Gönderen Konu: Saç Ekimi sonrası ilaç tedavisiz şekilde yaşamını sürdürmek  (Okunma sayısı 4523 defa)

kadir5050

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Sayın arkadaşlar bende yaklaşık 1 ay önce saç ekimi gerçekleştirdim.
Diğer arkadaşların da anlattığı gibi süreç normal bir şekilde devam ediyor. Doktorum saç ekiminden 1 ay sonra proscar ilacı ve minoxil kullanmaya başlamamı belirtti. Gördüğüm kadarıyla bu ilaç tavsiye etmeyen doktor nerdeyse yok.
Bu ilaçları açıkcası kullanmak istemiyorum.
Minoxil uzun süre kullandığımda faydası olacağını tahmin ediyorum ve yan etkiside nerdeyse yok. Fakat 1 yıl 2 yıl sonra bıraktığımda hızlı bir şekilde dökülme yaşayacağımı ve hayatım geri kalanında zorunlu olarak kullanmak gerektiğinden dolayı hiç başlamak dahi istemiyorum.
Diğer ilaç olan proscar ilacı konusunda da forum sitede de çok tartışmalara yol açan bazı kişiler tarafından desteklenen bazı kişiler tarafından felaket yol açabilecek şeklinde yorumları okudum. Yani sonuç olarak bu ilaç bende etkisi iyi mi olur kötü mü bunu da denemeden anlaşılmayacak. Bu ilacı aldım kutusunun üzerinde sadece erkekler kullanabilir ve ezilmesi yada kutusunun zedelenmesi olursa hamile bayan ve cocuklardan uzak tutun gibi bir cümle var. Yani insan bunu okuyunca ister istemez ürperiyor. Sanki nükleer enerji santrali de en ufak sızıntıda felaket yol açar gibi bir izlenim yaratmış. Sonuç olarak bu ilaç kötü yönleri elbette herkeste etkili olacak değil fakat insanda milyonda bir bile olsa tahribat yol açacağını düşünüyorum. İnsan vucuduna kimyasal madde alarak hormonlarıyla oynayıp ben kullanmadan önceki halimden hiç bir farkım yok demekte elbette doğru olmaz. Belki çok ileride farkına varacağımız bir hastalığa altyapı hazırlayabilir. Mesela üzerinde karaciğer kalıcı hasar yol açabilir yazıyor. Bu kalıcı hasar belki 1 yıl kullanmakla yol açmaz ama vucudunda farkedemeyeceğimiz bir hasara yol açar ve bu hastalıkta yaşımızın ilerleyen evrelerinde görülebilir gibi...
Sonuç olarak bu iki ilaç da belirttiğim sebeblerden dolayı kullanmadan eskiden olduğu gibi normal hayatıma devam etmek istiyorum. Bu şekilde yapan arkadaşlarım varmı ? yada bunun yanı sıra ben şu şekilde kendime tedavi uyguladım diyen tecrübeli arkadaşlarımın yorumlarına ihtiyacım var.

kadir5050

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
bi Allahın kulu da yorum yapmaz mı arkadaş

rd2a

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Merhaba ilk önce geçmiş olsun umarım saç ekiminden istediğin sonucu alirsin ben yaklaşık 8 yada 9 sene boyunca etken maddesi minoxil olan farklı markaların ürünlerini kullandım kullandığın süre içerisinde evet ise yarıyor fakat biraktiginda bildiğin yıkıma ugruyorsun yorgunluk yüzde vücutta killanma gibi yan etkileride cabası bende 13 gün önce saç ekimi yaptırdım artık minoxil gibi bir üründe  kullanmak istemiyorum proscar a hiç girmicem bile senelerce araştırıp cesaret edemediğim bir ilaçtır suan doktorun tavsiyesi ile milk thistle ve daha öncede kullandığım biotin 5 mg kullanıyorum

kadir5050

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Hocam aynı düşüncelere sahibiz, belirtmiş olduğun iki ilaç içinde
 http://www.beslenmedestegi.com/bitkisel-ilaclar/deve-dikeni-faydalari
Deve dikeni karaciğer tedavisinde kullanılıyor yazmaktadır. bunu ne amaçla kullanıyorsunuz anlayamadım.
biotin içinde araştırdım nerdeyse bütün günlük hayatta yediğimiz gıdalarda var. bu yüzden kullanma gereği duymadım. doktor bana yaşın genç yazarım ama kilo yapar. normal yediklerinde de alıyorsun dıyerek bıotın yazmadı.

rd2a

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Biotin in kilo yapabileceğini ilk defa düşüyorum daha öncede çok sefer kullandım bende öyle bir etkisi olmadı deve dikeni içinse iyi bir antioksidan olduğunu ve hücre yenilenmesine etkili olduğu için verdigini söyledi

yagmurl

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Arkadaşlar ben de yeni saç ektirdim 5 gün önce. Ben de sizin gibi hiç bir ilaç kullanmadan devam edeyim istiyorum. Belki 1 sene boyunca sadece biotin düşünebilirim. Siz biotin dışında ilaçsız devam ediyor musunuz? Şu anki durumunuzdan da memnun musunuz? 

joshua

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
buna saç ekimi operasyonunu seneler önce tecrübe edenler cevap verebilir ancak.

tesla1757

• Full Member
Hocam cogu ekimci garantiye gidiyor ve ilac oneriyor, belki de bak kullanmadin ondan cikmadi tarzi bise icin olabilir veya alinan donorler DHT ye basklidir diye de olabilir. Ama uzun vade kullanmak bence de mantiksiz. cunku soyle, bu sac ekimi kac senedir var, ornegin uzun donem bu ilaclari kullananlar 60 70 li yaslarda bobrek karaciger nolacak ?
Atiyorum sac ekiminin ektikisini 70 den 80 e cikariyorsa belki de degmez ama bu kisisel gorustur.
Onun disinda ben tamamen dogali savunuyourm bademcik ameliyatindan sonra agri kesici bile almamistim(tabi ki de cok agrimamisti ama demek istedigin zorunlu olmadikca ilac kullanmaktan kaciniyorum)

Eminim etkisi oluyordur ama aradaki fark ne kadar o onemli, bunun icin sirf ayri bir arastirma grubu olusturulmasi gozlenmesi gerekri

Yillarca zinko ve bioxin etc kullanmistim hic bir etkisini gormemistim. Keske o paralarla hisse senedi falan alsaymisim simdiki ekim bedavaya olurdu :) bir cok ilacin gunumuzde de reklam olduguna inaniyorum , orn 2-3 kez dis fircalama dahil.

Facebook Twitter Instagram