Arkadaşlar merhaba,
Geçen yıl saç ektirmeyi düşündüğüm için bu foruma üye olmuştum ancak sonra araya başka işler falan girdi derken yalan oldu.
Neyse bugün buraya yazma sebebim maalesef yaşadığım çok kötü bir tecrübe.
Saç konusunda hassas olan sizleri de uyarmak istedim.
Benim kafamda iki adeta yağ kisti var. Bunlar yaklaşık dört yıllık. Askerde çıkmışlardı. Bir tanesi büyüyüp fındık büyüklüğe ulaştı diğeri ise oldukça küçük kaldı.
Saçlarımın altında kaldıkları için dışarından bakında görünmüyorlardı. Ağrı, sızı falan da olmadığı için doktora gitmeye üşendim. Zaten kötü huylu tümör olmalarının da imkanı yok.
Ancak...
Yaklaşık 3 hafta önce büyük olan yağ kisti iltihap kaptı. Apse yapan kitle iyice şişti ve büyüdü. 10 gün inanılmaz bir şekilde ağrı yaptı. Acıdan uyuyamıyordum.
Kistin olduğu bölgedeki saçlarımı tutup hafif çektiğimde elime onlarca saç geliyordu. Sanki oradaki tüm saçlar ölmüş gibiydi.
Doktora gittim, bana çok kötü iltihap topladığını ve bu şekilde müdahale edemeyeceğini söyleyip antibiyotik verdi.
Bir haftalık antibiyotik kullanımının ardından kitle kendiliğinde patladı. 4 gün boyunca ara ara içindeki sıvıyla birlikte kanadı.
Bu süreç içerisinde kistin olduğu ve bölgedeki tüm saçlarım döküldü. Şu anda kafamda kocaman bir kel nokta var ve çevredeki saçlarım bile kapatmıyor.
İlk önce genel cerraha gidip ameliyatla kafamdaki kistleri aldıracağım. Sonra da bir saç kliniğine gidip tedavi yolunu araştıracağım.
Genel cerrah eğer iltihap köklere zarar verdiyse oradan bir daha saç çıkmaz diyor... Kâbus gibi bir durum.
Bu da bu talihsiz kardeşinizden size uyarı olsun. Eğer kafanızda yağ kisti varsa, sizi rahatsız etmiyorsa dahil bir an önce aldırın arkadaşlar.
Benim yaşadığım bu duruma sizler de düşmeyin.
İyi günler dilerim.
AYLAR SONRA GELEN EDİTPanik yapmaya gerek yokmuş. Dökülen saçların hepsi çıktı