Arkadaşlar selamlar.
Yazının başında saç ekimine nasıl karar verdiğimi ve hangi merkezler ile görüştüğümü anlatıyorum. Burayı atlamak isteyenler, tüm ayrıntısıyla ekim gününü anlatacağım Ekim Günü başlığına geçebilir.
26 yaşındayım, yaklaşık 5 yıldır saçlarım dökülüyor. Dökülme tamamen genetik. Saçlarım seyrelmeye başladığından beri toppik kapatıcı kullanıyorum, bu sayede bu zamana kadar seyrekliği saklamayı başardım ancak bu alışkanlık hayat kalitemi çok düşürüyordu. Denize havuza girememek, dışarı çıkacağım zaman hazırlığımın çok uzun sürmesi ve daha niceleri.. Aşağıda ekim öncesi fotoğrafları göreceksiniz.
Saç problemimi bilen sayılı arkadaşlarımdan birinin gazıyla 2019 Aralık ayında ekim merkezlerini araştırmaya başladım. Belli bi süre internette kaybolduktan sonra bu forum sitesini buldum. Neyin ne olduğunu burası sayesinde öğrendim, öncelikle forum ahalisine teşekkürler.
Gelelim şuana kadar görüştüğüm merkezlere;
--Estethica: İlk görüştüğüm merkez. Buradan sonuçlarını araştırdığımda doğru düzgün sonuç bulamadım. 6000-6500 greft ekilir dediler, safir perkütan yapıyoruz dediler, güvenemedim.
--Emphair: Acıbadem hastanesinde randevu verdiler, görüştük. Yaklaşık 4000 greft ekilir dendi. Forumda az sonuçları vardı, onlar da bana tatmin edici gelmedi. Merkeze ısınamadım.
--Estemylife: Ataşehir Metropol Rezidans'ta bulunan yerlerinde Hasan Akil bey ile görüştüm. İki ekimlik bir plan oluşturdu, 2. ekimi maddi manevi kaldıramadığımdan burayı da geçtik.
--Bnish Hair: Düne kadar ekimi burada yaptıracağıma neredeyse emindim. Forumdaki güzel sonuçlar, igf tedavisi, ekimin başında Bilgehan bey gibi birinin oluşu. 2. ekimi hiç istemediğim halde bu merkez ile 2. ekimi göze alıyordum, o güveni vermişlerdi. Verteks bir yıl daha kel kalsın nolucak fikri öne çıkmaya başlamıştı. Ancak işin maddi boyutu karşılamak istemediğim rakamlara çıkıyordu ne yazık ki. Belki de burayı seçmeyerek hata yaptım, bilmiyorum.
--Arenamed Serkan Aydın: Açık alanı tek seferde halledebileceklerini söylemelerine rağmen çıkardıkları fiyat yüksek geldi, aslında çok yüksek bir rakam değildi, Bnish hair'ın verdiği güveni verselerdi tercih edebilirdim ama sıcak bakamadım.
--Dr. Serkan Aygın: İlk görüşme randevusunu bile mart ayına veriyorlardı. Bekleyemedim olsun bitsin istedim.
--Medeks Hair: Forumdaki bütün konularını okudum. İyi sonuçları da gördüm, birkaç nekroz konusunu görünce burada ekim yaptırılmaz dedirtecek sonuçları da. Greftleri kafaya dizme şekilleri de insanın hoşuna gidiyor, sıra sıra işlenmiş gibi. Fiyat/performans merkezlerden biri olduğu halde forumda bazı konularda çok iyi yorumlar almış olmaları beni buraya çekti. Gittim yüzyüze görüştüm. Pazartesi akşamı ani bir kararla salı günü için randevu aldım, ekimi oldum eve geldim ve bu konuyu yazmaya koyuldum.
Ekim Günü
Sabah saat 11:00 da merkeze vardım. Gökhan bey orada yoktu. Hemen fotoğrafım çekildi, ödemeyi alayım sonra içeri alalım sizi dendi. Ödemeyi işlemden sonra yapmayı düşünüyordum ama öyle denince o an ödedim. İçeri alındım. Kan testi yapılmadı. Bu durum canımı sıktı. Yalnızca mikromotoru kullanan bayan bulaşıcı bir hastalığınız var mı diye sordu.
Hemen saçlarım kesildi, iğneli anestezi yapıldı. Bence abartıldığı kadar acılı bir süreç değil ama kafanın her yerinde iğnenin hissi bir farklı. Ardından 11:20 gibi başlayan mikromotorla alım süreci 14:00 civarı son buldu. Mikromotor hep orta devirde çalıştı. 5600 greft çıktı. Alın çizgisi oluşturuldu, 14:15 gibi kanal açımı başladı. 1 saat sürdü. Ardından yaklaşık yarım saatlik bir yemek molası verildi.
Bundan sonrası asıl yorucu kısım, uyuşmuş bir enseyle sırtüstü yatmak, hem de saatlerce. 15:45 gibi ekim başladı. Başlangıçta aşırı konforluydum, ekim alanını hiç hissetmiyordum. His olmadığı için boynumu kasma ihtiyacı hissetmiyordum. Hatta bikaç yerde uykuya dalıp çıktım öyle diyim. Ama o son iki saat..
Yaklaşık 18:30 civarında ön tarafın ekimi tamamlanmıştı, ortadan vertekse doğru geçiş yapıyorlardı. Acının başlangıcında, verteks civarında yanma artmaya başladı. Gitgide şiddetlendi. Anestezinin üstünden de neredeyse 7 saat geçmişti tabi. Her acı hissediyorum diyişimde lokal anestezi yapmalarına rağmen son iki saatteki yangı ve acı geçmek bilmedi. Acıdan dolayı ensem de kasıldı haliyle, kısaca ekimin başındaki o neredeyse uykuya dalacak halden aşırı konforsuz bir duruma geçiş bende çok hızlı gerçekleşti.
Eksiler:
Kan testi yok
İğneli anestezi can acıtıcı olabiliyor
Premium hissetmek isteyenlere göre bir merkez değil
Forumdaki bazı ekimlerde nekrozlu sonuçlar (Muhtemelen yüksek greft ekimi sebebiyle)
Artılar:
Fiyat/performans merkezi
Ense müsaitse tek seferde açık alanı kapatıyorlar, kapanmazsa revizyon sözleri baki.
Şuana kadar incelediğim ekimlerinde hiç donör alanı parçalamışlar mahvetmişler gibi yorumlar görmedim.
Ekim sonrası iltihaplanma, nekroz vs yaşamazsanız bu merkezin ektikleri çoğunlukla çıkıyor (Forumdaki konulardan kendi yorumum, farklı düşünebilirsiniz.)
Şuan tek korkum ilk on gün iltihaplanma, nekroz gibi bişey yaşamak. On gün boyunca evden dışarı çıkmamı gerektiren bişey yok, mümkün olduğunca korunaklı geçiricem bu sıkıntılı günleri. Eve dönerken arabanın kaloriferini bile açmadım kafam iltihap kapmasın diye. Kalbim çok sert attığında kafamda zonklamasını hissediyorum şuan kan basıncının, böyle olduğunda derin nefeslerle ritmi ve basıncı yavaşlatmaya çalışıyorum. Merkezin verdiği antibiyotiği içtim akşam yemeğinin ardından. 5 gün kullanacağım antibiyotiği. Sizlerin yorumlarını merak ediyorum.
Ayrıca evet, bence de saç çizgisi fazla düz oldu..