herkese merhaba,
öncelikle sayfada emeği geçen (başta hintell'e) ve paylaşımda bulunan herkese teşekkür ve selam ederim.
2 hafta araştırdıktan sonra; antalya medical park hastanesi ile anlaşmalı olduğu için rotalife saç ekim merkezini
tercih ettim. burayı daha önce hiç duymamıştım ve yorumlarına da pek rastlamamıştım.
medikalpark, 1.5 yaşındaki kızım, eşim ve kendim için yıllardır tercih ettiğimiz bir hastanedir aynı zamanda.
ayrıca sadece DHI yöntemi ile ekim yapılıyor. ben de zaten DHI istemiştim.
şunu özellikle belirtmeliyim ki, yapılan işlem tamamen cerrahi bir doku nakli işlemidir. yani bazı akadaşların
"arkadan alıp öne ekiyorlar yeaa.." gibi basit tespit ile bahsedilebilecek bir operasyon değildir...
operasyon o kadar önemli ki, saç telinizin her bir teline bebeğinizmiş gibi bakıyorsunuz
özellikle ilk 3 gün
cok önemli. yediğinize, içtiğinize, ilaç kullanım saatlerinize, attığınız adımınıza, hatta moralinize bile çok
dikkat etmeniz gerekiyor. çünkü allah korusun olumsuz bir durumda verilen emek, yaşanan süreç, psikolojiniz, harcanan
para ve saçlarınızın geri gelmeyeceğini bilmek gerçekten çok kötü...
4 ocak sabahı evde kahvaltımı yapıp saat 9 gibi hastaneye gittim. operasyonu aslı hanım ve bahar hanım beraber
yapacaktı. 2 tane de yardımcı arkadaşla beraber toplamda 4 kişi. ilk iş saçlarım kesildi (özellikle arka kısım
cok yoğun olduğu için kesim işlemi biraz uzun sürdü
sonrasında kan alındı ve 9 bucuk gibi lokal anestesi yapıldı ve işleme başlanıldı. anestesi iğnesi değil ama içindeki
ilaç, operasyonun en ağrı veren kısmı oldu (1 gün önce ağrısız anestezi cihazı bozulmuş şansıma)
öğlene kadar donör alındı. yüz üstü yapılan işlemin bu kadar kanlı geçeceğini bilmiyordum. ilk şaşkınlığı burda
yaşadım zaten. sonrasında 12:30 gibi mola verildi. molada hastane tarafından corba, sandviç ve meyve suyu verildi.
moladan sonra yine anestezi verilerek ekim işlemine başlandı. ilk anesteziye göre bu daha acı vericiydi.
ayrıca ekime başlarken antibiyotik ve ağrı kesici içeren serum verilmişti.
ekim saat 18 gibi bitti. ve bu süreçten sonra ne yapmam gerektiği ve ilaçlar hakkında bilgi verdiler.
-fito krem (sadece donör kısmına)
-prednol 16 mg kortizon
-cipro antibiyotik
1.GÜN AKŞAMI VE GECESİ
ağrı sızı vardı ama rahatsız edici değildi. hem sargıdan dolayı hem de ekim bölgesinin cok dikkatli korunması gerektiği
için yatış pozisyonu sadece sırt üstü olmalı ve boyun kısmına rulo havlu desteği ile yapılmaktadır. bu sebeple maalesef
cok uykusuz bir gece geçirdim...
ayrıca donör bölgesi üzerine yatmak zorunda olduğum için yastığa serdiğim ped ve havlu cok fazla kanlı su oldu (1) ve
donör bölgesi de yaralı olduğu için acı vermeye başladı.
2.GÜN
sargının bugün çıkması gerekiyordu fakat öğle sonuna kadar sulu kan akmaya devam etti. doktorum serum akıntısı oldugunu
ve normal oldugu için sargıyı da akşam saatlerinde çıkarmamı istedi. sargı deriye iyice yapıştığı için biraz zor çıktı
ve fito kremi kullandık (2)
bu arada alnım ve şakaklarımda odem oluşmaya başladı (3) bildiğin avatara benzedim. ve gecem yine cok zor geçti.
3.GÜN
ödem gözlerime inmeye başladı. bu sefer de gözleri birbirine yakın baykuş kafası gibi oldum... (4) akşama doğru donör
bölgesinde yanmalar ve kaşınmalar oldu. özellikle kaşınma olayı çok zorladı... bu gece de sırt üstü ve yine donör bölgesi
üzerine yattığım için uyku problemi çektim. ayrıca ağrıya daha fazla dayanamadım ve majezik kullandım.
4.GÜN
ödem yanaklarıma kadar inmeye başladı.. donör bölgesinde kaşıntı ve yanma giderek arttı... ilk yıkama için kliniğe gittim.(5)
(ekim alanına losyon sürülüyor, 40 dk sonra durulanıyor ve bebe şampuanı kullanılıyor. bu işlemlerin hiç birinde
"ekim alanı için" ovalama veya yönlü hareket yok. sadece bebeksi dokunuşlarla)
fakat donör bölgesinin bir an önce kabuklanması için biraz sert yıkanıyor, bu da canınızı yakıyor.
5.GÜN
Ödem azaldı. donör bölgesinde yanma ve kaşınma aynen devam. kabuk dökülene kadar günde 2 kez yıkama işlemi size ait..
bu arada saç yıkama için tshirt giymek - çıkartmak bile dert.. yine evde yıkamada, losyonu tamamen arındırmak gerekiyor
ama hemen çıkmıyor kafadan.. sabah akşam 1 saatim saç yıkamayla geçiyor... gece öncekiler kadar olmasa da biraz daha
rahat uyudum. fakat ağrı ve yanma sebebiyle majezik kullanmaya devam ettim.
6.7.8. GÜN
ödem kalmadı, yıkamayı dikkatle yapıyorum.
9.GÜN
Kabuk dökümü için kliniğe yıkamaya geldim. gayet iyi göründüğünü söyledier.(6)
14.GÜN
Şimdilik iyi gidiyor. donör bölgedeki yanmalı kaşıntı devam ediyor. ama eskisi kadar değil.. (7)