Gönderen Konu: D vitamini eksikliği ve saçkıran.  (Okunma sayısı 3131 defa)

thekooks

• Jr. Member
  • **
D vitamini eksikliği ve saçkıran.
« : 28 Aralık 2019, 23:43:23 »
Herkese iyi günler  Daha önce deride kaşıntı ve dökülme için dermatolojiye gittim. Vücut ve saç kıllarında dökülme vardı. İlk önce dökülmeyi sakallarımda gördüm ama daha sonra saçıma da vurdu. Saçım bir süredir iyice sertleşmeye başladı. Erkek tipi olmadığından eminim çünkü yanlarında ve tepe bölgesinde dökülme yok sadece belli bölgelerde oluyor. D vitaminim 3,5 ile 20 aralığında ölçülmüş. Sonuç 5 çıktı. Bir de kan fazlalığım onunda muhtemelen az su içtiğim için olduğunu düşünüyorum. B12 ve demir ise çok iyi çıktı. D vitamini takviyesi yapıyorum. Ailede ise saçı dökülen insan sayısı çok az tek tük. Babamda %20-25 civarı dökülme var.  Bu sorun en kısa sürede düzelir değil mi yoksa başka bir önlem almam mı gerekiyor ?

nazimx

• Jr. Member
  • **
Ynt: D vitamini eksikliği ve saçkıran.
« Yanıtla #1 : 29 Aralık 2019, 16:33:34 »
Saç derinden pul pul dökülme kepek gibi bir sorun var mı?

thekooks

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #2 : 29 Aralık 2019, 16:53:41 »
Evet kepek sorunu yaşadım. Pul pul dökülme var sanırım. Duşta her elimi attığımda en az 3-4 tel geliyordu. Şu an doktor kontrolüyle g-shampoo ve konazol kullanıyorum. Biraz olsun dökülme hafifledi ama tam olarak geçmedi.

nazimx

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #3 : 29 Aralık 2019, 18:03:21 »
Bende benzer sorunu yaşadığım için şunu önerebilirim. Konazol şampuanı sürekli olarak kullanma antibiyotik gibi bir şey o saçın alışırsa etkisi kesilir. Saçlarını sürekli temiz tut 2 günde bir yıka. Konazol şampuanı normal şampuanını kullandıktan sonra 1 kere kullan. 15 gün böyle kullandıktan sonra haftada 1 kere kullan. Daha sonrasında ise saçında kepek gördükçe kullan. Ayriyeten D vitamini takviyesi ve B vitamini alabilirsin saçlarını güçlendirmesi için. Aşağıdaki konumu inceleyebilirsin.

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=11748.0

baldsetfree

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 29 Aralık 2019, 18:19:42 »
sana tavsiyem birde zinco tablet kullan .bazı kişilerde çinko eksikliği çok saç döküyor genelde kan tahlilinde çinkoya bakmıyorlar.yerinde olsam bir ay kullanırdım çinko eksikliğinden kaynaklanıyorsa dökülmen durur.

thekooks

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #5 : 29 Aralık 2019, 19:32:15 »
Bende benzer sorunu yaşadığım için şunu önerebilirim. Konazol şampuanı sürekli olarak kullanma antibiyotik gibi bir şey o saçın alışırsa etkisi kesilir. Saçlarını sürekli temiz tut 2 günde bir yıka. Konazol şampuanı normal şampuanını kullandıktan sonra 1 kere kullan. 15 gün böyle kullandıktan sonra haftada 1 kere kullan. Daha sonrasında ise saçında kepek gördükçe kullan. Ayriyeten D vitamini takviyesi ve B vitamini alabilirsin saçlarını güçlendirmesi için. Aşağıdaki konumu inceleyebilirsin.

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=11748.0

B12 vitaminim normal. D vitamini için devit-3 günlük 20 damla kullanıyorum. Doktor her hafta 1 kutu bitirmen lazım dedi. 8 hafta kullanacağım. Ondan sonra düzelir değil mi ?

thekooks

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #6 : 29 Aralık 2019, 19:34:08 »
sana tavsiyem birde zinco tablet kullan .bazı kişilerde çinko eksikliği çok saç döküyor genelde kan tahlilinde çinkoya bakmıyorlar.yerinde olsam bir ay kullanırdım çinko eksikliğinden kaynaklanıyorsa dökülmen durur.

Çinko eksikliğini d vitamini yapar mı acaba ? Çinko takviyesi almayı düşünmüyorum.

nazimx

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #7 : 29 Aralık 2019, 20:16:23 »
B12 vitaminim normal. D vitamini için devit-3 günlük 20 damla kullanıyorum. Doktor her hafta 1 kutu bitirmen lazım dedi. 8 hafta kullanacağım. Ondan sonra düzelir değil mi ?

Ben dökülme konusunda çok net faydasını gördüm açtığım konudan da görmüşsündür. Dökülmen vitaminden kaynaklanıyorsa 1 ay sonra etkisini görmeye başlarsın

thekooks

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #8 : 29 Aralık 2019, 20:45:10 »
Anladım, teşekkürler. Bir ay sonra gelişme olursa buraya yazarım.

sacekimibilgisi

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #9 : 06 Ocak 2020, 00:23:58 »
D vitamini sağlığımız için gerekli olan önemli bir besindir. Bağışıklığı artırır, kemikleri güçlü ve cildi sağlıklı tutar, hücre büyümesini uyarır ve yeni saç köklerinin oluşmasına yardımcı olur. Öncelikle güneşe maruz kalma yoluyla D vitamini alırsınız ancak vitamin besin takviyesini alabilir ve besin alımınızı artırmak için belirli yiyecekleri yiyebilirsiniz.

Vücudunuzda önerilen miktarda D vitamini bulunmadığında saç dökülmesi gibi bir takım semptomlar ortaya çıkabilir. D vitamini eksikliği, saçkıran olarak da bilinen alopesi areata ve diğer bazı sağlık durumlarıyla bağlantılıdır . D vitamini eksikliği düşük kemik yoğunluğu, osteoartrit, kalp hastalığı ve kansere neden olabilir.

Önerilen D vitamini dozları

1 yaşından başlayarak günde en az 600 IU (uluslararası birimler) - veya 15 mikrogram (mcg) D vitamini almanız önerilir . 1 yaşından küçük bebekler 400 IU D vitamini almalıdır. Önerilen alım miktarı 800 IU'ya (veya 20 mcg) atlar. D vitamini alımınız konusunda endişeleriniz varsa, doktorunuza D vitamini seviyenizi kontrol etmesini isteyin. Önerilen günlük D vitamini miktarını aldığınızda, saç büyümesini, kemik sağlığını ve normal kalsiyum bozulmasını koruyabilirsiniz.

D Vitamini Eksikliğine Bağlı Saç Dökülmesi Nedenleri;
Araştırmalar vücudunuzda D vitamini eksikliğinin saç dökülmesine neden olabileceğini gösterir. D vitamininin oynadığı bir rol yeni ve eski saç köklerinin uyarılmasıdır. Sisteminizde yeterli D vitamini olmadığında yeni saç büyümesi olmayabilir.

D vitamini eksikliği, kafa derisinde ve vücudun diğer bölgelerinde kel lekelere neden olan otoimmün durum olan alopesi ile bağlantılıdır . Hem erkekler hem de kadınlar alopesi yaşayabilir. Başka bir çalışma 18-45 yaş arası alopesi veya diğer saç dökülmesi yaşayan kadınların düşük D vitamini seviyesine sahip olduğunu göstermiştir.

Yetersiz D vitamini seviyelerinin nedenleri, içeride daha fazla zaman geçirmeyi, çok fazla güneş koruyucu krem kullanmayı ve d vitamini içeren besinlerden  yeterince yememeyi içerir.

D Vitamini Takviyeleri

Multivitaminler tipik olarak önerilen günlük dozun altında sadece 400 IU D vitamini içerir. Ayrıca diyetinizde bir miktar D vitamini almalısınız. Doktorunuz kandaki D vitamini seviyelerini kontrol edebilir ve takviye dozuna karar verebilir. Seviyeler çok düşükse, doktorunuz tarafından yüksek reçete dozları önerilebilir. Vücudunuzun yağda çözünen vitamini düzgün bir şekilde emebilmesi için yemek sırasında takviye aldığınızdan emin olun. Emzirilen bebekler besinlerini annelerinin sütünden alırlar. Emziren bir annenin diyetinde yeterli miktarda D vitamini yoksa, bebeğinin muhtemelen bir D vitamini takviyesine ihtiyacı olacaktır.

güneşe maruz kalma

Çoğu insan D vitamininin çoğunu güneşin tadını çıkarmaktan alır. Güneşte yeterince zaman geçirmemek veya çok fazla güneş kremi kullanmak güneşe maruz kalmanızı sınırlar, bu da D vitamini eksikliğine yol açabilir. Mümkünse güneşli bir günde  15 dakikalık bir tur atın. Cildimizi güneşe maruz kalmaktan korumak ve D vitamini emmek arasında ince bir denge vardır. Güneşte uzun süre kalamazsanız, güneş ışığının parladığı bir pencerenin yakınında fazladan zaman geçirmeye çalışın.

D vitamini içeren yiyecekler

Doğal olarak D vitamini içeren veya takviye edilmiş sağlıklı bir diyet yemek, seviyenizi artırabilir. Bazı gıdalar doğal olarak besin açısından zengindir. Somon, uskumru ve diğer yağlı balıklar, balık karaciğer yağları ve hayvansal yağlar mükemmel kaynaklardır. Aslında, bir çorba kaşığı morina karaciğeri yağı günlük D vitamini değerinin yüzde 340'ını sağlar. Ancak belirli tahıllar, süt ve portakal suyu gibi D vitamini ile güçlendirilmiş gıda ürünlerini de yiyebilirsiniz. Vegan ve vejetaryen diyetler, yeterli D vitamini eksikliği eğilimindedir, bu nedenle bu yaşam tarzını takip ederseniz takviye gerekebilir.

Çalışmalar besleyici maddenin kendisinden ziyade D vitamini reseptörlerinin yeni saç köklerinin üretilmesine ve saç büyümesini iyileştirmeye yardımcı olabileceğini göstermektedir. Moleküler Endokrinolojide yayınlanan bir 2014 çalışması, VDR boş kemirgenlere D vitamini reseptörleri ekledikten iki hafta sonra farelerde saçların yeniden büyüdüğünü buldu. Ancak bilimsel araştırmalar, D vitamini alımınızı yükselttikten ve seviyenizi iyileştirdikten sonra saçın yeniden büyümesinin ne kadar süreceği ve önemli miktarda saç büyümesi varsa kıttır. Anekdot kanıtları , saçın tedaviden iki ay sonra dökülmeyi bırakabileceğini ve yenilenebileceğini düşündürmektedir.

D vitamini eksikliği, saç dökülmesi de dahil olmak üzere bir takım semptomlara yol açabilir. Güneşte fazladan bir saat geçirerek veya yerel süpermarkette veya eczanenizde  düşük fiyata satın alabileceğiniz D vitamini takviyeleri alarak besin seviyenizi artırmaya başlayabilirsiniz. Ancak D vitamini eksikliğinden kaynaklanan saç dökülmesi için en iyi tedavi seçenekleriniz hakkında önce doktorunuza danışın.

thekooks

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #10 : 13 Ocak 2020, 11:09:26 »
D vitamini kullanalı 15 gün geçti. Bu süreçte güneşe çıkmayı ihmal etmedim. Vücudumdaki kıllar ve saçlar, sakallarda olumlu sonuç aldım diyebilirim. Dökülen saçlar yavaş yavaş çıkmaya başlıyor. Bugün saçımı 3 numaraya kestirmeyi düşünüyorum. Bu konuya en az 3 ay uğramam diye düşünüyorum. Hepsi birlikte uzasın, birde öyle görmek istiyorum. Herkese iyi günler.  ;)

nazimx

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #11 : 13 Ocak 2020, 19:49:58 »
D vitamini kullanalı 15 gün geçti. Bu süreçte güneşe çıkmayı ihmal etmedim. Vücudumdaki kıllar ve saçlar, sakallarda olumlu sonuç aldım diyebilirim. Dökülen saçlar yavaş yavaş çıkmaya başlıyor. Bugün saçımı 3 numaraya kestirmeyi düşünüyorum. Bu konuya en az 3 ay uğramam diye düşünüyorum. Hepsi birlikte uzasın, birde öyle görmek istiyorum. Herkese iyi günler.  ;)

Resimlerle takipte kalsan daha faydalı olurdu :D

thekooks

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #12 : 14 Ocak 2020, 23:14:49 »
Resimlerle takipte kalsan daha faydalı olurdu :D
İmkanım olsa dökülen kısımlardan atarım ama zor. Belki ön bölgede vardı, onu bir ara atabilirim. Diğerleri ise saçların altında kalmış zaten. Onları atmam maalesef zor.

ostwint

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #13 : 22 Ocak 2020, 16:28:50 »
Loprox isimli bir sampuan vermisti doktor bana seborik dermatit oldugumda bir de losyon vardi unuttun adinı. İse yaramisti uzun

Rayyur

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #14 : 17 Mart 2020, 01:00:35 »
Loprox isimli bir sampuan vermisti doktor bana seborik dermatit oldugumda bir de losyon vardi unuttun adinı. İse yaramisti uzun

losyonun ismi dermatop 2.5 mg olabilirmi , çünkü bana bugün aynısını cildiye dr u verdi , yanında da  loprox sampuan ile birlikte , doktora vertex bölgesinde deri lekeleri ile ilgili gitmiştim ,
yalnız loprox şampuanın prospektusunde (inşallah doğru yazmışımdır) , ihtimalde olsa yan etki olarak saç dökülmesinde artış gözlenebilir ifadesi açıkça yazıyor , ve başka yan etkileride var , kullanımına oldukça dikkat edilmesi gereken bir şampuan bence , benimde ekimin 27. gunu ve klinikten verilen diğer şampuan var açıkçası cıkmazda kaldım , sanırım doktora yada kliniğe gidip tekrar yardım almam gerekecek

Facebook Twitter Instagram