Gönderen Konu: finasterid (proscar) ve xpecia tecrübelerim  (Okunma sayısı 28673 defa)

dusk

• Jr. Member
  • **
finasterid (proscar) ve xpecia tecrübelerim
« : 27 Ocak 2020, 22:47:04 »
Proscar kullanmadan önce çok araştırma yapmıştım ancak Türkçe fazla kaynak bulamamıştım, reddit'te baya yorum okumuştum.
Genelde herkes kullanmadan önce yazıyor, başladıktan sonra birşey paylaşmıyor olumlu/olumsuz.

Kullanmayı düşünen arkadaşlara kendi kişisel ve arkadaşımın tecrübelerini paylaşmak istedim;
Proscarı 2 yıl önce 5e bölerek 4-5 ay kadar kullandım, sonuç olarak var olan saçları koyulaştırdı ve kalınlaştırdı.
Daha iyi bir görünüm oluyor haliyle, ayrıca vücut kılları da daha çabuk uzuyor.
4-5 ay sonunda cinsel yan etki olarak libido düşüklüğü vs yaşamadım, başlangıçta tam tersi etki yapıyor hatta. Ama benim libidom genel olarak çok yüksekti hep, biraz azalttıysa da farketmemiş olabilirim.
Asıl aldığım yan etki brain fog denilen (Durgunluk denilebilir, türkçe karşılığını bilemiyorum) iğrenç durum. Reddit'te de yaşayan çok olmuş.
Genel olarak bir boş boş dalıp gitme durumu, hafif mutsuzluk ve unutkanlık yaptı. Bu katlanılabilir birşey ama asıl bırakma nedenim;
hafif dozu arttırdığımda yani 1.25 1.5 gibi keserken eşit olmasına çok dikkat etmeden kullanmaya başladığımda aniden başlayan testis ağrısı oldu. 2-3 gün boyunca sürdü bilgisayar başındayken vs. aniden başlıyordu.
Bazen ilişki sonrasında olabiliyordu ama durduk yere olması çok korkuttu.

Tabi bunu yaşayınca bıraktım hemen 1 hafta sonra düzeldim, ağrılar kesildi.
Meni sıvılaşması da yapmıştı biraz, 1-2 ay sonunda normale döndü.
Ayrıca çok fazla tuvalet ihtiyacı oluyor, gece uyurken 4-5 kere uyanıp tuvalete gidiyordum. Bu da düzeldi sonradan, gecede tek sefere düştü çok su içmeme rağmen.

Arkadaşımda benle beraber başladı ben önermiştim, o inanılmaz iyi sonuçlar aldı saçlarında.
Gürleşti, sıklaştı, dökülme durdu. Yan etki olarak testis ağrılarını o da ilişki sonrasında hissediyormuş ama alışmış, diğer ufak yan etkiler onda da vardı.
Libidoyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadı. Ancak ilaç etkisini 1 yıl sonunda yitirdi, dökülmesi çok acayip derecede arttı. Forumda araştırınca döngüye girmiş olabileceğini söyledim, biotin kullanıyor şimdi. ilaca da ara ara devam ediyor.

Sonuç olarak ben bu kadar güçlü bir ilacı kullanma riskini alamadım, kullanmayı düşünenlerede 0.5 veya 0.75 mg kullanmalarını öneririm.
Reddit'te 0.5 mg ve üstünün de saç tedavisinde yeterli olduğu ile ilgili yabancı bilimsel bir araştırma okumuştum, araştırırsanız bulabilirsiniz.
Çok ufak parçalara kesmek zor oluyor elbet eczaneden hap kesme aparatı alabilirsiniz yoksa da söyleyince getiriyorlar, ufak hazneside oluyor saklamak için kestiğinizde diğer parçaları.
Bütçesi uygun olan direk propecia kullansın derim hiç uğraşmasın bunla.

Xpecia;
1 kutu xpecia bitti 2. kutumdayım bu kutu bitince bunu da bırakacağım muhtemelen ekim düşünüyorum sonrasında, yan etki olarak tamamen proscar la benzer etkileri gösteriyor.
Günde 2 tane önerilmiş örneğin ben 2 tane kullandığımda proscar da yaşamadığım libido düşüşünü yaşadım, günde 1 defa haftada 3-4 gün kullanıyorum yan etki olmuyor böyle bende.
Saçımda çok bir değişiklik olmadı yine biraz koyuluk vs. mevcut saçları biraz güçlendirme. Seyreklik aynı.
Sakalımda ufak bir bölgede yıllardır saç dökülmesiyle başlayan seyreklik vardı, bunu kapattı. Boşluk yok o kısımda artık. Yüzümde ki tüyler ve göğsümde ki kıllar da daha çabuk ve koyu çıkıyor.
+ olarak b vitamini çinko ve biotin içeren komplex bir b takviyesi daha kullanıyorum. Omega 3'e başladım birde ama bu sporla ilgili.

Genel olarak bu ilaçları kullanırken fitness yapmanızı öneririm en çok, yan etkileri minimuma indiriyor. Müthiş testosteron artımı sağlıyor, libido da tavan yapıyor.
İlaçlar kullanılıcaksa en doğrusu saç ekimi öncesi ve sonrasında bir dönem kullanmak, hayat boyu kullanılıcak şeyler değil bana göre. Kullananlarda var elbet.
Yine kullanırken en önemlisi su bana göre, günde 2.5 min. içmeye özen gösteriyorum az içtiğimde mutlaka baş ağrısı veya halsizlik oluyor.
Suyu asla ihmal etmeyin. Full check up kan değerleri vs. de yaptırdım bu arada proscardan sonra, özellikle böbrekler için ama hiçbir sorun çıkmadı.

Proscar kullandığım dönemde böbrek ağrısı da yaşıyordum ara sıra ama bunun nedeni e-sigara imiş bunu da onu bırakınca anladım.
Yeri gelmişken sigara kullandığım/bıraktığım dönemlerde de saçla ilgili bir değişiklik olmadı. Ama e-sigara böbrekleri kesinlikle yoruyor, ilaç kullananlar kesinlikle kullanmasın derim.

nmkrtsny

• Sr. Member
Ynt: finasterid (proscar) ve xpecia tecrübelerim
« Yanıtla #1 : 01 Şubat 2020, 19:25:50 »
Peki fitness testesteron u arttırmaz mi artan testesteron da DHT ye dönüştüğü için bi yandan yan etki azaltıp bi yandanda dökülmeyi hızlandırmış olmuyor muyuz spor yapınca

mr.emre

• Sr. Member
« Yanıtla #2 : 01 Şubat 2020, 20:26:36 »
Peki fitness testesteron u arttırmaz mi artan testesteron da DHT ye dönüştüğü için bi yandan yan etki azaltıp bi yandanda dökülmeyi hızlandırmış olmuyor muyuz spor yapınca

Doğru, testesteronun fitnesse başladığınız da arttığı ancak süreç içindeki normal seviyesine döndüğü söyleniyor. Egzersizin bir faydası kan akışını hızlandırması, özellikle kardiyo yapmak faydalı diye düşünüyorum
Life Hair 4300 Greft: https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=12182.0

Şampuan:

Prozinc Plus

dusk

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #3 : 03 Şubat 2020, 21:32:57 »

kesinlikle arttırıyor kişisel deneyimlerime göre, spor sonrası boğa kıvamına geliyorum.
Özellikle bacak egzersizleri kan akışı ve testo arttırımında oldukça etkili. Saç üzerinde nasıl bir etkisi var bilmiyorum, artan testo dht'ye dönüşüyor mu vs.
kaçınmak gereken steroid kullanımı, %90 saç dökülmesiyle sonuçlanıyor.
  • Ekim Tarihi: 28.01.21
  • Ekim Merkezi ismi Serkan Aygın Klinik
  • Greft Miktarı 4200
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi Propecia, zma, omega 3

Trevor

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 03 Şubat 2020, 22:14:27 »
finasterid (proscar)  3 sene aralıksız kullandım ve belirli klasik yan etkileri bende gördüm fakat saç dökülmemi tamamen durdurmadı hatta norwood 3 iken norwood 4 oldum ,en sonunda işe yaramadığını düşündüğüm için bıraktım.
finasterid herkeste etkili olmuyor malesef hatta çoğu insanda yüzde yüz etkili olduğuna inanmıyorum bazı kişilerde kısmi etkili olurken bazılarındada nerdeyse olumlu hiç bir etkisi olmuyor.benim farkettiğim önemli bir ayrıntı finasterid kullananlar çoğunluğu norwood 2 vakaları yani aslında bu grup belkide finasterid kullanmasa saçı çok az dökülecek kişilerden oluşuyor ve bu kişiler dökülmenin az olmasını  finasterid kullanımına bağlıyorlar halbuki benim çevremde tanıdığım bir sürü kişi var ve uzunca bir süredir hiç bir şey kullanmamalarına rağmen halen norwood 2 ler.
bence bu kişilerin önemli bölümü boşuna finasterid kullanıyor.
expeciada uzunca bir süre ara ara kullandım fakat bu sene içerisinde kısa bir süre kullandığım expecia aynı finasteride benzer yan etkiler yapınca bırakmak zorunda kaldım sanırım içeriği eskisi gibi değil .hangi etken maddeleri değiştirdilar bilmiyorum belki bilen varsa yorum yapar ama cidden antiandrojenler  gibi etki ediyor.cinsel anlamda ciddi yan etkileri var.

ye2525

• Full Member
« Yanıtla #5 : 03 Şubat 2020, 22:32:57 »
Benim vertexse etkisi onlere az etkisi var verteks 2 ayda nerdeyse tamamen kapandi

Trevor

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 03 Şubat 2020, 22:43:27 »
Benim vertexse etkisi onlere az etkisi var verteks 2 ayda nerdeyse tamamen kapandi

ne kullandığını yazmamışsın. sanırım finasterid kullandın, expexia olması imkansız .peki herhangi başka bir şey kullandınmı?

ye2525

• Full Member
« Yanıtla #7 : 03 Şubat 2020, 22:45:19 »
ne kullandığını yazmamışsın. sanırım finasterid kullandın, expexia olması imkansız .peki herhangi başka bir şey kullandınmı?
Yanina x pecia da kullandim

Trevor

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 03 Şubat 2020, 23:00:57 »
Yanina x pecia da kullandim

finasteride öncesi sonrası resimlerin inanılmaz fakat bunun iki ay gibi bir sürede olması çok şaşırtıcı gerçektende. minoxil yada benzeri topikal bir şey kullanmıyorsun değilmi.
birde propeciamı yoksa proscarmı kullandın?

finasterid ön kısma etki etmesi çok zor yani ön tarafta sonuç alamaman normal .yaş kaçtı bu arada.

ye2525

• Full Member
« Yanıtla #9 : 03 Şubat 2020, 23:02:20 »
finasteride öncesi sonrası resimlerin inanılmaz fakat bunun iki ay gibi bir sürede olması çok şaşırtıcı gerçektende. minoxil yada benzeri topikal bir şey kullanmıyorsun değilmi.
birde propeciamı yoksa proscarmı kullandın?
Topikal kullanmiyorum oral minox bulursam ondan alicam arastiriyorum propecia kullaniyorum dermarol kullanmaya baslicam sakaklar icin bakalim ne olacak

Trevor

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 03 Şubat 2020, 23:04:57 »
Topikal kullanmiyorum oral minox bulursam ondan alicam arastiriyorum propecia kullaniyorum dermarol kullanmaya baslicam sakaklar icin bakalim ne olacak

oral minoxil diye bir şey yok dostum  :) benim bildiğim minoxil çok eskiden piyasaya çıkmış bir tansiyon ilacının etken maddesi ve saç için kullanılması mümkün değil çünkü bu ilaç aşırı yan etkilerinden dolayı artık tansiyon hastalarında kullanılmıyor yani oral minoxil bulabilmen imkansız.bulsanda sağlığından olursun.
bu arada ketakonozol içeren bir şampuan kullanıyormusun şu sıralar?

ye2525

• Full Member
« Yanıtla #11 : 03 Şubat 2020, 23:07:11 »
oral minoxil diye bir şey yok dostum  :) benim bildiğim minoxil çok eskiden piyasaya çıkmış bir tansiyon ilacının etken maddesi ve saç için kullanılması mümkün değil çünkü bu ilaç aşırı yan etkilerinden dolayı artık tansiyon hastalarında kullanılmıyor yani oral minoxil bulabilmen imkansız.bulsanda sağlığından olursun.
Haftada 1 kullaniyorum
Genellikle bioxcin kullaniyorum

ye2525

• Full Member
« Yanıtla #12 : 03 Şubat 2020, 23:08:28 »
Loniten var yurt disinda var diye biliyorum Turkiye de var mi onu bilmiyorum mezoterapi yapan doktorlar minox kullaniyordu onu nereden temin ediyorlar ogrenebilirsem iyi aslinda

Finas kullanan biriyim bu ilactan da korkmam ama normal tansiyon ilaci bu islevi yapar mi onu da merak ediyorum gerci ailemde tansiyon var ilerde zaten kullanicam bunlari

Trevor

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 03 Şubat 2020, 23:35:46 »
Haftada 1 kullaniyorum
Genellikle bioxcin kullaniyorum

dostum ketokonazole şampuana  yeni başladıysan aldığın sonuç finasteridden değilde bu şampuandan olabilir çünkü ilk koyduğun fotoğrafta yoğun kepek gözüküyor ikinci koyduğunda tertemiz.kepek tek başına saç dökülme sebebi ve bu durumda ketokonazole şampaunların faydasını çok küçümsememek lazım.

ye2525

• Full Member
« Yanıtla #14 : 03 Şubat 2020, 23:38:20 »
dostum ketokonazole şampuana  yeni başladıysan aldığın sonuç finasteridden değilde bu şampuandan olabilir çünkü ilk koyduğun fotoğrafta yoğun kepek gözüküyor ikinci koyduğunda tertemiz.kepek tek başına saç dökülme sebebi ve bu durumda ketokonazole şampaunların faydasını çok küçümsememek lazım.
Yeni basladim yarin 3.kez kullanicam 2 gunde 1 yikiyorum saclarimi

Facebook Twitter Instagram