 2020, 08:06:17 »
spor yaptığım için protein tozu kullanıyorum birtek ve sağlıklı beslendiğimi söyleyebilirim. Şeker, un, hamur işi, cips, çikolata vs. tüketmiyorum. Protein ağrılıklı besleniyorum.
birde çiğ kuruyemiş tüketiyorum ara ara. Bunların hiçbirini saç özelinde yapmıyorum ama elbet saça da faydası oluyordur. 30 yıllık yaşantımda gözlemlediğim şudur; vücutta bir sorun varsa en güçlü tedavisi içeriden oluyor.
Örneğin sivilce sorunu yaşadığım dönemlerde mutlaka az su tüketmiş oluyorum, çok alkol almış oluyorum, fazla yağlı yiyorum. Karaciğere binen yağ sivilce olarak geri dönüyor hemen.
Saç için durum daha karmaşık elbet ama o da nasibini alıyordur muhtemelen sağlıksız beslenmeden.

Xpecia için kendimden örnek verdim ama ben saç dökülmesini bahar aylarında yaşıyorum genelde, 3-4 sene önce bahar ayında şok hızlı bir dökülme başladı sonra yavaş ilerledi.
Yani xpecia kullanın duracak diyemem, belki kullanmasam da dökülmüyor olabilirdi. Önlem olarak devam ediyorum.
Ayrıca videoda ki doktor da saw palmetto için yeterli araştırmanın olmadığından ve saç üzerinde ki etkisine inanmadığından bahsetmiş bir yorumda.
Ben fiyatı uygun olduğu için ve ekstra biotin,çinko vs de içerdiğinden kullanmaya devam ediyorum. Örneğin 2-3 ay solgar biotin'de denemiştim, sadece tırnaklarda fark yaratmıştı ve oldukça pahalı.
Protein ağırlıklı beslenme dünyanın en sağlıksız beslenmesi ,size sağlıklı diye yutturmuşlar

nkan

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 06 Şubat 2020, 09:02:02 »
2 aydır propecia kullaniyorum. ilk 20 gun  gunde 1 adet aldim. sonra haftada 3 adet olarak devam ediyorum.
hergun aldigim zamanlarda testis agrisi oluyordu. belki de ilk kullanimdan dolayi da olmus olabilir.  haftada 3 adet kullanmaya basladiktan sonra testis agrilasi gecti. normalde saclarim  ince telli ve kahverenginin acik tonunda. sacimi cok kisa da kestirsem dokulme yine de  durmuyordu. propecia kullanmaya basladigimdan beri saclarim kalinlasti,rengi siyaha donmeye basladi, sac derisinde yaglanma azalmaya basladi ve dokulme durdu.

dusk

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #9 : 06 Şubat 2020, 23:16:37 »
aynı saç tipine sahibim bende, ince telli koyu kahve ve yağlı. Bende de kullandığım dönemde aynı etkiyi göstermişti.

Testis ağrısı yüzünden bırakmıştım bende o dönem korkup, şimdi haftada 3 şeklinde deneyeceğim umarım olmaz tekrar.
İlaca 2-3 hafta vücut alışma süresi de varmış 1 aydan sonra devam ederse yan etkiler kesmek gerekiyormuş diye de okumuştum onla da ilgili olabilir tabi.
Bol şans.
  • Greft Miktarı 4200
  • Yaşınız 30

Execuvite

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 07 Şubat 2020, 13:26:51 »
O zaman haftada iki defa dutasterid alsak yeterli olur :)

Furymen

• Sr. Member
« Yanıtla #11 : 09 Şubat 2020, 00:31:48 »
kendi önerim değil, binlerce hastaya bu şekilde finas tedavisi uygulayan doktorların önerisi bu şekilde.
bu konuyla ilgili araştırma yaparken şu videoya denk geldim;

doktorlar ilacın yan etkileri üzerinde bilgiler veriyor, ingilizce bilmeyen arkadaşlar için özetle;

haftada 3 gün 1 gün ara vererek 1mg kullanmanın yeterli olduğunu, yan etkilerin aşırı doz yüzünden ortaya çıktığından bahsediyorlar.
yorumlarda 4'e bölerek kullananlar için +-1.25mg'ında sorun olmadığını söylemişler.

Yan etki yaşayan arkadaşların belki işine yarar diye paylaşmak istedim, ben aylarca kullanıp testis ağrısı yüzünden bırakmıştım, belki de sebebi buydu.
Video da aylar sonra ortaya çıkan yan etkinin hergün alıp sistemde birikmesi ve dht dengesinin bozulmasından da bahsediyorlar.
Bazı kişiler ilk aldıklarında yan etki yaşarken bazıları aylar sonra yan etki görebiliyorlarmış. Kişinin testo vs. değerlerine bağlı olarak.

Şuan xpecia kullanıyorum 2.kutu, saç dökülmemi durdurdu ancak yeni bir gelişim vs yok. Finas saç kalınlaştırmada vs daha iyi etki göstermişti.
Kendimde gördüğüm yan etkilerden yola çıkarak, bende hafta da 4-5 gün ve günde 1 defa kullanıyordum ve sıfır yan etkiyle ilerliyor nazar değmesin. :)
Günde 2 kere aldığımda yan etkilerini yaşamıştım bundan yola çıkarak xpecia için de aynı yöntem uygulanabilir diye düşünüyorum. Kutuda yazdığı gibi gibi günde 2 değil,1 defa.
Bu bana ilk düşünmede mantıklı gelmişti ama mantıklı düşününce pek akıl karı değil finası bir gün arayla kullanmak hormonlarda dalgalanmaya sebeb olacaktır ve bu daha çok saç döker ve yan etki daha sık görülür kendi görüşüm değil doktorda prostat hastalarına bir gün iç birgün içme demiyor bilimsel olarak pekte fayda sağlamaz

Ekimi bekleyen kumrular gibi

• Sr. Member
« Yanıtla #12 : 22 Nisan 2022, 21:31:49 »
Hangi doktor dogruyu soyluyor şimdi 😅 bu doktorlar hesap etmiyor mu finasin yarilanma omrunu ozman ?
  • Ekim Tarihi: 23.10.2021
  • Ekim Merkezi ismi Medpoint Global
  • Greft Miktarı 6200
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi Biotin 5000 ,trichoplus ,prozinc plus şampuan,prozincplus losyon
Medpoint Global 6200 greft ekim sürecim
Saç ekim sonuçları
Saç ekimi forum

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=24417.msg463796#msg463796

Facebook Twitter Instagram