Gönderen Konu: finasterid (proscar) ve xpecia tecrübelerim  (Okunma sayısı 28672 defa)

Spencer

• Hero Member
Ynt: finasterid (proscar) ve xpecia tecrübelerim
« Yanıtla #15 : 04 Şubat 2020, 01:15:21 »
dostum ketokonazole şampuana  yeni başladıysan aldığın sonuç finasteridden değilde bu şampuandan olabilir çünkü ilk koyduğun fotoğrafta yoğun kepek gözüküyor ikinci koyduğunda tertemiz.kepek tek başına saç dökülme sebebi ve bu durumda ketokonazole şampaunların faydasını çok küçümsememek lazım.

Kepek saç dökülmesine sebebiyet vermez hatta dökülme noktasında %1 bile etkisi yok.

Bysempatik

• Full Member
« Yanıtla #16 : 05 Şubat 2020, 15:33:00 »
Proscar kullanmadan önce çok araştırma yapmıştım ancak Türkçe fazla kaynak bulamamıştım, reddit'te baya yorum okumuştum.
Genelde herkes kullanmadan önce yazıyor, başladıktan sonra birşey paylaşmıyor olumlu/olumsuz.

Kullanmayı düşünen arkadaşlara kendi kişisel ve arkadaşımın tecrübelerini paylaşmak istedim;
Proscarı 2 yıl önce 5e bölerek 4-5 ay kadar kullandım, sonuç olarak var olan saçları koyulaştırdı ve kalınlaştırdı.
Daha iyi bir görünüm oluyor haliyle, ayrıca vücut kılları da daha çabuk uzuyor.
4-5 ay sonunda cinsel yan etki olarak libido düşüklüğü vs yaşamadım, başlangıçta tam tersi etki yapıyor hatta. Ama benim libidom genel olarak çok yüksekti hep, biraz azalttıysa da farketmemiş olabilirim.
Asıl aldığım yan etki brain fog denilen (Durgunluk denilebilir, türkçe karşılığını bilemiyorum) iğrenç durum. Reddit'te de yaşayan çok olmuş.
Genel olarak bir boş boş dalıp gitme durumu, hafif mutsuzluk ve unutkanlık yaptı. Bu katlanılabilir birşey ama asıl bırakma nedenim;
hafif dozu arttırdığımda yani 1.25 1.5 gibi keserken eşit olmasına çok dikkat etmeden kullanmaya başladığımda aniden başlayan testis ağrısı oldu. 2-3 gün boyunca sürdü bilgisayar başındayken vs. aniden başlıyordu.
Bazen ilişki sonrasında olabiliyordu ama durduk yere olması çok korkuttu.

Tabi bunu yaşayınca bıraktım hemen 1 hafta sonra düzeldim, ağrılar kesildi.
Meni sıvılaşması da yapmıştı biraz, 1-2 ay sonunda normale döndü.
Ayrıca çok fazla tuvalet ihtiyacı oluyor, gece uyurken 4-5 kere uyanıp tuvalete gidiyordum. Bu da düzeldi sonradan, gecede tek sefere düştü çok su içmeme rağmen.

Arkadaşımda benle beraber başladı ben önermiştim, o inanılmaz iyi sonuçlar aldı saçlarında.
Gürleşti, sıklaştı, dökülme durdu. Yan etki olarak testis ağrılarını o da ilişki sonrasında hissediyormuş ama alışmış, diğer ufak yan etkiler onda da vardı.
Libidoyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadı. Ancak ilaç etkisini 1 yıl sonunda yitirdi, dökülmesi çok acayip derecede arttı. Forumda araştırınca döngüye girmiş olabileceğini söyledim, biotin kullanıyor şimdi. ilaca da ara ara devam ediyor.

Sonuç olarak ben bu kadar güçlü bir ilacı kullanma riskini alamadım, kullanmayı düşünenlerede 0.5 veya 0.75 mg kullanmalarını öneririm.
Reddit'te 0.5 mg ve üstünün de saç tedavisinde yeterli olduğu ile ilgili yabancı bilimsel bir araştırma okumuştum, araştırırsanız bulabilirsiniz.
Çok ufak parçalara kesmek zor oluyor elbet eczaneden hap kesme aparatı alabilirsiniz yoksa da söyleyince getiriyorlar, ufak hazneside oluyor saklamak için kestiğinizde diğer parçaları.
Bütçesi uygun olan direk propecia kullansın derim hiç uğraşmasın bunla.

Xpecia;
1 kutu xpecia bitti 2. kutumdayım bu kutu bitince bunu da bırakacağım muhtemelen ekim düşünüyorum sonrasında, yan etki olarak tamamen proscar la benzer etkileri gösteriyor.
Günde 2 tane önerilmiş örneğin ben 2 tane kullandığımda proscar da yaşamadığım libido düşüşünü yaşadım, günde 1 defa haftada 3-4 gün kullanıyorum yan etki olmuyor böyle bende.
Saçımda çok bir değişiklik olmadı yine biraz koyuluk vs. mevcut saçları biraz güçlendirme. Seyreklik aynı.
Sakalımda ufak bir bölgede yıllardır saç dökülmesiyle başlayan seyreklik vardı, bunu kapattı. Boşluk yok o kısımda artık. Yüzümde ki tüyler ve göğsümde ki kıllar da daha çabuk ve koyu çıkıyor.
+ olarak b vitamini çinko ve biotin içeren komplex bir b takviyesi daha kullanıyorum. Omega 3'e başladım birde ama bu sporla ilgili.

Genel olarak bu ilaçları kullanırken fitness yapmanızı öneririm en çok, yan etkileri minimuma indiriyor. Müthiş testosteron artımı sağlıyor, libido da tavan yapıyor.
İlaçlar kullanılıcaksa en doğrusu saç ekimi öncesi ve sonrasında bir dönem kullanmak, hayat boyu kullanılıcak şeyler değil bana göre. Kullananlarda var elbet.
Yine kullanırken en önemlisi su bana göre, günde 2.5 min. içmeye özen gösteriyorum az içtiğimde mutlaka baş ağrısı veya halsizlik oluyor.
Suyu asla ihmal etmeyin. Full check up kan değerleri vs. de yaptırdım bu arada proscardan sonra, özellikle böbrekler için ama hiçbir sorun çıkmadı.

Proscar kullandığım dönemde böbrek ağrısı da yaşıyordum ara sıra ama bunun nedeni e-sigara imiş bunu da onu bırakınca anladım.
Yeri gelmişken sigara kullandığım/bıraktığım dönemlerde de saçla ilgili bir değişiklik olmadı. Ama e-sigara böbrekleri kesinlikle yoruyor, ilaç kullananlar kesinlikle kullanmasın derim.
Kardeşim teşekkürler paylaşımın için bilgilendirici olmuş. Özellikle benim gibi ekim öncesi ve sonrası finasterid kullanmayı düşünen birisi için. Ayrıntı olacak ama tam kavrayabilmek için soruyorum; finasterid cinsel isteksizlik mi yapıyor yoksa sperm kalitesini mi düşürüyor?

dusk

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #17 : 05 Şubat 2020, 18:34:50 »
isteksizlik olmadı bende ya da arkadaşımda (ilk aylarda tam tersi etki yapıyor hatta). Sperm kalitesiyle ilgili birşey diyemem lab testi lazım onun için ancak sıvılaşma yapıyor.
Sıvılaşma dediğim açık olmak adına daha az beyaz ve daha akışkan. Bıraktıktan 2 ay sonra normale döndü bu.

benim asıl sıkıntım brain fogtu, bi sersemlik hali bilgisayarda boşboş dalıp gitmeler ya da ne yapacağını unutmak.
Şimdi haftada 1mg şeklinde tekrar başlıyorum xpecia ile birlikte, 3 ay sonra duruma göre etkilerini yazarım.

İlacın placebo etkisi gerçekten var, o yüzden unutmak gerekiyor yan etkileri. Libidosundan endişe eden pekmez tüketsin derim.
Ben bunu evde yaptığım meyveli yoğurtlara, shakelere katıyorum lezzetli diye böyle bir etkisi olduğunu da bilmiyordum ancak 7/24 hazır asker modunda dolaşabilirsiniz.
  • Ekim Tarihi: 28.01.21
  • Ekim Merkezi ismi Serkan Aygın Klinik
  • Greft Miktarı 4200
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi Propecia, zma, omega 3

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #18 : 05 Şubat 2020, 20:39:50 »
isteksizlik olmadı bende ya da arkadaşımda (ilk aylarda tam tersi etki yapıyor hatta). Sperm kalitesiyle ilgili birşey diyemem lab testi lazım onun için ancak sıvılaşma yapıyor.
Sıvılaşma dediğim açık olmak adına daha az beyaz ve daha akışkan. Bıraktıktan 2 ay sonra normale döndü bu.

benim asıl sıkıntım brain fogtu, bi sersemlik hali bilgisayarda boşboş dalıp gitmeler ya da ne yapacağını unutmak.
Şimdi haftada 1mg şeklinde tekrar başlıyorum xpecia ile birlikte, 3 ay sonra duruma göre etkilerini yazarım.

İlacın placebo etkisi gerçekten var, o yüzden unutmak gerekiyor yan etkileri. Libidosundan endişe eden pekmez tüketsin derim.
Ben bunu evde yaptığım meyveli yoğurtlara, shakelere katıyorum lezzetli diye böyle bir etkisi olduğunu da bilmiyordum ancak 7/24 hazır asker modunda dolaşabilirsiniz.
Brain fog dalgınlık vs için keçiboynuzu pekmezi tavsiye ederim işe yarıyo günlük 2 tatlı kasığı falan maximum..

Bysempatik

• Full Member
« Yanıtla #19 : 06 Şubat 2020, 19:50:14 »

Teşekkür ederim kardeşim. 3 ay sonra da bu başlık altına yazarsan takibi kolay olur eyw.

dusk

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #20 : 06 Şubat 2020, 23:14:00 »
rica ederim dostum, tabi yazarım. İlk hap itibariyle tuvalet olayı tekrar başladı, gece 5 kere tuvalete gittim nefret ediyorum şu olaydan. :)
Başka da bir olumlu/olumsuz etki yok.

@Armaan

aynen pekmez tüketiyorum hergün, çok iyi geliyor.
  • Greft Miktarı 4200
  • Yaşınız 30

dusk

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #21 : 05 Mart 2020, 20:16:48 »
finas'a tekrar şans vereceğimi söylemiştim, 1 hafta denedim ve tekrar bıraktım. Günde 1 xpecia ile yola devam ediyorum tekrar.

Belki bünyemle alakalı bilemiyorum ama bildiğin mallık yapıyor. İşimde tamamen kreatiflik üzerine boş boş dalıp gitmek beni çok yavaşlatıyor.
Diğer yorumlarımı okumayanlar içinde daha önce uzun aylar kullanıp aynı yan etkilere katlanıp en son testis ağrısı yüzünden bırakmıştım.

Saça etki ediyor mu evet kuşkusuz ediyor, ama bu kadar güçlü olması da beni korkutuyor.
Dht'nin sadece saç dökülmesi ile ilgili olmadığı erkekte mutluluk vs birçok hormonla ilişkisi olduğuyla ilgili bir yazı da okumuştum ve doğru bence. Unutkanlık, sinir bunlardan sadece benim gözlemlediklerim.
Hiçbir yanetki almadan olumlu geri dönüş alanlar çok şanslı azınlık bence, benim gördüğüm ilaç etki gösterdi mi yan etkide yapıyor. Ne zaman saçlarım koyulaştı,kalınlaştı yan etkiler tavan yaptı.
  • Greft Miktarı 4200
  • Yaşınız 30

Bysempatik

• Full Member
« Yanıtla #22 : 05 Mart 2020, 21:26:04 »
finas'a tekrar şans vereceğimi söylemiştim, 1 hafta denedim ve tekrar bıraktım. Günde 1 xpecia ile yola devam ediyorum tekrar.

Belki bünyemle alakalı bilemiyorum ama bildiğin mallık yapıyor. İşimde tamamen kreatiflik üzerine boş boş dalıp gitmek beni çok yavaşlatıyor.
Diğer yorumlarımı okumayanlar içinde daha önce uzun aylar kullanıp aynı yan etkilere katlanıp en son testis ağrısı yüzünden bırakmıştım.

Saça etki ediyor mu evet kuşkusuz ediyor, ama bu kadar güçlü olması da beni korkutuyor.
Dht'nin sadece saç dökülmesi ile ilgili olmadığı erkekte mutluluk vs birçok hormonla ilişkisi olduğuyla ilgili bir yazı da okumuştum ve doğru bence. Unutkanlık, sinir bunlardan sadece benim gözlemlediklerim.
Hiçbir yanetki almadan olumlu geri dönüş alanlar çok şanslı azınlık bence, benim gördüğüm ilaç etki gösterdi mi yan etkide yapıyor. Ne zaman saçlarım koyulaştı,kalınlaştı yan etkiler tavan yaptı.
Kardeşim bunun için takviye almayı düşündün mü? Donukluk veya halsizlik için. Bildiğim kadarıyla L-Sitrulin, L-arginin ve L-Ornitin ile birlikte üre döngüsünde üç diyet amino asit, ağırlıklı olarak sporcular tarafından kullanılmakta.  Sitede de finasın etkilerine karşı L-Sitrulin baskılamasından bahsedilmiş. Üründe karar kılıp bende başlayacağım takviye almaya.

Trevor

• Hero Member
« Yanıtla #23 : 04 Nisan 2020, 18:20:26 »
Benim vertexse etkisi onlere az etkisi var verteks 2 ayda nerdeyse tamamen kapandi

şu an ne durumdasın.

Cassowary

• Sr. Member
« Yanıtla #24 : 06 Nisan 2020, 21:08:12 »
finasterid (proscar)  3 sene aralıksız kullandım ve belirli klasik yan etkileri bende gördüm fakat saç dökülmemi tamamen durdurmadı hatta norwood 3 iken norwood 4 oldum ,en sonunda işe yaramadığını düşündüğüm için bıraktım.
finasterid herkeste etkili olmuyor malesef hatta çoğu insanda yüzde yüz etkili olduğuna inanmıyorum bazı kişilerde kısmi etkili olurken bazılarındada nerdeyse olumlu hiç bir etkisi olmuyor.benim farkettiğim önemli bir ayrıntı finasterid kullananlar çoğunluğu norwood 2 vakaları yani aslında bu grup belkide finasterid kullanmasa saçı çok az dökülecek kişilerden oluşuyor ve bu kişiler dökülmenin az olmasını  finasterid kullanımına bağlıyorlar halbuki benim çevremde tanıdığım bir sürü kişi var ve uzunca bir süredir hiç bir şey kullanmamalarına rağmen halen norwood 2 ler.
bence bu kişilerin önemli bölümü boşuna finasterid kullanıyor.
expeciada uzunca bir süre ara ara kullandım fakat bu sene içerisinde kısa bir süre kullandığım expecia aynı finasteride benzer yan etkiler yapınca bırakmak zorunda kaldım sanırım içeriği eskisi gibi değil .hangi etken maddeleri değiştirdilar bilmiyorum belki bilen varsa yorum yapar ama cidden antiandrojenler  gibi etki ediyor.cinsel anlamda ciddi yan etkileri var.
Yazınızda bir kaç güzel tespitler var bende sizi tenkit etmiş olayım.3 yıl kullanmışsınız ben 3 hafta zor dayandım nörolojik sıkıntılar yaşadım daha fazla dayanamadımbıraktım.İlacıbıraktıktan bir kaç gün sonra mutluluk hormonlarım katlandı.İlacı bırakmak anti depresan gibi geldi,en son bu ruh halini anti depresan kullanırken yakalamıştım.Dilime bir daha sürmem bu ilacı.Evet çoğu insanda yüzde yüz etkili değil.Finasterid herkeste işe yaramıyor işe yarayanlarda ise telegon/anagen oranını düzeltiyor aylar sonra ise kişi 1-2 tık hacimce yoğunlaşmış saçlarını görünce yeni saç çıktığını zannediyor halbuki folikül kök sayısında en ufak bir artış yok,ama bu finasterid kullanan şanslı insanlar için geçerli herkeste bu etkiyi yapmıyor.Kimisinde daha da beter yapıp telegen effluviuma bile sebep olabiliyor
Finasterid kullanıcılarını saç ile ilgili bekleyen bir tehlike var
Finasterid kullandım saçım çok iyiydi bıraktıktan sonra hızla saçlarım dökülmeye başladı yorumlarını çok okuyorum.Finasterid işe yarayan kişilerde aynı zamanda gen expression ile androjen reseptörlerini aşağı regüle ediyor.İlacı kullanıp  bıraktıktan sonra androjen reseptörleri DNA dizilimde ilaç öncesinden de yüksek bir şekilde yukarı regüle oluyor ve androjen reseptörleri hassaslaşıyor,ilaç kullanmadan önce saç kökleri10 birim androjene dayanabilirken İlacı bıraktıktan sonra 5 birim androjene bile dayanamıyor saç köklerinde hassaslaşıp artan androjen reseptör aktivesinden dolayı dht ve diğer androjen sel taşkınına maruz kalıyor kişi hızla eskisinden de beter alopesi yaşamaya başlıyor.
Xpecia hakkında söylediklerinize de katılıyorum.
Nw2 örneğinize de katılıyorum eğer ki olgunluk çizgisiyle gerilemiş genel seyrelme olmayan gür bir nw2 kastediyorsanız eğer.
« Son Düzenleme: 06 Nisan 2020, 21:26:20 Gönderen: Cassowary »

ozka1903

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #25 : 19 Mayıs 2020, 20:44:41 »
Proscar kullanmayı düşünüyodum ekim sonrası yazınız güzel olmuş teşekkürler. Yalnız sol testis ağrısı çektiyseniz eğer bu erkeklerin saç dökülmesi gibi genel bi problemi. Hayatı boyunca yaşamayan çok az insan vardır sanırım. Eskiden ağır fitness yapardım son 2yıldır elime ağırlık almadım. Ağır kaldırmak yada ağır sporda yapıyo olabilir çünkü ilişkiden sonra ağır sol testis ağrısı çekerdim hatta gün içerisinde bile olurdu ardına yoğun bi gaz etkisiyle dinerdi. Varikoselden şüphelenip ultrason çektirdim hiçbişey çıkmadı. Ben bunu fitness deki ağırlık kaldırmalara ve soğukta kalmaya bağladım çünkü sporu bıraktım evimi değiştirdim merkezi sistem ısıtmayla son 2 yıldır hiç testis ağrısı yaşamadım. Buda yazıyı okunca Aklıma geldi olayı unutmuşum bile hatta. Libido düşüklüğü yaşayan arkadaşlara tavsiyem kefir için el yapımı kendiniz yapın. Bukadar etkili bişey görmedim. Kefirin hücre yenileme özelliği bağışıklık güçlendirme özelliğini duyardım ama hayatıma aldıktan sonra etkilerini bizzat hissediyorum. Hatta bazen heyecan olsun diye cinsel güç arttırıcı ilaçlar kullanırdım kefirle sürekli ilaç kullanıyo gibiyim :))

heprotar

• Sr. Member
« Yanıtla #26 : 19 Mayıs 2020, 22:53:09 »
Proscar kullanmayı düşünüyodum ekim sonrası yazınız güzel olmuş teşekkürler. Yalnız sol testis ağrısı çektiyseniz eğer bu erkeklerin saç dökülmesi gibi genel bi problemi. Hayatı boyunca yaşamayan çok az insan vardır sanırım. Eskiden ağır fitness yapardım son 2yıldır elime ağırlık almadım. Ağır kaldırmak yada ağır sporda yapıyo olabilir çünkü ilişkiden sonra ağır sol testis ağrısı çekerdim hatta gün içerisinde bile olurdu ardına yoğun bi gaz etkisiyle dinerdi. Varikoselden şüphelenip ultrason çektirdim hiçbişey çıkmadı. Ben bunu fitness deki ağırlık kaldırmalara ve soğukta kalmaya bağladım çünkü sporu bıraktım evimi değiştirdim merkezi sistem ısıtmayla son 2 yıldır hiç testis ağrısı yaşamadım. Buda yazıyı okunca Aklıma geldi olayı unutmuşum bile hatta. Libido düşüklüğü yaşayan arkadaşlara tavsiyem kefir için el yapımı kendiniz yapın. Bukadar etkili bişey görmedim. Kefirin hücre yenileme özelliği bağışıklık güçlendirme özelliğini duyardım ama hayatıma aldıktan sonra etkilerini bizzat hissediyorum. Hatta bazen heyecan olsun diye cinsel güç arttırıcı ilaçlar kullanırdım kefirle sürekli ilaç kullanıyo gibiyim :))

hadi ya  :) şu sıra antiandrojen içermeyen bir karışım kullanıyorum ama nedense libidoya etki etti beklemediğim bir yan etki olarak.
yarın alıp bir deneyeyim kefiri özel olarak bir marka varmı yoksa farketmezmi ?

ozka1903

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #27 : 19 Mayıs 2020, 23:21:41 »
hadi ya  :) şu sıra antiandrojen içermeyen bir karışım kullanıyorum ama nedense libidoya etki etti beklemediğim bir yan etki olarak.
yarın alıp bir deneyeyim kefiri özel olarak bir marka varmı yoksa farketmezmi ?

Kendin mayala hocam en güzeli pastörize sütü ılıtıyosun 25 30derecede metal hiçbişey değdirmiyosun ılık sütü cam şişe kavanoz içine koyup içine mayasınıkoyuyosun. Işık görmeyecek şekilde bi bezle sar. Ağzına sadece peçete koyuyosun 24 saatte hazır. Sonra orta dişl, bi elekle süzüp mayayı alıyosun tekrar mayalarken işe yarayacak. Burda önemli olan şişenin ılık kalması ve ışık almaması hazırları boşver içinde ne olduğu belli değil.

Bombastic

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #28 : 16 Temmuz 2020, 22:12:38 »
Hocam kesinlikle xpecia konusuna ben de katılıyorum hatta uzun süre psikolojik diye yorumlamaya çalıştım ama şaşırtıcı bi durum yani sonuçta vitaminin böyle bir şey yapması çok mantıksız.Ben de sizin gibi haftada 3 kere alıyorum hatta günde 1 de bile etkilendim şaka gibi.Ben de finasterid denemek istiyorum umarım 0 yanetki alırım.

bêpor

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #29 : 16 Eylül 2020, 15:43:58 »
1997 yılından bu tarafa Proscar'ı beş parçaya bölerek kullanıyorum. Sürece, 2009 yılında Rogaine'i dahil ettim. Finestride`in zarar goren saçları koruma etkisi olduğunu düşünüyorum. Rogaine'i dahil edince sonuç çok olumlu oldu. Ama yıllar içinde saç çizgisinde gerilme, incelme devam etti. Bu yıl 3 ayı aşkın bir süre finestride'i bıraktım, etkisini gözlemek için, sonuç çok olumsuz oldu. Son iki yılda ABD'den aldığım Rogaine lerin son kullanım tarihlerinin geçmiş olması da buna etki etmiş olabilir. Kel alan ortaya çıkınca, bir ay önce saç nakil operasyonu oldum. Haftada üç kez 1mg finestride, taze Rogaine ve ketoral ile devam ediyorum şimdilik.

Facebook Twitter Instagram