Gönderen Konu: Dihidrotestosteron (dht) sonuçlarım  (Okunma sayısı 3432 defa)

onur3450

• Yeni üye
  • *
Dihidrotestosteron (dht) sonuçlarım
« : 20 Aralık 2019, 16:50:46 »
arkadaşlar merhaba saç dökülme problemim var önlerde açılmalar göze batmaya başladı seyrekleşmeler arttı.saçımı sola sağ tarayamıyorum mecbur öne doğru dağıtıp dökülen bölgreyi kapatıyorum. yaş 28.saçımı yıkarken yani özellikle saçım ıslakken çok fazla saç teli geliyor elime. havluyla kuruturken lavaboya çok sayıda dökülüyor ve sürekli kafamı bu konuya takıyorum.
daha önce 3 defa cildiyeye gittim erkek tipi saç dökülmesi dedi. bir kutu biotin hap kullandım,cildiye doktorunun yazdığı karışım yağını kullandım ki bu yağ saçıma sürdüğümde elim komple saç kılı oluyor psikolojik olarak rahatsız oluyorum bu durumdan.prp mezoterapi yaptırdım.en son alpecin kafein şampuanını aldım.ama bir çözüm bulamadım. kan değerlerim güzel.demir,çinko,falan iyi troidim normal. en son çok sitede gördüğüm DHT (DİHİDROTESTOSTERON) olayına kafam takıldı.aceba kaynak o mu diye? test yaptırdım sonuçlar şimdi çıktı ve normal görünüyor bu değerlere sahipken finasterid tarzı ilaca başlamalımıyım karar veremedim?

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Ynt: Dihidrotestosteron (dht) sonuçlarım
« Yanıtla #1 : 20 Aralık 2019, 19:20:53 »
degerler normal se f,nasterid kullana bilirsin doktoruna sorup ama buna sen karar vermelısın kullanıp kullanmamaya
Global Moderator

onur3450

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 20 Aralık 2019, 20:17:57 »
Ama normal olan değerlere nasıl bir etkisi olacak ki finasteridin?

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 20 Aralık 2019, 21:16:27 »
herkesın kı normal saçın dökülmesının anormallık le alakası yok saç köklerının dht hormonuna duyarlı olmasıyla alakalı
Global Moderator

Erolkara

• Sr. Member
« Yanıtla #4 : 21 Aralık 2019, 15:03:11 »
herkesın kı normal saçın dökülmesının anormallık le alakası yok saç köklerının dht hormonuna duyarlı olmasıyla alakalı

aynen .
saçın dökülüyor diye dht hormonun fazla olacak diye bir şey yok.kel olandada olmayandada değerler aynı fakat bizim kafa nasılsa daha duyarlı bu hormona.

onur3450

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : 22 Aralık 2019, 21:23:37 »
Anladığım kadarıyla finesterid bizim kullanacağımız içinde bulunan bir etken maddesi.ben bu ilaca başlamadan olce bir doktora danismalimiyim ? Danişacaksam bu doktor cildiye mi olmali!? Keza dht hormon testini iç hastaliklari doktorundan talep ettim ve doktor DHT bin ne olduğunu bilmiyordu. Dhle gibi bir test varmış ilkinde onun için kan verdigimi fark ettim DHT yi hir kağıda yazıp bu testi yaptırmak istiyorum dedim.

ogcogen1

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #6 : 23 Aralık 2019, 13:34:19 »
hocam yapacak çok birşeyin yok aslında finasterid olarak önermem ciddi yan etkileri var en azında  unutkanlık bile yapması net yan etkilerdendir meme büyümesi libido düşüklüğü ve kısırlığı söylemiyorum bile o yüzden bu yaşlarda uzak durunuz derim 28 yaşında genetik dökülme başlaması bile sizin için iyidir 18 yaşında kel kalan insanlar tanıyorum çünki bu saaten sonra bu dökülmeyi xpecia tablet hariforte yada minoxil ile 1 yada 2 sene daha erteleyeblirsiniz yada prp mezoterapi çok faydası olmasa da düzenli yapıldığında dökülme gözle görünür azalıyor saçları güçlendirdiği doğrudur ama başka bir çözümü YOK genetik saç dökülmede maalesef o saçlar dökülecek 30 a kadar bunlar ile erteleyip saç ekimi yapmalısınız bu yaştada cidden sizin için iyidir dht etkeni azaldığından ekilen saçlar kolay kolay dökülmeyecektir iyi bir ekim merkezinden geçtiğinde sıkıntı olmayacaktır başkada çaresi yoktur stres yapmamaya dikkat etmelisiniz onun etkisi genetikten sonra en fazla etkendir ikisi birleştiğinde daha fazla dökülme oluyor başkada söylenecek birşey yok iyi günler.

ghostrider

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #7 : 23 Aralık 2019, 13:42:53 »
hocam yapacak çok birşeyin yok aslında finasterid olarak önermem ciddi yan etkileri var en azında  unutkanlık bile yapması net yan etkilerdendir meme büyümesi libido düşüklüğü ve kısırlığı söylemiyorum bile o yüzden bu yaşlarda uzak durunuz derim 28 yaşında genetik dökülme başlaması bile sizin için iyidir 18 yaşında kel kalan insanlar tanıyorum çünki bu saaten sonra bu dökülmeyi xpecia tablet hariforte yada minoxil ile 1 yada 2 sene daha erteleyeblirsiniz yada prp mezoterapi çok faydası olmasa da düzenli yapıldığında dökülme gözle görünür azalıyor saçları güçlendirdiği doğrudur ama başka bir çözümü YOK genetik saç dökülmede maalesef o saçlar dökülecek 30 a kadar bunlar ile erteleyip saç ekimi yapmalısınız bu yaştada cidden sizin için iyidir dht etkeni azaldığından ekilen saçlar kolay kolay dökülmeyecektir iyi bir ekim merkezinden geçtiğinde sıkıntı olmayacaktır başkada çaresi yoktur stres yapmamaya dikkat etmelisiniz onun etkisi genetikten sonra en fazla etkendir ikisi birleştiğinde daha fazla dökülme oluyor başkada söylenecek birşey yok iyi günler.
Hocam finasterid'in bu kadar yan etkisi varken insanlar tarafından neden halen tercih ediliyor alternatifi olmadığı için mi?

ogcogen1

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #8 : 25 Aralık 2019, 20:09:53 »
Hocam finasterid'in bu kadar yan etkisi varken insanlar tarafından neden halen tercih ediliyor alternatifi olmadığı için mi?
Maalesef fda onaylı saç için minoxil ile tek ikisi olduğu için fakat ciddi yan etkileri vardır saç yapalım derken başka şeylerden olmamak lazım ekim işindeki sıkıntılar da hemen hemen kalktı diyebiliriz yaşın da gelmiş zaten pek dediğim şekilde birkaç sene daha ileri atıp ekim yaptırmanı öneririm.

ghostrider

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #9 : 27 Aralık 2019, 20:49:15 »
Maalesef fda onaylı saç için minoxil ile tek ikisi olduğu için fakat ciddi yan etkileri vardır saç yapalım derken başka şeylerden olmamak lazım ekim işindeki sıkıntılar da hemen hemen kalktı diyebiliriz yaşın da gelmiş zaten pek dediğim şekilde birkaç sene daha ileri atıp ekim yaptırmanı öneririm.
Anlıyorum hocam çok sağolun değerli yorumunuz için   :)

Facebook Twitter Instagram