Gönderen Konu: Saç Ekimi Caiz midir? (Dini Boyuttan yaklaşım)  (Okunma sayısı 6475 defa)

ahmettt

• Jr. Member
  • **
Saç Ekimi Caiz midir? (Dini Boyuttan yaklaşım)
« : 02 Şubat 2020, 22:18:36 »
Arkadaşlar arznıza yeni katıldım ve bir süredir araştırmalarımı sayenizde yapıyorum.

Ancak aklıma takılan ve sonucunu bulamadığım bir soru var. Saç ekimi caiz mi(yani dini açıdan bir sakınca görülmekte mi) ?

Tahmin edeceğiniz üzere ben dini hassasiyeti olan bir insanım ve merak ediyorum. Eğer bu konuşulduysa link paylaşmanız da yeterlidir benim için

Saygılar.

KaiserSS

• Hero Member
Ynt: Saç Ekimi Caiz midir? (Dini Boyuttan yaklaşım)
« Yanıtla #1 : 02 Şubat 2020, 22:21:40 »
Kardeşim elhamdülillah müslümanım, ekim yaptırdım, din mantıken yasak koymamış. Sonuçta kendi saçım kendime ekiyorum, eğer sıkıntı olsaydı organ bağışı problem olurdu. Fetva vermeye haiz değil forum, müftülüklere sorun tabi ne kadar anlıyorlar ş0pheli.
One life,live it...

Takviye
- 7 Ay Solgar Biotin 5000 mcg
- 6 Ay Solgar Saw Palmetto

İlave
11.Ay Prozinc Plus Losyon

Şampuan
- Sürekli Prozinc Plus

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=8721.0

sirocco

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 02 Şubat 2020, 22:30:07 »
Allah senin böyle olmanı uygun görmüş ve saçın dökülmüş. Allah isteseydi dökülmezdi diyen çıkmaz inşallah

ahmettt

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #3 : 02 Şubat 2020, 22:56:53 »
https://fetva.diyanet.gov.tr/Cevap-Ara/1002/sac-ektirmek-ve-peruk-kullanmak-caiz-midir-
Arkadaşlar diyanetin fetva sitesinden bulduğum bir yazı, sitede yazılanı buraya da kopyalıyorum:

Saç ektirmek ve peruk kullanmak caiz midir?
Hz. Peygamberin (s.a.s.) saç eklemeyi ve ekletmeyi yasakladığı yönündeki rivayetler sahih kaynaklarımızda yer almaktadır (Buhârî, Libâs, 83; Müslim, Libâs, 33). Konuyla ilgili hadisleri değerlendiren İslam âlimleri, bir kimsenin, saçına başkasının saçını eklemesini veya başkasının saçından imal edilen peruğu takmasını caiz görmemişlerdir. Çünkü bu gibi işlemlerde saygın olan insanın bir parçası kullanılmaktadır ki; bu, zorunlu hâller dışında caiz değildir. Ancak insan saçı dışında ipek, iplik, yün ve benzeri maddelerden yapılmış peruğun takılmasını, fakihlerin çoğunluğu caiz görmektedir (Kâsânî, Bedâi’, V, 125 v.d.; İbn Kudâme, el-Muğnî, I, 107; İbn Nüceym, el-Bahr, VI, 133).

Günümüzde cerrahi bir operasyon olarak yapılan saç ekimi uygulaması ise kişinin kendi saçının alınıp saç kaybına uğrayan bölgeye nakledilmesi şeklinde olduğundan söz konusu yasak kapsamında değildir.
Saç Ekim Sürecimi buradan takip edebilirsiniz:

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=12994.0

MuhendisBey06

• SAÇ EKİMİM
  • Sr. Member
« Yanıtla #4 : 03 Şubat 2020, 11:56:38 »
https://fetva.diyanet.gov.tr/Cevap-Ara/1002/sac-ektirmek-ve-peruk-kullanmak-caiz-midir-
Arkadaşlar diyanetin fetva sitesinden bulduğum bir yazı, sitede yazılanı buraya da kopyalıyorum:

Hz. Peygamberin (s.a.s.) saç eklemeyi ve ekletmeyi yasakladığı yönündeki rivayetler sahih kaynaklarımızda yer almaktadır (Buhârî, Libâs, 83; Müslim, Libâs, 33). Konuyla ilgili hadisleri değerlendiren İslam âlimleri, bir kimsenin, saçına başkasının saçını eklemesini veya başkasının saçından imal edilen peruğu takmasını caiz görmemişlerdir. Çünkü bu gibi işlemlerde saygın olan insanın bir parçası kullanılmaktadır ki; bu, zorunlu hâller dışında caiz değildir. Ancak insan saçı dışında ipek, iplik, yün ve benzeri maddelerden yapılmış peruğun takılmasını, fakihlerin çoğunluğu caiz görmektedir (Kâsânî, Bedâi’, V, 125 v.d.; İbn Kudâme, el-Muğnî, I, 107; İbn Nüceym, el-Bahr, VI, 133).

Günümüzde cerrahi bir operasyon olarak yapılan saç ekimi uygulaması ise kişinin kendi saçının alınıp saç kaybına uğrayan bölgeye nakledilmesi şeklinde olduğundan söz konusu yasak kapsamında değildir.

BU DİYANET TOKİNİN FAİZİNE CAİZDİR DİYE FETVA VERMİŞ KURUM.
FAKİR FUKARA aylık ödemesi 500 600 tl Diye büyük umutlarla bir denize açılıyor 2 yıl sonra Enflasyona göre ödemeler 1000 tl oluyor. Fakir fukara bu kez 2 yıldır yatırdığı paraya satamıyor.Zaten zor karnını doyuran aile bu sefer 1 darbede devletten yiyor.Ve Bizim DİYANETİMİZ BUNA CAİZDİR DİYOR. Ben Bu DİYANETİ NE DİKKATE ALACAM.
( YANİ DEMEK İSTEDİĞİM ŞU SAÇ VEYA HERHANGİ BİR KONUDA FETVALARI BENİ İLGİLENDİRMİYOR) HELAL DE DESE HARAM DESE BU DİYANET BENİ BAĞLAMIYOR.Çünkü ikiyüzlü kurum olmuş durumunda
Lifehair Şahin Çelik 3900 Greft Ekimim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=12145.0

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 03 Şubat 2020, 12:05:23 »

dini konular hakkında çok fazla bilgim yok herkesin inancına düşüncesine saygım var
sadece mantıken bu işin pek din ile alakası olacağını sanmıyorum
tabi olayın boyutu sanmamak ile olmuyor
bılen kişilere danışmak gerek bu konuda hassasiyetiniz var ise.
Global Moderator

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 03 Şubat 2020, 18:45:10 »
Burun estetiği, yüz gerdirme, dudak estetiği , kaş kaldırma , liposuction ne kadar caiz ise ekimde okadar caizdir diye düşünüyorum.. mantıken hepsi estetik operasyon..

unverm

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 03 Şubat 2020, 19:51:00 »
Protezde biraz problem var ki bence o da caiz, sac ekiminde sıkıntı yok hocam kendi saçın ve bi anlamda psikolojik tedavi yaptırmış oluyorsun. Niyetle ilgili aslında biraz da. Daha kolay zina edebilmek için ektiriyosan caiz olmaz mesela.

yazıcıoqlu

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 03 Şubat 2020, 20:09:36 »
Caiz diye biliyorum. Ektirmeden once sormuştum.

anonymous0

• Sr. Member
« Yanıtla #9 : 05 Şubat 2020, 00:38:32 »
kardeşim eksik olma. ilahiyat mübaşiri gibi noktayı koymuşsun. ekimden sonra kurşun döktürüp saç çıkarma duası oku yine de, ne olur ne olmaz.

KaiserSS

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 05 Şubat 2020, 11:51:28 »
kardeşim eksik olma. ilahiyat mübaşiri gibi noktayı koymuşsun. ekimden sonra kurşun döktürüp saç çıkarma duası oku yine de, ne olur ne olmaz.
İlahiyat mübaşiri nedir hocam🤣🤣 Baltalı İlahtan sonra yeni bir ünvan  kazandırdın
One life,live it...

Takviye
- 7 Ay Solgar Biotin 5000 mcg
- 6 Ay Solgar Saw Palmetto

İlave
11.Ay Prozinc Plus Losyon

Şampuan
- Sürekli Prozinc Plus

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=8721.0

Siddhartha

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 08 Şubat 2020, 05:10:06 »
Din indiginde sac ekmek diye bir olay yoktu, dolayisiyla bence din disinda kaliyor. Kapsama alani disi yani:)
Everybody needs somebody to love
Everybody needs somebody to hate

mr.emre

• Sr. Member
« Yanıtla #12 : 08 Şubat 2020, 12:53:53 »
Diyanet estetik operasyonları sağlık açısından sıkıntı yoksa uygun bulmuyor. Saç ekimine nasıl caiz demiş şaşırdım
Life Hair 4300 Greft: https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=12182.0

Şampuan:

Prozinc Plus

davud123

• Sr. Member
« Yanıtla #13 : 08 Şubat 2020, 23:52:25 »
Ismailağa cevaz vermiyor

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 09 Şubat 2020, 13:05:47 »
Diyanet estetik operasyonları sağlık açısından sıkıntı yoksa uygun bulmuyor. Saç ekimine nasıl caiz demiş şaşırdım

Türkiye ekonomisinin candamarlarından biri haline gelmiş bşr sektör için Diyanetin “caiz değildir” diyeceğinimi düşündünüz gerçekten?
Adamlar faiz haram değil dedi geçenlerde (TOKİ İçin)

Facebook Twitter Instagram