Gönderen Konu: Saç için gerekli vitamin ve mineraller nelerdir sorunsalı  (Okunma sayısı 6269 defa)

Alpha

• Hero Member
Şu sıra yoğun olarak saç dökülmesi sıkıntısı çekiyorum ve bunun için sıkı bir vitamin hapı arayışına girdim .vitaminlerin içeriğini incelediğimde çok farklı bileşenler var.
kimisinde b1,b12,b5 ,demir ,selenyum ,d vitamini varken  ,kimisinde extra olarak çinko var ,bazılarındada saw palmetto varken diğerlerinde yok.
Saç için iyi bir vitaminde bulunması gereken temel vitamin ve mineraller nelerdir ?çok komplex içeriği karmakarışık bir şey kullanmak istemiyorum çünkü saç için ne kadar faydalı olduğu iddia edilen ne kadar şey varsa içinde bunları barındıran tabletlere inanmıyorum bana daha çok bu tür ürünler karı koca ilaçları gibi geliyor.
Temelde saç için faydalı olacak olan üç beş vitamin ve mineral olmalı fakat bunlar hangileri asıl mesele bu ,bunlara karar verdikten sonra düzenli bir vitamin tableti kullanmak istiyorum.
Bu sitede bu tip konularda çok yardımcı olan arkadaşlar var  bu konuyuda es geçmeyeceklerini umuyorum :)

Madmax

• Yeni üye
  • *
Ynt: Saç için gerekli vitamin ve mineraller nelerdir sorunsalı
« Yanıtla #1 : 08 Ocak 2020, 23:55:12 »
Saç dökülmesine karşı vitaminler ve mineraller;
Kötü bir saç durumunun veya saç dökülmesinin yaygın bir nedeni  temel vitamin ve minerallerin eksikliğidir. Aşağıda  saç güçlendirici ve saç dökülmesinin önlenmesi için gerekli 7 vitamin desteği ve minerali  bir araya getirdik.

Biyotin (B8 Vitamini)
Biyotin saç dökülmesine karşı en önemli vitaminlerden biridir. B8 vitamini sağlıklı saçları korumak için gereklidir. Biyotin, saç, saç derisi ve tırnaklar için önemli olan keratin üretimine katkıda bulunur. Ek olarak, Biotin saç beyazlamasını önleyebilir. Diğerlerinin yanı sıra, biyotin soya ürünlerinde, fındıklarda (özellikle badem ve fındık), yer fıstığı, yumurta ve sütte bulunabilir.

Folik Asit (B11 Vitamini)
Folik asit, hücre gelişimi ve doku büyümesi için gereklidir. Bu nedenle, sağlıklı saç kökleri ve dolayısıyla saç büyümesi için de önemlidir. Folik asit ayrıca daha iyi kan dolaşımını sağlar ve besinlerin kafa derisine daha kolay ulaşmasını sağlar. Folik asit ayrıca B11 vitamini olarak da bilinir ve Fransa, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri'nde B9 olarak adlandırılır. Folik asit bakımından zengin besinler yeşil yapraklı sebzeler, lahanası, lahana, brokoli, narenciye ve karaciğerdir.

Selenyum
Selenyum sağlıklı saçların korunmasında önemli rol oynayan bir mineraldir. Selenyum  eksikliği  kırılgan saçlara ve saç dökülmesine katkıda bulunabilir. Selenyum vücutta  proteinlerin işlenmesinde destekler. Saç esas olarak proteinlerden oluştuğu için, saç büyümesi için yeterli miktarda selenyum gereklidir. Selenyum birçok gıdada küçük miktarlarda yaygındır. Brezilya fıstığı, balık ve kabuklu deniz ürünleri selenyum açısından çok zengindir.

Çinko
Tıpkı Selenyum gibi Çinkonun  da sağlıklı saça katkıda bulunduğu bilim çevrelerinde kabul görülür. Çinko, proteinlerin ve dolayısıyla saç dahil tüm vücut dokularının uygun bir şekilde yapılmasını sağlar. Çinko ayrıca keratin oluşumunda rol oynar. Bu nedenle sağlıklı saç büyümesi için en iyi maddelerden biri olarak kabul edilir. Düşük çinko değerleri ayrıca vücutta daha fazla DHT şansını artırabilir ve çinko eksikliği telojen fazında (dinlenme fazı) ve ince ve kırılgan saçlarda daha fazla kıllara neden olabilir. Çinko, istiridye, et, kahverengi ekmek, baklagiller ve ayçiçeği tohumlarında bulunur.

Demir
Demir, vücuda oksijen taşıyan bir madde olan hemoglobinin bir bileşenidir. Demir eksikliği kırılgan saçlara ve saç dökülmesine neden olabilir. Demir, et, fasulye, koyu yeşil yapraklı sebzeler, kabak çekirdeği ve deniz yosunu gibi birçok gıdada bulunabilir. Çeşitli bir diyetle vücudunuzda yeterince demir olması muhtemeldir.

B grubundan vitaminler
Belirli B vitaminleri B8 (Biotin) ve B11'e (Folik asit) ek olarak, hemen hemen tüm B vitaminleri sağlıklı saçlar için büyük önem taşır. Hücrelerdeki metabolizmada önemli bir rol oynarlar.

B2 vitamini eksikliği (Riboflavin) saç dökülmesine katkıda bulunabilir. B2 ayrıca sağlıklı saç büyümesi için önemli olan B6 vitamini ve demirin emiliminde destek sağlar. B2 vitamini süt, et, brokoli, yumurta ve kuruyemişte bulunabilir. Niasinamid (veya Niasin, B3 vitamini) , kafa derisine kan akışını uyararak besinlerin saça ve kafa derisine daha kolay ulaşmasını sağlayan kan damarlarının genişlemesini sağlar. Ayrıca saç kaybında bir azalmaya katkıda bulunabilecek kolesterolü düşürebilir. B3 vitamini balık, et, fındık ve tahıllarda bulunur. B5 vitamini (Panthothenic asit) eksikliğinin saç dökülmesine neden olabileceği bilinmektedir . B5 vitamini tavuk, süt, tahıl ve somon gibi gıdalarda bulunur. B12 vitamini (Siyanocobalamin) eksikliği saç dökülmesine ve gri saç gelişimine katkıda bulunabilir. B12 vitamini sadece et ve süt ürünleri gibi hayvansal ürünlerde bulunur.

A Vitamini (Retinol)
A vitamini, kafa derisinin genel sağlığını iyileştiren bir antioksidandır. Sebum üretimini uyarır. Sebum saçları kurumasını önler. Bu vitaminden yeterince aldığınızdan emin olun, ancak çok fazla değil: Bu vitaminin çok fazlası saç dökülmesini teşvik edebilir. Bu vitamin eksikliği, kuru saçlara ve kuru kafa derisine yol açabilir. A vitamini süt, brokoli, ıspanak, havuç ve lahana gibi birçok gıdada bulunabilir ve çeşitli bir diyetle yeterli miktarda almalısınız.

Diğer önemli vitaminler ve mineraller
Sağlıklı bir kafa derisi ve saç büyümesi için, C ve E vitaminlerinin yeterince alınması önemlidir.
C vitamini , ciltte ve saç folikülünün çevresinde kolajen sağlamak ve korumak için önemli olan güçlü bir antioksidandır. C vitamini ayrıca vücudun demiri emmesine yardımcı olur. C vitamini narenciye, çilek, kivi, domates ve yeşil sebzelerde bulunur.
E vitamini kafa derisindeki kan akışını uyarır, böylece saç kökleri optimum saç büyümesi için uygun besinleri alır. E vitamini eksikliği saç dökülmesine ve kepeklenmeye neden olabilir. E vitamini diğerlerinin yanı sıra yumurtalarda, ayçiçeği tohumlarında, yapraklı sebzelerde ve kuşkonmazda bulunur.

Saç dökülmesinde yeterli vitamin desteği aldığımızdan nasıl emin olabiliriz?

Çok sayıda meyve ve sebze içeren çeşitli bir diyetle, gerekirse multivitamin tabletiyle desteklenirse, gerekli vitaminlerin çoğunu alırsınız. Sağlıklı saç büyümesi için, bazı vitaminler o kadar önemlidir ki  daha yüksek bir dozaj çok daha iyi sonuç verir. Diğer vitaminler için  hem saç büyümesi hem de genel sağlık için çok yüksek bir dozajın zararlı olabileceği düşünülmektedir. Bu nedenle, doğru miktarları ve oranları elde etmek önemlidir. Saç dökülmesine karşı gerekli tüm vitaminleri elde etmek için en güvenli, en kolay ve en etkili çözüm, saç büyümesi için özel olarak formüle edilmiş bir takviye almaktır.

Saç dökülmesine iyi gelen bazı vitamin hapları örnek içerik;
biotin,b1,b12,b5,b6 ,folik asit,selenyum,magnezyum,D vitamini, Vitamin ve minerallerin yanı sıra  saç büyümesini teşvik etmek için etkili besin takviyeleri de Saw Palmetto (aktif bileşen Beta-sitosterol ile) ve Isırgan otu gibi DHT inhibe edici özelliklere sahip bitki özleri içerir. Ek olarak, Taurin gibi bir dizi amino asidin etkili olduğu kanıtlanmıştır. Erkek tipi saç dökülmesi için eczanelerde satılan çeşitli vitamin desteklerini inceleyebilir uygun ve güvenilir içeriğe sahip vitamin hapları ile beslenmenizi destekleyebilirsiniz.

Erolkara

• Sr. Member
« Yanıtla #2 : 09 Ocak 2020, 23:00:55 »
güzel bilgiler ancak birde saç dökülmesi için en iyi vitamin hapları marka olarak neler olabilir onunla ilgilide bir şeyler olsaydı iyi olurdu.

ghostrider

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #3 : 10 Ocak 2020, 15:04:33 »
Bilgilendirici klavyenize sağlık  :)
« Son Düzenleme: 12 Ocak 2020, 17:39:10 Gönderen: Hintel »

Trevor

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 11 Şubat 2020, 23:39:32 »
Şu sıra yoğun olarak saç dökülmesi sıkıntısı çekiyorum ve bunun için sıkı bir vitamin hapı arayışına girdim .vitaminlerin içeriğini incelediğimde çok farklı bileşenler var.
kimisinde b1,b12,b5 ,demir ,selenyum ,d vitamini varken  ,kimisinde extra olarak çinko var ,bazılarındada saw palmetto varken diğerlerinde yok.
Saç için iyi bir vitaminde bulunması gereken temel vitamin ve mineraller nelerdir ?çok komplex içeriği karmakarışık bir şey kullanmak istemiyorum çünkü saç için ne kadar faydalı olduğu iddia edilen ne kadar şey varsa içinde bunları barındıran tabletlere inanmıyorum bana daha çok bu tür ürünler karı koca ilaçları gibi geliyor.
Temelde saç için faydalı olacak olan üç beş vitamin ve mineral olmalı fakat bunlar hangileri asıl mesele bu ,bunlara karar verdikten sonra düzenli bir vitamin tableti kullanmak istiyorum.
Bu sitede bu tip konularda çok yardımcı olan arkadaşlar var  bu konuyuda es geçmeyeceklerini umuyorum :)

kerozan tabletin içeriği güzel istersen bir bak derim.
süni vitamin ve mineraller bio yararlanım olarak üstünde yazdığı günlük ihtiyaçları tamamen karşılamaz bunlara inanmayınız fakat brd değeri yüzde 100 deniliyorsa o vitaminde yüzde 20 yararlanırsınız şeklinde hesap edin.
tabi bu dediğime göre kalkıpta yüksek doz almayınız böbreklerinize boşuna zarar verirsiniz.

Alpha

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 16 Şubat 2020, 17:56:35 »
ketozan tablet başladım bende bakalım daha bir kaç hafta oldu umarım faydası olur.

tudors

• Full Member
« Yanıtla #6 : 05 Nisan 2020, 21:08:05 »
ketozan tablet başladım bende bakalım daha bir kaç hafta oldu umarım faydası olur.

kerozan tablet bende düşünüyorum ne yaptın olumlu olumsuz yorumun varmı.

aliveli123

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 06 Mayıs 2022, 17:19:11 »
Arkadaşlar var mı öneriniz vitamin markası olarak ?

Slayer91

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 06 Mayıs 2022, 17:40:37 »
Aynen şöyle tek tablette etkili,kapsamlı vitaminleri bir arada bulunduran bi takviye çok iyi olurdu..Solgar medobiotin 5mg çok iyi gelmişti bir dönem bana ama sadece biotinle olmuyor daha kapsamlı vitamin takviyesi daha iyi olur herkes için.
  • Yaşınız 31

suzy_q

• Sr. Member
« Yanıtla #9 : 09 Temmuz 2022, 17:29:50 »
Biyotin dışında ne gibi takviyeler kullanmak lazım bir arkadaşımız marka vererek belirtirse süper olur, takviye olarak kullanırız biz de

Giresun

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #10 : 16 Temmuz 2022, 13:54:06 »
1 tane marka yok mu şimdi bu vitaminlerin hepsinin birleştirildiği bir ürün yok mu
  • Ekim Tarihi: 07.07.2022
  • Ekim Merkezi ismi Medeks Hair
  • Greft Miktarı 4200
  • Yaşınız 28
  • Medikal Tedavi Xpecia Günde2, Prozinc Plus Şampuan ve Losyon, Ketoral Şampuan,

aliveli123

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 29 Temmuz 2022, 10:39:00 »
1 tane marka yok mu şimdi bu vitaminlerin hepsinin birleştirildiği bir ürün yok mu
Konu güncel

slade23

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 29 Temmuz 2022, 10:45:25 »
Arkadaşlar kerozan ve xpecia kullanmış ayrıca tek tek vitaminler de denemiş biri olarak xpeciayı tek geçiyorum vitamin olarak kullandıklarım arasında.

Bu yorumu da xpeciaya ya uzun süre ara verip tekrar başlamam sonucu 1 ayda elde ettiğim sonuca göre yapıyorum. Kerozandan umutluydum ama olmadı xpecia içindekiler Ya da oranları çok etkili bilemedim.
avodart&minox&xpecia

UYARI!! Tabip ya da uzman değilim. Paylaşımlarım kendi araştırma ve tecrübelerime dayanıyor baz almadan önce kendiniz araştırıp tecrübe ediniz!!!

tedavim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=21990.0

aliveli123

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 03 Ağustos 2022, 11:44:58 »
Arkadaşlar kerozan ve xpecia kullanmış ayrıca tek tek vitaminler de denemiş biri olarak xpeciayı tek geçiyorum vitamin olarak kullandıklarım arasında.

Bu yorumu da xpeciaya ya uzun süre ara verip tekrar başlamam sonucu 1 ayda elde ettiğim sonuca göre yapıyorum. Kerozandan umutluydum ama olmadı xpecia içindekiler Ya da oranları çok etkili bilemedim.
Hocam ne gibi faydası oldu ? Ve nereden temin ettiniz bu vitamini tam olarak

slade23

• Hero Member
« Yanıtla #14 : 03 Ağustos 2022, 12:18:45 »
Hocam ne gibi faydası oldu ? Ve nereden temin ettiniz bu vitamini tam olarak

kardeşim saç tellerim bariz kalınlaştı ve karardı şakak ve ön çizgideki tüylenmeler canlandı daha önce kullanmış bırakmıştım fayda göremediğimi düşünüp ama tekrar başlayınca faydasını farkettim.

ben eczaneden temin ediyorum
avodart&minox&xpecia

UYARI!! Tabip ya da uzman değilim. Paylaşımlarım kendi araştırma ve tecrübelerime dayanıyor baz almadan önce kendiniz araştırıp tecrübe ediniz!!!

tedavim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=21990.0

Facebook Twitter Instagram