Gönderen Konu: Saç Ekimi Caiz midir? (Dini Boyuttan yaklaşım)  (Okunma sayısı 6488 defa)

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç Ekimi Caiz midir? (Dini Boyuttan yaklaşım)
« Yanıtla #46 : 27 Şubat 2020, 10:40:08 »
Olmaz.
O sekilde mantik kurulursa, saci kazitmak veya uzatmak da fitrati degistirir. Sakal birakirsan da fitrat degisir.

Ama arkadaş “saçlar fıtratında var ken sonradan döküldüğü için oraya Ekim yapmak Fıtratındeğiştşrmeyecektir, çünkü eskiden varmıs “ o yüzden caizdir dediydi... ben hiç olmayan köse bir arkadasın sakal bıyık ektirmesini kastetmiştim... sonuçta yok allah öyle yaratmış, o beğenmeyip bıyık ekletiyor.. burun yaptırıyor gibi düşün... bu arada burun estetiği ile alakalı fetva çıktımı onu bilmiyorum 8-10 sene önce caiz değildi, sağlık turizminin pazarını gözönüne alırsak obada caizdir diye fetva çıkmış olabilir..

mr.emre

• Sr. Member
« Yanıtla #47 : 27 Şubat 2020, 11:03:17 »
Ama arkadaş “saçlar fıtratında var ken sonradan döküldüğü için oraya Ekim yapmak Fıtratındeğiştşrmeyecektir, çünkü eskiden varmıs “ o yüzden caizdir dediydi... ben hiç olmayan köse bir arkadasın sakal bıyık ektirmesini kastetmiştim... sonuçta yok allah öyle yaratmış, o beğenmeyip bıyık ekletiyor.. burun yaptırıyor gibi düşün... bu arada burun estetiği ile alakalı fetva çıktımı onu bilmiyorum 8-10 sene önce caiz değildi, sağlık turizminin pazarını gözönüne alırsak obada caizdir diye fetva çıkmış olabilir..

Burun caiz değil hâlâ. Fıtrattan bahsedilen genel erkek fıtratı sanırım.
Life Hair 4300 Greft: https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=12182.0

Şampuan:

Prozinc Plus

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #48 : 27 Şubat 2020, 11:24:31 »

Burun caiz değil hâlâ. Fıtrattan bahsedilen genel erkek fıtratı sanırım.

Genel erkek genel kadın fıtratı mı olur:)
Yani genele vurursak bayanlarda genelde göğüs olur, göğüsleri küçük olanlarda silikon taksın?
Hoş silikon dısarıdan bir madde oluyor o biraz uç bir örnek oldu, bel bölgesinden liposakşın ile yağ alıp göğüslerine enjekte ettirmek yoluyla göğüs estetiği yaptırsın...

Bu konuların ucu çok açık...

kerimov

• Sr. Member
« Yanıtla #49 : 27 Şubat 2020, 11:45:36 »
Yani genele vurursak bayanlarda genelde göğüs olur, göğüsleri küçük olanlarda silikon taksın?
Hoş silikon dısarıdan bir madde oluyor o biraz uç bir örnek oldu, bel bölgesinden liposakşın ile yağ alıp göğüslerine enjekte ettirmek yoluyla göğüs estetiği yaptırsın...

Bu konuların ucu hiç açık değil aslında, gayet net; operasyon eğer sağlık amacıyla yapılacaksa sorun yok ama dış görünüşünü değiştirmek için yapıyorsan harrrram. Mesela trafik kazasında burnun kırıldı, operasyon yaptır ama burnum büyük diye değiştiremezsin.

Saç dökülmesi de fıtrat. Genel erkek görüntüsü diye bir şey yok. Hepimiz saçlı doğduk ama bazılarımız 20'li yaşlardan sonra saçlarını genetik faktörlerle kaybetti, fıtratta bu varmış :)
Bu dinci hocaların neredeyse hepsi kadın düşmanı oldukları için burun harrram saç ektirmek caiz derler, bunun sebebi budur. Yarın cemaatin biri estetik merkezi açar burun da caiz oluverir, kim bilir..
« Son Düzenleme: 27 Şubat 2020, 12:18:34 Gönderen: kerimov »

MuhendisBey06

• SAÇ EKİMİM
  • Sr. Member
« Yanıtla #50 : 27 Şubat 2020, 12:11:05 »
Bu konuların ucu hiç açık değil aslında, gayet net; operasyon eğer sağlık amacıyla yapılacaksa sorun yok ama dış görünüşünü değiştirmek için yapıyorsan harrrram. Mesela trafik kazasında burnun kırıldı, operasyon yaptır ama burnum büyük diye değiştiremezsin.

Saç dökülmesi de fıtrat. Genel erkek görüntüsü diye bir şey yok. Hepimiz saçlı doğduk ama bazılarımız 20'li yaşlardan sonra yaşlarını genetik faktörlerle kaybetti, fıtratta bu varmış :)
Bu dinci hocaların neredeyse hepsi kadın düşmanı oldukları için burun harrram saç ektirmek caiz derler, bunun sebebi budur. Yarın cemaatin biri estetik merkezi açar burun da caiz oluverir, kim bilir..
Senin Canını Seviyim Babuş. Yürekten Katılıyorum.Konu Bu Kadar Basit Aslında
Lifehair Şahin Çelik 3900 Greft Ekimim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=12145.0

mr.emre

• Sr. Member
« Yanıtla #51 : 27 Şubat 2020, 14:00:50 »

Küçük göğüs için estetik olabilir diye biliyorum ama bakarım yine de.
Life Hair 4300 Greft: https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=12182.0

Şampuan:

Prozinc Plus

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #52 : 27 Şubat 2020, 17:15:25 »

Küçük göğüs için estetik olabilir diye biliyorum ama bakarım yine de.

Küçük derken?
Nekadar küçük? Ölçütü nedir acaba? Avuciçi, ağız dolduracak kadar vs. Gibi bir ölçüt varmıdır? Bence o işte biraz göreceli..

Kaya

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #53 : 28 Şubat 2020, 06:52:19 »

JaCKiE_BrOwN

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #54 : 24 Mart 2020, 00:30:47 »
bu ahlaksız akrabağ evliliğini içinde olabilir demiş, hatta olayı normalleştirmek için kendisinin de teyzesinin kızıyla evli olduğunu söylemişti. İslam dininde insanın kendi bedenine acı çektirmesi dinen uygun değil. haram mı? mekruh mu? caiz değil mi gibi tam hükmünü bilmiyorum.

JaCKiE_BrOwN

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #55 : 24 Mart 2020, 00:34:12 »
bu ahlaksız akrabağ evliliğini için de olabilir demiş, hatta olayı normalleştirmek için kendisinin de teyzesinin kızıyla evli olduğunu söylemişti. İslam dininde insanın kendi bedenine acı çektirmesi dinen uygun değil. haram mı? mekruh mu? caiz değil mi gibi tam hükmünü bilmiyorum.

davud123

• Sr. Member
« Yanıtla #56 : 24 Mart 2020, 17:38:44 »
bu ahlaksız akrabağ evliliğini içinde olabilir demiş, hatta olayı normalleştirmek için kendisinin de teyzesinin kızıyla evli olduğunu söylemişti. İslam dininde insanın kendi bedenine acı çektirmesi dinen uygun değil. haram mı? mekruh mu? caiz değil mi gibi tam hükmünü bilmiyorum.

bos yapma her toplumun örfü adeti farklıdır biz türklerde akraba evliliği ne kadar ters ise de başka bir milletin telakkilerini tahkir edemezsin

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #57 : 24 Mart 2020, 21:22:51 »
bos yapma her toplumun örfü adeti farklıdır biz türklerde akraba evliliği ne kadar ters ise de başka bir milletin telakkilerini tahkir edemezsin
Aynen öyle..

Dinen evlenmenin normal görüldüğü kişiler açıkça herhangi bir yoruma luzüm görüşmeksizin belirtilmiştir.

Hala kızı, teyze kızı vs. İle evlenmekte dinen bir sorun yoktur. Bunu uygunsuz bulmak hiç bir müslümanın haddine düşmez.. yoruma çok açık bir konu değildir. Kültür başka birseydir inanç farklı... senin kültüründe akraba evliliği uygun değil ise bunun tek sebebi senin kültürünün islam kültüründen uzak kalmasıdır.

JaCKiE_BrOwN

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #58 : 24 Mart 2020, 22:19:06 »
Aynen öyle..

Dinen evlenmenin normal görüldüğü kişiler açıkça herhangi bir yoruma luzüm görüşmeksizin belirtilmiştir.

Hala kızı, teyze kızı vs. İle evlenmekte dinen bir sorun yoktur. Bunu uygunsuz bulmak hiç bir müslümanın haddine düşmez.. yoruma çok açık bir konu değildir. Kültür başka birseydir inanç farklı... senin kültüründe akraba evliliği uygun değil ise bunun tek sebebi senin kültürünün islam kültüründen uzak kalmasıdır.

bunun kültürle alakalı olduğu zannetmen çok büyük cehalet.

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #59 : 25 Mart 2020, 13:15:40 »
bunun kültürle alakalı olduğu zannetmen çok büyük cehalet.

“ Cahil ile sohbet etmek güçtür bilene çünkü cahil ne gelirse söyler diline”

Okuduğunu idrak etme konusundaki başarından tereddütlerim olsada okumayı bildiğini varsayarak konuyu çok uzatmadan yazmaya çalışacağım.

İslam inancına sahip insanların kimlerle evlenip kimlerle evlenemeyeceği konusundaki tüm detaylar Kur,an-I Kerim de (müslümanların kutsal kitabında) Nisa Süresindeki ayette yoruma kapalı bir şekilde net olarak bildirilmiştir. Bu surede nikah düşmeyen, Allah’ın nikah yapmaya izin vermedikleri  akrabalar sıfatları ile tanımlanmış ve bu tanım dışındakilerle Nikah akdini gerçekleştirebilirsiniz demiştir.
Hatta hz.Muhammed (s.a.v) de kendi halasının kızı olan hz.zeyneb ile evlenerek örnek teşkil etmiştir. Yine kendisinden sonra gelen Halifelerin evliliklerinde de Nisa suresinde belirttiği cercevede akraba evliliklerinin gerçekleştiğini görebilirsin. İslam Dini açısından durum böyledir ve bu konu çok yoruma açık değildir.
Ancak sağlık açısından yada farklı kültürlerin kendi etnik yapısı açısından tabiki farklı görüşler olabilir.

Yukarıda videosunu koyduğunuz kişi de kendisine gelen soruyu İslam dini açısından cevaplamış. Soru banada bu şekilde gelse bende aynı şekilde cevaplardım çünkü dediğim gibi Kur’an da bu soru çok net şüphe götürmeyecek yoruma kapalı şekilde cevaplandırılmıştır.

« Son Düzenleme: 25 Mart 2020, 13:27:11 Gönderen: sloocer »

Facebook Twitter Instagram