Sçların yıkaması ekimin ilk 10 günü her gün yıkanmalı , ama 10 günden sonra ( kabuklar döküldükten sonra) eskiden nasıl yıkıyordunuz öyle yıkıyabilirsiniz , aşırı derecede yağlanıyorsa günde ama yağlanma azsa 2 3günde bir kere yıkanabilir
Eskiden 2-3 gunde bir yikiyordum. Sac ekiminden sonra kabuklari dokmek icin gunde iki kere yikama yapmamin gerektigini soylediler.
Ben de gunde 2 kere sabah-aksam yikamaya basladim. Kabuklar 12. gunde tamamen bitti. Simdi 2-3 gunde bir yikamaya geri donmek istiyorum ama anlim ve sac derim inanilmaz yaglaniyor. Elimi surer surmez yagdan paril paril parliyor ellerim. Bu yuzden de gunde bir kere yagini almak icin yikama yapiyorum; hem yuzumun hem de kafamin.
Benim anlamadigim kimi o yagin saca gerekli oldugunu kimiyse o yagin saci doktugunu soyluyor.
1- Hangisi dogru?
2- Acaba sacimi bu kadar sik yikamazken bir anda bu kadar sik yikamaya baslamak mi dengesini bozdu. Eger oyleyse yavas yavas dozajini artirarak yikamak lazim degil mi?
3- Her sabah biotin, her aksam saw palmetto, iki gunde bir coraspin ve 4 gunde bir 4/1 proscar kullaniyorum. Acaba bunlarin bir yan etkisini mi goruyorum?