Gönderen Konu: donör bölgedeki saçların beyazlaması  (Okunma sayısı 3879 defa)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Ynt: donör bölgedeki saçların beyazlaması
« Yanıtla #1 : 17 Ocak 2020, 18:52:26 »
merhaba arkadaslar..35 gün önce saç ektirdim donör bölgemdeki saçlarım 2-3 gündür bir anda beyazladı nedendir acaba tecrübesi olan var mı ?

Anestezi saç beyazlatır. Anesteziden
Global Moderator

gerrard8

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 18 Ocak 2020, 10:34:32 »

Anestezi saç beyazlatır. Anesteziden

teşekkürler ederim.peki bu gecici midir ?

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 18 Ocak 2020, 10:48:05 »
beyazladıysa değil artarak devam edebilir. O yüzden çok ekim günü her gün anestezi demek saçların erken yaşta beyazlamasına daha hızlı sebepte olabiliyor. Benim saçlarda anesteziden daha hızlı beyazladı
« Son Düzenleme: 18 Ocak 2020, 15:04:36 Gönderen: Hintell »
Global Moderator

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 18 Ocak 2020, 12:26:10 »
merhaba arkadaslar..35 gün önce saç ektirdim donör bölgemdeki saçlarım 2-3 gündür bir anda beyazladı nedendir acaba tecrübesi olan var mı ?

Saçlarınız beyazlamadı... muhtemelen beyazladıgı hissine alım yapılan bölgeye bakınca kapılıyorsunuz.
Durum şudur ki;
Alım dönördeki siyah kıllar üzerinden yapılır. Bu durumda ensenizdeki beyaz kıl sayısında değişiklik olmamasına rağmen beyaz/siyah oranında ciddi artış olur.

Örneklemek gerekirse
-cm2 de 15beyaz 35 siyah saç varken beyaz oranınız %30 dur.
-alımda cm2 den alınacak 20 tel siyahtan sonra cm2 de 15beyaz %siyah tel kalacaktır. Artık donördeki saçlarınızın yarısı yani %50 si beyazdır... halbuki beyaz saç sayınız hala 15 dir.

Anestesiden olduğunu düşünmüyorum. Keza anestesi kafanın her bölgesine yapılıyor..

Dr.hair

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 18 Ocak 2020, 13:28:31 »
    Ekiminiz hayırlı olsun .  Donör bölgede lokal anestezi ye bağlı saçlar beyazlar  normal . Alttan yeni saçlarınız siyah gelecektir meraknetmeyin . Çok nadir saçların beyzalayıp düzelmesi uzun zaman alabilir . Bir fotoğraf gönderirseniz  yardımcı olabilirim. İki Türlü beyazlama vardır . Biri lokalmanestezi içindeki adrenali bağlı saçları  yakmış olabilir . Bu durumda şanlısın  beyazlık daha çabuk geçecektir . Bu Beyazlama tam beyaz degil hafif sarı renkte olur . 
     Diğer beyazlama düzelmesi 1 yılı bulabilir .

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 18 Ocak 2020, 13:38:23 »
    Ekiminiz hayırlı olsun .  Donör bölgede lokal anestezi ye bağlı saçlar beyazlar  normal . Alttan yeni saçlarınız siyah gelecektir meraknetmeyin . Çok nadir saçların beyzalayıp düzelmesi uzun zaman alabilir . Bir fotoğraf gönderirseniz  yardımcı olabilirim. İki Türlü beyazlama vardır . Biri lokalmanestezi içindeki adrenali bağlı saçları  yakmış olabilir . Bu durumda şanlısın  beyazlık daha çabuk geçecektir . Bu Beyazlama tam beyaz degil hafif sarı renkte olur . 
     Diğer beyazlama düzelmesi 1 yılı bulabilir .

Lokali sadece donördemi kullanıyorsunuz? Ekim alanında kullanılmıyor mu?

Dr.hair

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 18 Ocak 2020, 14:29:16 »
Lokali sadece donördemi kullanıyorsunuz? Ekim alanında kullanılmıyor mu?
Ekim alanında kullanılan lokal ile donör bölgesindeki lokal farklıdır .  Asıl beyazlama lokal anestezinin çok yüzeysel yapılmasından dolayı olur .yani jetacainin içindeki adrenalin kılları yaktığı için .
    Çok çok nadir olan bir olaydır . 1 ay sonra ilk Traşta kesilince alttan siyah geldiği görülecektir .

Dr.hair

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 18 Ocak 2020, 14:30:11 »
Gerrard bir fotoğraf gönderirsen beyazlığa bir bakalım .

Fatiharsoy38

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #9 : 30 Temmuz 2020, 19:48:49 »
26 yaşındayım 40 .gün saç ekimi donör bölgedeki saçlarım ilk önce sarardı sonra beyazladi yardım edin nolur 😢😢 gecicimi gecermi beyazlik

Engineer54

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 30 Temmuz 2020, 20:46:01 »
Benim şahsi fikrim ekimden sonra hiç dokunulmamıs şakak kısmında beyazlarım arttı. Bi tarafta ekimden once beyaz yoktu şimdi üç 4 tane goruyorum. Geciciye de benzemiyo ama tabi bilemiyorum baya baya normal guclu beyaz saç bendeki.

Diğer taraftan donör tarafta sloocerin dediği oran da geçerli olabilir.

Asmed donörden beyaz saçlardan da alıp ektiğini söylüyor bu tabi oranı bi miktar dengeler ama neticede oransal fark devam eder gibi

Yani donördeki beyaz oranı her halükarda artar
Asmed ekimim için:
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=14880.0

Rutinlerim;
Finasterid
Solgar vm-2000
Solgar biotin 1000 mg
Solgar l-arginine 500 mg
Sabahları aç karnına keçi boynuzu pekmezi ve bir yeşil çay

kelboy85

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 30 Temmuz 2020, 20:50:43 »
Talniz degilmisim. Sakaldan alinan yerlerin etrafi ful beyazladi gecen esim 1 ay once boyle degildin dedi bende ekim stresinden sandim. Demekki anestezidenmis

Fatiharsoy38

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #12 : 30 Temmuz 2020, 21:36:07 »
Ekimden sonra saçım beyazliyor hızla yaş 26  yardımcı olun gecermi 😢😢😢

Facebook Twitter Instagram