Cok nadir durumda bu islemi yapiyorum. Ozellikle insanlarin bilip bilmeden konustugu, ekimle ilgili adaletsiz yorum yaptiklari zaman ciddi anlamda irrite oluyorum. Yok 400 bile cikmamis, yok yarisi cikmamis, yok o, yok bu.
Iki ekim yaptirdim, ikisini de Muttalip Keser'de yaptirdim. Esma'yi da Serkan'i da tanimam. Forumdan da toplamsa sadece 3 kisiyle gercek hayatta tanistim (ki hicbirini forumdan once tanimiyordum). Sonra birisi de kalkip sundan dolayi boyle yorumlar yapiyor derse kalbini kirarim.
Alin bakalim. Arzu eden resmi buyutup (orjinali 4. sayfada) kendi de saysin. Bu Robie'nin sag sakagi (sol sakagi bundan %15-20 daha kucuk) Her renkli kesim 100 kok. Arkaya dogru kalan ve flu olan kesimi tam goremedigim icin sayamadim ama tahmini olarak 100 civari da orada var. Yani sadece bu sakakta '122 . gun itibariyla' (hani diyorlar ya 4. ayda ancak %40i yarisi filan cikar vs) 900 civari kok var. Diger sakak bu taraftan %20 daha kucuk ekim alani itibariyla. Ayni hesaptan 700 civari da orada var. Yani toplamda 1600 civari cikmis. Hadi gozlerime %10 civari hata payi verelim, 1450 olur. Neticede burada en az 1400 kok cikmis, hem de 122. gun itibariyla. Israrla bilerek tekrar ediyorum ki sonra baska ekimlerde 'durun yahu, bu daha 4. ay deyip, buradaki 4. ay goruntusunden sonra hic cikmamis gibi yorumlar yapilmasin. Ama tekrar ediyorum, bu andan sonra hic bir baska kok bile cikmamis olsa, en kotu ihtimalle 1400 kok cikmis.
Kiyas olsun diye de hemen hemen ayni buyuklukteki alana 3000 kok eken unlu bir ekimcimizin sonucunu koyuyorum. Onu da bir zahmet siz sayin, bakin bakalim kac cikmis.