Gönderen Konu: Esma-Serkan Tetik, 1705 greft, 01-02 Ocak 2020  (Okunma sayısı 16072 defa)

robie_fowliver

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Esma-Serkan Tetik, 1705 greft, 01-02 Ocak 2020
« Yanıtla #135 : 26 Kasım 2020, 19:18:22 »
Robi kardeşim  cizdiğin alan 15 cm2  bile değil buradan 500 greft çıksa cm2 35 greft eder. Sonuç seni mutlu ederdi kısaca bu ekimden %80 bir çıkış bana göre yok %80 çıkış olsa revize olmaz para verip ekim yaptırırsın zaten.

Ben mutlu olmanı isterdim yoksa banane.

Elinle saçları o sekılde geri bastırırsan yogun gözükür kaldıki memnunsan yaptırma revize neden yaptıracaksın o zaman kalsın böyle.

Neyse senin için hayırlı olanı dilerim.
Hocam bence sen "Isagoci"den bir başla sonra fikir teatisi yapalım birlikte:)
Benim ekimden memnun olmama sebeplerim madde madde yazılı yukarıda ama hiçbirinde 400 greft bile çıkmamış yazmiyor. Bu da benim açıklığıma benzer Asmed ekimi:
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=15739.0
Neden nw2-3 arası arkadaşa 2000 ekmişler acaba? Halbuki 800 greft ile gayet doldurabilirlerdi(!)

Ekteki resimde ekim alanı gayet belli, sen orayı 15 cm2 olarak görüyorsan tebrik ederim tabi ki seni:) Kaldı ki ısrarla yazdım sıklık problemi yok benim ekimimin. Senin begendigin arkadaşlar gibi fotoğraf atsam inan çok iyi sonuç yazardin. Defaatle yazdım yine yazayım; dar alan olması, ön hatta referans çizgimin olması, donor kalitem kriterlerini yan yana getirince elbette sonuç çok daha tatminkar olmalıydı.

Kaya

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #136 : 26 Kasım 2020, 20:29:10 »
Cok nadir durumda bu islemi yapiyorum. Ozellikle insanlarin bilip bilmeden konustugu, ekimle ilgili adaletsiz yorum yaptiklari zaman ciddi anlamda irrite oluyorum. Yok 400 bile cikmamis, yok yarisi cikmamis, yok o, yok bu.

Iki ekim yaptirdim, ikisini de Muttalip Keser'de yaptirdim. Esma'yi da Serkan'i da tanimam. Forumdan da toplamsa sadece 3 kisiyle gercek hayatta tanistim (ki hicbirini forumdan once tanimiyordum). Sonra birisi de kalkip sundan dolayi boyle yorumlar yapiyor derse kalbini kirarim.

Alin bakalim. Arzu eden resmi buyutup (orjinali 4. sayfada) kendi de saysin. Bu Robie'nin sag sakagi (sol sakagi bundan %15-20 daha kucuk) Her renkli kesim 100 kok. Arkaya dogru kalan ve flu olan kesimi tam goremedigim icin sayamadim ama tahmini olarak 100 civari da orada var. Yani sadece bu sakakta '122 . gun itibariyla' (hani diyorlar ya 4. ayda ancak %40i yarisi filan cikar vs) 900 civari kok var. Diger sakak bu taraftan %20 daha kucuk ekim alani itibariyla. Ayni hesaptan 700 civari da orada var. Yani toplamda 1600 civari cikmis. Hadi gozlerime %10 civari hata payi verelim, 1450 olur. Neticede burada en az 1400 kok cikmis, hem de 122. gun itibariyla. Israrla bilerek tekrar ediyorum ki sonra baska ekimlerde 'durun yahu, bu daha 4. ay deyip, buradaki 4. ay goruntusunden sonra hic cikmamis gibi yorumlar yapilmasin. Ama tekrar ediyorum, bu andan sonra hic bir baska kok bile cikmamis olsa, en kotu ihtimalle 1400 kok cikmis.

Kiyas olsun diye de hemen hemen ayni buyuklukteki alana 3000 kok eken unlu bir ekimcimizin sonucunu koyuyorum. Onu da bir zahmet siz sayin, bakin bakalim kac cikmis.

Kel değilim anlık acık

• Sr. Member
« Yanıtla #137 : 26 Kasım 2020, 21:18:32 »
Bu ekimde anormall ollan sey seyrek olması yönleri farklı  birbirinden daha ne olsun  bu  ekim olmuş diyen hic birşey anlamıyordur konu sahibi de bence olmadıgını ve gerekenin yapılmasını söylemis onlarda yaparız demis ama tekrar ekim yaptırıp aynısı olursa giden greftler ne olacak

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #138 : 26 Kasım 2020, 21:19:27 »
abi dalga filan mı geçiyorsunuz ? %80 başarı filan?  1700 greft bu alan için fazla bile

1300 greft çıksa bu kafa uçmuştu her bir şakakta 200 greft bile çıkmamış göz var nizam var

az ya da çok. Çok ektirenin de çıkıyor az ektirenin de

alan için yeterli fazla bile sayı ekim başarısız laf dolandırmaya gerek yok

bu şakaklar dan 400 400 greft çıksa toplam 800 orman gibi olur zaten  Ekilen sayısının değil %80 i %60 çıksa memnun ederdi

1-400 greftle bu şakaklar orman olmaz
2-“göz var nizam var” değil doğrusu “göz var izan var”

ImPaLa

• Hero Member
« Yanıtla #139 : 26 Kasım 2020, 21:37:52 »
Cok nadir durumda bu islemi yapiyorum. Ozellikle insanlarin bilip bilmeden konustugu, ekimle ilgili adaletsiz yorum yaptiklari zaman ciddi anlamda irrite oluyorum. Yok 400 bile cikmamis, yok yarisi cikmamis, yok o, yok bu.

Iki ekim yaptirdim, ikisini de Muttalip Keser'de yaptirdim. Esma'yi da Serkan'i da tanimam. Forumdan da toplamsa sadece 3 kisiyle gercek hayatta tanistim (ki hicbirini forumdan once tanimiyordum). Sonra birisi de kalkip sundan dolayi boyle yorumlar yapiyor derse kalbini kirarim.

Alin bakalim. Arzu eden resmi buyutup (orjinali 4. sayfada) kendi de saysin. Bu Robie'nin sag sakagi (sol sakagi bundan %15-20 daha kucuk) Her renkli kesim 100 kok. Arkaya dogru kalan ve flu olan kesimi tam goremedigim icin sayamadim ama tahmini olarak 100 civari da orada var. Yani sadece bu sakakta '122 . gun itibariyla' (hani diyorlar ya 4. ayda ancak %40i yarisi filan cikar vs) 900 civari kok var. Diger sakak bu taraftan %20 daha kucuk ekim alani itibariyla. Ayni hesaptan 700 civari da orada var. Yani toplamda 1600 civari cikmis. Hadi gozlerime %10 civari hata payi verelim, 1450 olur. Neticede burada en az 1400 kok cikmis, hem de 122. gun itibariyla. Israrla bilerek tekrar ediyorum ki sonra baska ekimlerde 'durun yahu, bu daha 4. ay deyip, buradaki 4. ay goruntusunden sonra hic cikmamis gibi yorumlar yapilmasin. Ama tekrar ediyorum, bu andan sonra hic bir baska kok bile cikmamis olsa, en kotu ihtimalle 1400 kok cikmis.

Kiyas olsun diye de hemen hemen ayni buyuklukteki alana 3000 kok eken unlu bir ekimcimizin sonucunu koyuyorum. Onu da bir zahmet siz sayin, bakin bakalim kac cikmis.

Kaya kusura bakma ama  robi den o kadar sayı çıkmamış örneklerinle kıyası yapacaksak robi de 0 vuracak kafasını bakıcaz saçma bir karşılaştırma. Neyse adam memnun değil neyi tartışıyoruz ? Bence çıkan hadi sizin için şakaklarda 300 300 +600 sen istersen 1750 nin hepsinin çıktığını savun. Bahsettiniz sayı çıksaydı %80 başarı zaten mutlu olurdu. Nerde görülmüş %80 başarı dan memnun olmayan biri.

« Son Düzenleme: 26 Kasım 2020, 21:47:58 Gönderen: ImPaLa »

Kaya

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #140 : 26 Kasım 2020, 21:48:58 »

Valla  kaya usta hiç anlamadım ne yapmaya çalıştığını :)  biraz saçma geldi yaptıkların ama emek vermişsin neyse bahsettiniz rakamlar çıksa bu arkadaşı mutlu ederdi bence neyse tartışmaya gerek yok arkadaş revize yaptıracak herkes fikrini söylemiş  sizin bu ateşli savunmalarınıza bir anlam veremiyorum. Yani illa sizin söylediklerinizi doğru kabul mu etmeliyim? Dar şakaklar alan belli çıkan greft tatmin etmemiş bence düşük çıkmış sizce fazla uzatmaya gerek yok yılın en başarılı ekimi alkış tamam.

Nesi sacma geldi sana? 122. gun itibariyla (ki bundan sonra cikmis da olabilir, cikmamis da) 1400 kok cikmis iki tarafta da. Seyrek oldugunu, iki tarafa toplam da 800 kok daha ektirip istedigi sikligi yakayabilecegini ben de yazdim. Yilin en basarili ekimi diyen de ben degilim, 400 tane cikmamis diyen de ben degilim. Ben ne kadar cikmissa (gercek rakami) bulmaya calistim cunku cok haksiz yorumlar olmus. Gordugun uzere 400 kok ile orman olmuyor sakaklar, onun iki kati bile istenen yogunlugu saglayamamis.

Benim dediklerimi dogru kabul etmek durumunda degilsin. Ben yorumumu yazdim, yaptigim analizle birlikte destekledim. Baskasi da cikar fikrini soyler (destekli veya desteksiz) Okuyanlar da takdir eder, hangisine inanirsa inanir.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #141 : 26 Kasım 2020, 21:50:41 »
 oranın nesine 1700 greft ekilicek.zaten kabuk sonrası baktım o rakam yok.ve sıkta ekilmemiş.herhalde bunlar sık ekimde kendine guvenemedi bu guvensizliği yediremeyip bol rakam salladılar.az sayıda ekilmiş.zaten çok sayıda istemez.kolay düzeltilir bu ekim.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

ImPaLa

• Hero Member
« Yanıtla #142 : 26 Kasım 2020, 21:53:12 »
Nesi sacma geldi sana? 122. gun itibariyla (ki bundan sonra cikmis da olabilir, cikmamis da) 1400 kok cikmis iki tarafta da. Seyrek oldugunu, iki tarafa toplam da 800 kok daha ektirip istedigi sikligi yakayabilecegini ben de yazdim. Yilin en basarili ekimi diyen de ben degilim, 400 tane cikmamis diyen de ben degilim. Ben ne kadar cikmissa (gercek rakami) bulmaya calistim cunku cok haksiz yorumlar olmus. Gordugun uzere 400 kok ile orman olmuyor sakaklar, onun iki kati bile istenen yogunlugu saglayamamis.

Benim dediklerimi dogru kabul etmek durumunda degilsin. Ben yorumumu yazdim, yaptigim analizle birlikte destekledim. Baskasi da cikar fikrini soyler (destekli veya desteksiz) Okuyanlar da takdir eder, hangisine inanirsa inanir.

kaya başkan sen bu işi bilen adamsın yapma etme gözünü seveyim. Daracık şakak bahsettiniz sayı çıksa gayet sık olur. Ayrıca tabiki ikinci ekimle olsun bir zahmet istenilen sıklık.

ImPaLa

• Hero Member
« Yanıtla #143 : 26 Kasım 2020, 21:54:09 »
oranın nesine 1700 greft ekilicek.zaten kabuk sonrası baktım o rakam yok.ve sıkta ekilmemiş.herhalde bunlar sık ekimde kendine guvenemedi bu guvensizliği yediremeyip bol rakam salladılar.az sayıda ekilmiş.zaten çok sayıda istemez.kolay düzeltilir bu ekim.

Ha işte akıllı bir yorum.

Kaya

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #144 : 26 Kasım 2020, 22:01:58 »
kaya başkan sen bu işi bilen adamsın yapma etme gözünü seveyim. Daracık şakak bahsettiniz sayı çıksa gayet sık olur. Ayrıca tabiki ikinci ekimle olsun bir zahmet istenilen sıklık.

Yahu az ekildigini soyledim ben zaten, okumadin mi sen? Bak ekimin hemen sonrasi fotoyu buyuttum ve isaretledim bolgeleri. Bu yesil yuvarlaklarin icine bakarsan, zaten yeteri kadar yogun olmadigini gorursun. 1700 ekilmis, kabaca 300 fire var diyoruz; %80'i cikmis oluyor ama zaten ekilen yeterli degildi. Yani 2500 sac koku olmasi gereken yerde su anda 1400 var. Bu da 1400/2500 = %56 ediyor. Yani 2500 ekilmis ama bunun %56'si cikmis gibi dusun.

Ilk sayfadaki ve dorduncu sayfadaki 122. gun fotolarina dikkatlice baktim. Ekilenlerin cogu cikmis. Bence fazla bir kaybin yok.

Alan gorunenden buyuk, 2400-2500 kok istedigin yogunlukta ancak doldurur o alani. Ikinci bir touch up ekimiyle 800 kok civari daha ektirirsen istedigin sonucu alirsin.

Az ektirmenin dezavantaji yok, hatta cogu zaman avantaji var. Cok sik ekim oldugunda cikmama riski yuksek.

Sikinti stres yapmani gereken bir durum yok, icin rahat olsun.

robie_fowliver

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #145 : 26 Kasım 2020, 22:07:49 »
Ya garip bir yere gidiyor tartışma ama ben keyif alıyorum açıkçası:)
Hocam gözümün önünde greft partilerini görmesem ya da ben yatarken alınanları çöpe atmadılarsa(belki de böyle bir örgüttürler(!)) 1700 greft ekim yapıldı. Ekimin beğenmediğim yönlerini ısrarla yazmama rağmen neden idrak edilemiyor vallahi çözemedim. Bakin ekim detaylarda memnun etmedi beni çünkü beklentim büyüktü. Herkes benim gibi açarak sacları atsa inanın herkese aynı yorumu yapacaksınız:))
Hiçbir foto atmadan şunu atsaydım mükemmel sonuç yazılacaktı ki keşke böyle bir sosyal deney yapsaydım. Açıkçası üzüldüm bunu paralel evrene bıraktığım için:)

Kaya

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #146 : 26 Kasım 2020, 22:10:42 »
Ya garip bir yere gidiyor tartışma ama ben keyif alıyorum açıkçası:)
Hocam gözümün önünde greft partilerini görmesem ya da ben yatarken alınanları çöpe atmadılarsa(belki de böyle bir örgüttürler(!)) 1700 greft ekim yapıldı. Ekimin beğenmediğim yönlerini ısrarla yazmama rağmen neden idrak edilemiyor vallahi çözemedim. Bakin ekim detaylarda memnun etmedi beni çünkü beklentim büyüktü. Herkes benim gibi açarak sacları atsa inanın herkese aynı yorumu yapacaksınız:))
Hiçbir foto atmadan şunu atsaydım mükemmel sonuç yazılacaktı ki keşke böyle bir sosyal deney yapsaydım. Açıkçası üzüldüm bunu paralel evrene bıraktığım için:)

Guzel nokta :) Direk boyle atsaydin yorumlar farkli olacakti :)

Senin memnun olmadigini herkes okudu; ben de olsam olmazdim cunku ekim sik/yogun degil ama burada tartisilan su: Bu ekimde ekilenlerin cogu cikti mi cikmadi mi? Benim gorusume ve analizime gore cikti (%20 civarinda fireyle) Bu yeterli mi? Hayir degil cunku bastan ekilen azmis zaten. Alan kucuk gibi gorunuyor ama degil. Biraz once koydugum fotoya (hemen ekim sonrasi) bakarsan, bosluklari goreceksin zaten.

Not: Bastan dedigim gibi, bence kaybin az. Ikinci bir siklastirma ekimiyle sorun da cozulecek. Topu topu 1700 kok harcadin su ana kadar. 800 daha ektirsen bile, depoda en az 4000 daha kalir. O yuzden sikinti stres yapilacak bir durum yok. Nereye ektireyim diye sorma. Ister ayni yerde ektir, ister farkli yerde ektir. Orasi sana kalmis. 

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #147 : 26 Kasım 2020, 22:26:23 »
 hocam eskiden diyorduk zaten yukardan falan bir resim varsa gonder diye baktık sonra tepkiler geliyor kişi nasıl gonderirse oyle kabul goruyor.ben bu saçla merkeze gitsem o sayıyı kabul etmezdim.genetik dokulme bir ömür devam eden surec derdim.donor bana lazım oraya o kadar greft çok fazla derdim.bu rakam tam çıksa son attığın resim daha gür gozukurdu onden bile olsa gür gözükürdü.herneyse olmadı bir dokunus daha olur ama bunlar sık ekimi becerebilcekmi orası baska.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #148 : 26 Kasım 2020, 22:28:22 »
Guzel nokta :) Direk boyle atsaydin yorumlar farkli olacakti :)

Senin memnun olmadigini herkes okudu; ben de olsam olmazdim cunku ekim sik/yogun degil ama burada tartisilan su: Bu ekimde ekilenlerin cogu cikti mi cikmadi mi? Benim gorusume ve analizime gore cikti (%20 civarinda fireyle) Bu yeterli mi? Hayir degil cunku bastan ekilen azmis zaten. Alan kucuk gibi gorunuyor ama degil. Biraz once koydugum fotoya (hemen ekim sonrasi) bakarsan, bosluklari goreceksin zaten.

Not: Bastan dedigim gibi, bence kaybin az. Ikinci bir siklastirma ekimiyle sorun da cozulecek. Topu topu 1700 kok harcadin su ana kadar. 800 daha ektirsen bile, depoda en az 4000 daha kalir. O yuzden sikinti stres yapilacak bir durum yok. Nereye ektireyim diye sorma. Ister ayni yerde ektir, ister farkli yerde ektir. Orasi sana kalmis.

Kayacım boşa zahmet edip saymışsın ben o analizi göz kararı yaptıydım :):):)

Asdf

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #149 : 29 Kasım 2020, 21:23:07 »
1500 civarı çkmş gibi duruyor. İstediğin sıklığa erişmesini istiyosam en az bi bin greft daha ektirmelisin

Facebook Twitter Instagram