Gönderen Konu: Soguk duslar  (Okunma sayısı 2324 defa)

Dejavu27

• Full Member
Soguk duslar
« : 18 Ocak 2020, 18:10:08 »
Bilim adamlari soguk suyla dus almanin bir cok yararini kesfettiler. Soguk su vucuda degdiginde vucuttaki isi algilayici reseptörler tarafindan algilanip beyinde endorfin, nöradrenalin gibi kimyasal hormonlar salgilayip vucutta damar genisletici ve kan dolasimi hizlandirici etkiye sahipmis. Bu etkiyi gorebilmek icin en az 90 saniye soguk suya maruz kalmakmis. Soguk sudan kastim buz gibi olacak derecedeki su, deneyimleyip sactaki faydasini goren var mi?

unverm

• Hero Member
Ynt: Soguk duslar
« Yanıtla #1 : 18 Ocak 2020, 18:14:07 »
Tüm vücud için bilgim yok ama duştan çıkarken en son ayakları soğuk suyla yıkamak sağlık açısından faydalı, hatta peygamberimizin de bu şeklide yaptığıyla ilgili hadis var. Ben uygulamaya çalışıyorum, zinde tutuyor insanı.

lincoln

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 18 Ocak 2020, 18:17:11 »
Hem soguk hem de sıcak suyun faydalari farkli.

Vucut fonksiyonlari anlaminda soğuk su iyidir.

Stres ve ruh sagligi icin sicak su.

Asiraya kacmayip ilik su en ideali.

Ama saca cok sicak su iyi gelmez. En azindan o gun icin hacim kaybina sebep olur.

Dejavu27

• Full Member
« Yanıtla #3 : 18 Ocak 2020, 18:20:05 »
Ekleme: Yabanci forumlarda bi kac bilimsel makale kaynak atip sicak suyun vucutta östrojen hormonunu arttirip dogum kontrol hapi etkisi yaratiyormus dogrulugu tartisilir. Ama mantikli dusunmek gerekirse avci toplayici atalarimiz eski donemlerde sicak suyu bulamadigindan soguk sularla dus aldilar. Kendimde deneyimledigim etki placebo mudur bilinmez, artan enerji, artan odaklanma, depresyonda gerileme, daha net dusunme gibi belirtiler

Dertli

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #4 : 18 Ocak 2020, 19:39:00 »
Kan damarları genişlemez.soğuğa maruz kalınca büzüşür bu da basıncı artırır ve kan dolaşımı artar

mstfztrk

• Full Member
« Yanıtla #5 : 18 Ocak 2020, 19:51:59 »
Ekleme: Yabanci forumlarda bi kac bilimsel makale kaynak atip sicak suyun vucutta östrojen hormonunu arttirip dogum kontrol hapi etkisi yaratiyormus dogrulugu tartisilir. Ama mantikli dusunmek gerekirse avci toplayici atalarimiz eski donemlerde sicak suyu bulamadigindan soguk sularla dus aldilar. Kendimde deneyimledigim etki placebo mudur bilinmez, artan enerji, artan odaklanma, depresyonda gerileme, daha net dusunme gibi belirtiler

Bu saydığın etkileri ara ara soğuk suyla duş alan bir arkadaşımdan az önce dinliyordum. Bu arada saçlar ne alemde, oruca devam mı  :D

Dejavu27

• Full Member
« Yanıtla #6 : 18 Ocak 2020, 20:16:51 »
Bu saydığın etkileri ara ara soğuk suyla duş alan bir arkadaşımdan az önce dinliyordum. Bu arada saçlar ne alemde, oruca devam mı  :D
Oruca devam bozmadim daha :D 2.5 ay oldu tam alttan gelen saclar var elime batiyor :) Senin ne durumda 3 ay oldu sana cikislar basladi mi?

Execuvite

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 18 Ocak 2020, 20:20:58 »
Şuan Erzurum'da hava -21 derece beni s**kseler soğuk duş alamam bu havada ama yazın alıyorum saçlarım daha erken uzuyordu döküntü yu gozlemlemedim hiç . Bu yaz dikkat edicem

mstfztrk

• Full Member
« Yanıtla #8 : 18 Ocak 2020, 20:25:50 »
Oruca devam bozmadim daha :D 2.5 ay oldu tam alttan gelen saclar var elime batiyor :) Senin ne durumda 3 ay oldu sana cikislar basladi mi?

87 gün oldu batmalar var. İnşallah bol bol batmalar olur :D yakında atacağım güncel foto.

mstfztrk

• Full Member
« Yanıtla #9 : 18 Ocak 2020, 20:26:31 »
Şuan Erzurum'da hava -21 derece beni s**kseler soğuk duş alamam bu havada ama yazın alıyorum saçlarım daha erken uzuyordu döküntü yu gozlemlemedim hiç . Bu yaz dikkat edicem

Kardeş böyle yazma talibin çıkar gelir Erzurum'a :D

Dejavu27

• Full Member
« Yanıtla #10 : 19 Ocak 2020, 01:04:06 »
Talipciler gelmeden 😂

Dejavu27

• Full Member
« Yanıtla #11 : 19 Ocak 2020, 01:05:00 »
87 gün oldu batmalar var. İnşallah bol bol batmalar olur :D yakında atacağım güncel foto.
Beklemedeyiz :)

Execuvite

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 19 Ocak 2020, 07:13:53 »
Kardeş böyle yazma talibin çıkar gelir Erzurum'a :D

Finasterid kullana kullana abaza mı oldunuz yav  ;D

mstfztrk

• Full Member
« Yanıtla #13 : 19 Ocak 2020, 10:39:30 »
Finasterid kullana kullana abaza mı oldunuz yav  ;D