Gönderen Konu: Dr. İlhan Serdaroğlu 3000 Greft Saç ekimi ve ssonuçları  (Okunma sayısı 7727 defa)

karlos cemil

• Yeni üye
  • *
Merhabalar

Forum aracılığıyla aldığım tavsiyeler sonucu 2019 mayıs ayında birkaç saç ekim merkeziyle görüşmüştüm. O dönem minoxil kullanıyodum ve yeni bırakmıştım. Bazı merkezler hemen bu hafta operasyona alırız hallederiz vs dediler, İlhan hoca sağolsun çok ilgilendi, diğer merkezlerin aksine açık sözlülükle minoxili yeni bıraktıysan biraz bekle sonuçlara bakalım sonra tekrar değerlendirelim bu haliyle ben saç ekimi yapmak istemem demişti. 7 ay sonra kendisiyle tekrar görüştüm ve ekim kararı aldık.

10 ocak cuma günü 3bin greftle, ön bölge ve vertekse ekim yapıldı. Operasyon yaklaşık 5 saat sürdü. İlhan hoca ve ekibi hem çok ilgiliydi hem de titizlikle çalıştılar. Ağrı sızı konusu göreceli olabilir ama bende pek ağrı sızı olmadı. Şu an post-op 3. günümdeyim. Bandaj alındı ve ilk yıkama yapıldı. Donör bölgede çok az kaşıntı var, ekim bölgelerinde bir sıkıntım yok çok şükür. Sonuçlardan bahsetmek için çok erken tabi, inşallah saçlar tutar, doğal bir görünüm kazanır ve donör bölge de kendini toparlar diye dua ediyorum.

İlhan hocaya operasyon öncesi, esnası ve sonrasındaki ilgili tutumu için teşekkür ediyorum. Sonuçları burada paylaşacağım ama şu ana kadarki süreçten memnunum.

karlos cemil

• Yeni üye
  • *
Ynt: Dr. İlhan Serdaroğlu 3000 Greft Saç ekimi ve ssonuçları
« Yanıtla #1 : 13 Ocak 2020, 14:13:12 »
Operasyon öncesi ve sonrası

karlos cemil

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 13 Ocak 2020, 14:19:12 »
Bandajlar alınıp yıkandıktan sonrası(3. gün yani bugün)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 13 Ocak 2020, 14:21:41 »
Hayırlı olmasını dilerim sanırım hoca ön cizgiyi girdili çıktılı seyrek görüntü vermiş doğal durması için ekim güzel umarım sonucunda güzel olur
Global Moderator

karlos cemil

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 13 Ocak 2020, 14:56:29 »
Hayırlı olmasını dilerim sanırım hoca ön cizgiyi girdili çıktılı seyrek görüntü vermiş doğal durması için ekim güzel umarım sonucunda güzel olur

Çok teşekkür ederim Hintell üstadım, hocamızı da senin tavsiyenle bulmuştum eksik olmayasın. Gün geçtikçe fotoları burda paylaşacağım, klinik tercihinde yaşadığım sıkıntıları bilirim, ekim düşünen arkadaşlara yardımcı olabilirsem ne mutlu bana da.

karlos cemil

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : 15 Ocak 2020, 16:43:13 »
Merhabalar, bugün operasyon sonrası 5. gün. İlhan hocanın sırt üstü yatabilirsin demesine rağmen riske atmak istemedim, boyun yastığıyla l koltuğun köşesinde oturarak uymaya devam ediyorum.  İlaçlardan ödem için olanın sonuncusunu kullandım bugün. Zaten bende pek ödem de olmadı ilaçtan mı bilmiyorum. Ekim yapılan bölgelerde herhangi bi sıkıntı ağrı kaşınma yok. Ama donör bölgede dun geceden beri bayağı ağrı sızı var. Onun için ağrı kesici vermişti hoca, akşamları onu kullanıyorum.

Bugün üçüncü yıkamayı yaptım(ilki klinikte pazartesi günü yapılmıştı). Elimde köpürtüp sonra o köpüğü ekim yapılan bölgeye, ekim yönüne doğru avuç içimle sürüyorum sonra da tazyiksiz ılık suyla duruluyorum dokunmadan. Donör bölgede pıhtılaşma mevcut saç uçlarında kaldı bazı noktalarda, tırnağımla saçın ucundan çekip almak istemediğim için ılık suyu donör bölgeye biraz daha uzun süre tuttum yıkamada, pıhtılar yumuşar belki diye.

Bunun dışında hocanın verdiği nemlendirici spreyi günde 4 defa ekim bölgesine sıkıyorum. Yıkamayı da zaten yine aynı markanın şampuanıyla yapıyorum.

Son 2 gündür özellikle donör bölgede kafa derim sanki geriliyormuş hissi var. Şu anki ağrı ve sızılar nedeniyle önceliğim donör bölgedeki yaraların bi an önce iyileşmesi.

Saç ekiminden önce İlhan hocanın ekim sonuçlarını kendi instagram hesabından ve buradan incelemiştim. Bugün daha kapsamlı bakma şansım oldu, inş benim saçlar da hocanın diğer operasyonları gibi güzel sonuçlanır baya doğal görünüm elde edilmiş görebildiğim kadarıyla. O konuda da ümitliyim ve memnunum şimdilik açıkçası. İlerleyen günlerde yine paylaşımlara devam etmeyi düşünüyorum.

karlos cemil

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 16 Ocak 2020, 21:12:25 »
Bugün operasyon sonrası 6. gün. Donör bölgede ağrılarım hala devam ediyor. Donör bölgedeki karıncalanma ve ağrı ortalama ne kadar sürece geçer arkadaşlar? Hocanın verdiği ağrı kesiciyi kullanıyorum ama bu ağrıların ne kadar sürede geçeceğini merak etmeye başladım

karlos cemil

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : 20 Ocak 2020, 11:11:58 »
Bugün operasyonun 10. günü. Bugüe kadar hiç ekim bölgesine hiç dokunmadım. Bugün kan pıhtıları yavaş yavaş yerinden çıkmaya ve ekilen saçla beraber düşmeye başladı. Elimle ufak ufak dokunsam sorun olru mu sizce?

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 20 Ocak 2020, 11:28:33 »
donör bölgeniz çok güçlüymüş saçlar da kaliteli donör de hızlı toparlayacaktır donör

ekım alanıda gayet saglıklı planlamanızda güzel duruyor umarım aksılık olmaz ve güzel sonuç elde edersiniz iyi olmaması için hiç bir sebep yok zaten.
Global Moderator

ImPaLa

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 20 Ocak 2020, 11:29:37 »
Hayırlı olmasını dilerim  saçlar hafif kıvırcık ve Kaliteli bence büyük avantaj iyi bir sonuç alacaksınız inşallah.

karlos cemil

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #10 : 20 Ocak 2020, 16:45:47 »
donör bölgeniz çok güçlüymüş saçlar da kaliteli donör de hızlı toparlayacaktır donör

ekım alanıda gayet saglıklı planlamanızda güzel duruyor umarım aksılık olmaz ve güzel sonuç elde edersiniz iyi olmaması için hiç bir sebep yok zaten.

Çok teşekkürler Hintell, ön çizgimin kaybolması birkaç senedir çok canımı sıkıyordu. Kabul benim kafam çok fazla açık değil ama çok şekilsiz ve düzensiz döküldü bi taraf döküldü bi taraf az döküldü ortası kaldı falan iyice bozulmuştu. İster istemez insanın moralini bozuyo. İnş herkes istediği saça kavuşur bizim derde düşmeyen pek anlamıyo ama cidden çok can sıkıcı. Her metroya binişimde kafamı eğip camdan dökülen saçlarıma bakmaktan yorulmuştum :)

karlos cemil

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #11 : 20 Ocak 2020, 16:47:09 »
Hayırlı olmasını dilerim  saçlar hafif kıvırcık ve Kaliteli bence büyük avantaj iyi bir sonuç alacaksınız inşallah.

Evet hoca da bu şekilde söyledi, saçların kalın telli ve kıvırcık olması önemliymiş. Bi de deriden çıkış açısının yatay olması donör bölgenin kapatıcılığını arttırıyormuş. Çok teşekkür ederim inşallah hepimiz istediğimiz saça kavuşuruz :)

karlos cemil

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #12 : 22 Ocak 2020, 14:51:31 »
Bugün 12. Gün ve nerdeyse kafamda hiç kabuk kalmadı. Ama şöyle bi durum var, kabuklar dökülürken şu şekilde döküldü hep. Bu gref ekilen kökle beraber mi dökülmüştür endişelenmeli miyim? Sanki ekilen saçların yarısı kabuklarla döküldü yarısı kafamda kaldı gibi hissediyorum. Bu doğal süreç midir acaba sizin de başınıza geldi mi?

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 22 Ocak 2020, 15:00:38 »
Kabuklara yapışmış saç telleri ya da saç derisine yapışmış saç teli sorun yok normal durum kökler deri altında
Global Moderator

karlos cemil

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #14 : 22 Ocak 2020, 16:02:42 »
Sağolasın Hintell.

Mevcut durumda kabuk dökümünden geride kalan saçlar fena durmuyo gibi. Ters ışıksız net hali bu şekilde şu an. İnş kabuklarla beraber dökülenler de şok dökülme sonrası daha güçlü çıkarsa ön bölgedeki eski kellik tarihe karışır diye dua ediyorum :)

Facebook Twitter Instagram