Gönderen Konu: Saç Ekimi Caiz midir? (Dini Boyuttan yaklaşım)  (Okunma sayısı 6478 defa)

MEksi

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç Ekimi Caiz midir? (Dini Boyuttan yaklaşım)
« Yanıtla #30 : 18 Şubat 2020, 20:03:41 »
Şapkada sana ait değil ama takıyon kafaya?

Ben savundugum gorusu ayet ile gosterdim.Sapkayla ilgili bir ayet var ise paylasirsan sevinirim.
Bu mantikla bakiyosan elbisede fitrati bozuyor ciplak gezelim.
Perukla sapkayi ayirt edebilirsiniz diye onu ayrica orneklendirmedim...

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #31 : 18 Şubat 2020, 21:08:05 »
Ben savundugum gorusu ayet ile gosterdim.Sapkayla ilgili bir ayet var ise paylasirsan sevinirim.
Bu mantikla bakiyosan elbisede fitrati bozuyor ciplak gezelim.
Perukla sapkayi ayirt edebilirsiniz diye onu ayrica orneklendirmedim...

Ayet göstermedin, sure ismi paylaştın... paylaştığın sure ise 176 ayetten oluşuyor. Protez ile alakalı ayet numarasını da paylaşırsan konuyu aydınlatmış olursun..

MEksi

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #32 : 18 Şubat 2020, 21:23:29 »
Ayet göstermedin, sure ismi paylaştın... paylaştığın sure ise 176 ayetten oluşuyor. Protez ile alakalı ayet numarasını da paylaşırsan konuyu aydınlatmış olursun..

119 . “Onları saptıracağım, onları (boş) kuruntularla oyalayacağım, onlara emredeceğim hayvanların kulaklarını kesecekler, onlara emredeceğim Allah’ın yarattığı (fıtratı) değiştirecekler.” Kim de Allah’ı bırakıp şeytanı dost edinirse, hiç şüphesiz apaçık bir hüsrana uğramış olur. (4/Nîsa, 119)

Buradaki fitrat nedir?Neler fitrati degistirir ? sorusuna da fikih kitaplarindan bakarak anlayabilirsiniz.
Konuya uzak arkadaslarin yorumlarini gorunce direk aciklamasini yaptim...
Perukla ilgili hadis de mevcut.Konunun ilk sayfadan arkadasin biride paylasmisti.

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #33 : 18 Şubat 2020, 21:57:11 »
119 . “Onları saptıracağım, onları (boş) kuruntularla oyalayacağım, onlara emredeceğim hayvanların kulaklarını kesecekler, onlara emredeceğim Allah’ın yarattığı (fıtratı) değiştirecekler.” Kim de Allah’ı bırakıp şeytanı dost edinirse, hiç şüphesiz apaçık bir hüsrana uğramış olur. (4/Nîsa, 119)

Buradaki fitrat nedir?Neler fitrati degistirir ? sorusuna da fikih kitaplarindan bakarak anlayabilirsiniz.
Konuya uzak arkadaslarin yorumlarini gorunce direk aciklamasini yaptim...
Perukla ilgili hadis de mevcut.Konunun ilk sayfadan arkadasin biride paylasmisti.

Hımm ayette dediğin gibi açıkça “peruk haram ama ekim için bir sakınca yoktur çünkü o kendinizden bir parçadır” demiş.

Konu kapanmıştır...

Siddhartha

• Hero Member
« Yanıtla #34 : 19 Şubat 2020, 18:29:02 »
Hocam nerden ne cikarmissin helal valla:))
Everybody needs somebody to love
Everybody needs somebody to hate

Kaya

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #35 : 21 Şubat 2020, 17:37:10 »
Caizdir

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #36 : 21 Şubat 2020, 17:38:33 »
Caizdir

Kaya hocam sizin dini bilğinize çok güvenirim:)
Global Moderator

Kaya

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #37 : 21 Şubat 2020, 17:51:24 »
Kaya hocam sizin dini bilğinize çok güvenirim:)

Eyvallah, eksik olma 😊

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #38 : 21 Şubat 2020, 19:41:23 »
Eyvallah, eksik olma 😊

Hocam peki bıyık ekimi günahmı? Sonuçta FITRATIN da bıyık yok ise arkadasın fıtratını değiştirmiş oluyor muşssun?

Bide sakaldan alıp kafaya ekmek? Sonuçta fıtratta sakalda olan kıl kafaya ekiliyor?

Bide koltuk altı, etek üstü kıllarını ekmek günah mı? Onlar bildiğim kadarı ile arpa boyunu geçince haram oluyormus?? Koltuk altını kafaya eksek yine boy olarak arpa boyu kıvamında mı kesmek lazım yoksa yer değiştirince uzatmak serbest mi oluyor?

MEksi

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #39 : 21 Şubat 2020, 20:52:36 »
Benimle dalga gecilmesi zoruma gitmez de peruk sapka ayrimini yapamayan birnin dalga gecmeye calismasi zoruma gitti simdi :) Bak keyfine....

Kaya

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #40 : 22 Şubat 2020, 18:33:33 »
Hocam peki bıyık ekimi günahmı? Sonuçta FITRATIN da bıyık yok ise arkadasın fıtratını değiştirmiş oluyor muşssun?

- Degil. Hayir.

Bide sakaldan alıp kafaya ekmek? Sonuçta fıtratta sakalda olan kıl kafaya ekiliyor?

- Sorun yok.

Bide koltuk altı, etek üstü kıllarını ekmek günah mı? Onlar bildiğim kadarı ile arpa boyunu geçince haram oluyormus?? Koltuk altını kafaya eksek yine boy olarak arpa boyu kıvamında mı kesmek lazım yoksa yer değiştirince uzatmak serbest mi oluyor?

- Onemli olan avret yerlerini temiz tutmak. Kilin boyu da bulundugu yere gore degisiklik gosterir.

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #41 : 22 Şubat 2020, 18:37:51 »

;D ;D ;D ;D ;D
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #42 : 22 Şubat 2020, 20:26:27 »

Ama fıtratı değiştiriyorsun.. saç için eskiden olup sonradan döküldüğü için “fıtratta var mış” o yüzden günah değil diyor arkadaşlar.  Sakalı olmayan biri sactan alıp sakala ekince fıtratı değişmiş olmuyor mu hocam?

kerimov

• Sr. Member
« Yanıtla #43 : 22 Şubat 2020, 20:57:30 »
Aslında içki içmek de haram değil, sarhoş olmak haram.(Kımız haram değil, çok içip sarhoş olursan haram; aynı mantık)
24. şişedeyim tık yok

İşinize geldiği şekilde eğip büküyorsunuz, bu da böyle olsun

Kaya

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #44 : 27 Şubat 2020, 01:00:03 »
Ama fıtratı değiştiriyorsun.. saç için eskiden olup sonradan döküldüğü için “fıtratta var mış” o yüzden günah değil diyor arkadaşlar.  Sakalı olmayan biri sactan alıp sakala ekince fıtratı değişmiş olmuyor mu hocam?

Olmaz.
O sekilde mantik kurulursa, saci kazitmak veya uzatmak da fitrati degistirir. Sakal birakirsan da fitrat degisir.

Facebook Twitter Instagram