Gönderen Konu: Soguk duslar  (Okunma sayısı 2335 defa)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Ynt: Soguk duslar
« Yanıtla #15 : 19 Ocak 2020, 12:35:42 »
Saçları soğuk suyla yıkamak her zaman faydalıdır.

Dejavu27

• Full Member
« Yanıtla #16 : 19 Ocak 2020, 12:52:10 »
Ben o yuzden ilk cok sicak, sonra dondurucu soguk ile bitiriyorum vucut reaksiyon veriyor ama bu ne hikmetse bana iyi geliyor :) @burkinho
« Son Düzenleme: 19 Ocak 2020, 13:02:09 Gönderen: Dejavu27 »

Dejavu27

• Full Member
« Yanıtla #17 : 19 Ocak 2020, 12:53:14 »
Saçları soğuk suyla yıkamak her zaman faydalıdır.
Ronaldo’nun genclik sirlarinsan biride küvette buz dolu suda dus almakmis :)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #18 : 19 Ocak 2020, 13:24:35 »
Aynen cildi yeniler  zaten soğuk ülkelerde yaşayan insanların cildleri çok sağlıklıdır aynı zamanda fiziksel olarakta.
Global Moderator

hyperKel

• Hero Member
« Yanıtla #19 : 19 Ocak 2020, 15:48:21 »
Hem soguk hem de sıcak suyun faydalari farkli.

Vucut fonksiyonlari anlaminda soğuk su iyidir.

Stres ve ruh sagligi icin sicak su.

Asiraya kacmayip ilik su en ideali.

Ama saca cok sicak su iyi gelmez. En azindan o gun icin hacim kaybina sebep olur.

sıcak suyun hiç bir faydası yok hatta doktorlar kanser hastalırını özellikle tembihliyorlar çok sıcak suyla banyo yapmamaları konusunda çünkü sıcak su kanser hücrelerini tetikliyormuş.

Dejavu27

• Full Member
« Yanıtla #20 : 19 Ocak 2020, 18:24:25 »
sıcak suyun hiç bir faydası yok hatta doktorlar kanser hastalırını özellikle tembihliyorlar çok sıcak suyla banyo yapmamaları konusunda çünkü sıcak su kanser hücrelerini tetikliyormuş.
Bencede sicak suyun fayfasi yok, ama sicak saunalarla karistirilmamasi gerek cunku saunalar deride gözenekleri genisletip ter yoluyla toksinleri atiyor. Imkan varsa 15 dklik sauna sonrasi buz gibi soguk suyla dus almak bence  ve zinde kalmak icin anahtar olabilir, ayrica saçada bence bi cok olumlu yonleri olacagindan hic suphem yoktur

Engineer54

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #21 : 19 Ocak 2020, 19:03:45 »
Dostum soğuk duşbaş ağrısı yapıyo sinuziti azdırıyo bende
Asmed ekimim için:
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=14880.0

Rutinlerim;
Finasterid
Solgar vm-2000
Solgar biotin 1000 mg
Solgar l-arginine 500 mg
Sabahları aç karnına keçi boynuzu pekmezi ve bir yeşil çay

Execuvite

• Hero Member
« Yanıtla #22 : 19 Ocak 2020, 22:11:05 »
Bencede sicak suyun fayfasi yok, ama sicak saunalarla karistirilmamasi gerek cunku saunalar deride gözenekleri genisletip ter yoluyla toksinleri atiyor. Imkan varsa 15 dklik sauna sonrasi buz gibi soguk suyla dus almak bence  ve zinde kalmak icin anahtar olabilir, ayrica saçada bence bi cok olumlu yonleri olacagindan hic suphem yoktur

Sauna peşine sıcak sıcak soğuk dusa girilirse bronşit olunur hocam tehlikeli

Mehmet Alaycı

• Full Member
« Yanıtla #23 : 19 Eylül 2022, 04:50:40 »
Wim Hof'u 3-4 yıldır izliyorum, şu aralar soğuk duş almaya başladım, derin dondurucu alıp, yalıtımını sağlayıp içine su koyan ve her sabah giren insanlar da var. Kış dönemi 200 lt civarı bidon alıp içine bile girebilirsiniz.

Soğuk suyun kan dolaşımı ve inflamasyona iyi geldiği söyleniyor, ayrıca kilo vermek, cilt ve saç derisi sağlığı, kahverengi yağ hücreleri oluşturmak, metabolizma hızını ve beyaz kan hücreleri sayılarını arttırmak, hatta bazılarına göre testosteron seviyelerinin de artmasına da yardımcı oluyor. Üstteki saydığım tüm şeyler saç dökülmesine iyi gelecek şeyler, saç dökülmesinin baş nedenleri kan dolaşımı ve inflamasyon olduğunu söyleyen çok insan var, o yüzden bence denenmeli.

Facebook Twitter Instagram