Hintel hocam, ekimden sonra da finasterid kullandınız mı?
Eğer kullandı iseniz ekimden ne kadar süre sonra başladınız?
Dönor bölgeye iyi etki ediyor, peki ekim yapılan saçlar üzerinde nasıl bir etki yapıyor, daha iyi tutunmalarını sağlıyor mu?
Ekımden 1 sene önce baslamıstım ben halada kullanıyorum kendı var olan saçlarımı korumak için özellikle tepe bölgesı ..donör ve tepe bölgesınde işe yarıyor finasterıd.
Mevcut saçlar için tamam. Peki Koray Hoca, ekilen saçların daha sağlıklı gözükmesi ve kalın gözükmesi için tavsiye etti mi ?
Yani arka bölgede ki saçlara iyi geliyorsa finas. ekilen saçları da kalın ve sağlıklı yapmaz mı hocam ? Ben o amaçla kullanmak isterim.
öyle bir tavsiyesi olmadı Hoca nın mevcut saçlarımı korumam ve donör bölgemin güçlenmesi için kullansan iyi olur dedi bende kullanıyorum zaten dedım durum bu..
Ekilen saçlar çıktıklarında zaten saglıklı olacak ve dökülmeyecek..
f “ doğal olarak dökülecek olan saçı korur bilingiği üzere ön bölgeye fazla etkisi yok
Ama su yönden bir katkı sağlayabilir kandaki dht yi azaltacagı için saç büyüme aşamasında faydalı olabilir bu kendi düşüncem.
Teşekkür ederim kardeşim.
DHT açısından bakışın doğru. Bölgesel olarak bir enzimi azaltıyor sonuçta.
Ancak testeron artışına da sebep oluyor. Bazen bu da dökebilir.
Aslında RU58841 diye bir ilaç var. Toz. Alkol ve bazı sıvılarda çözülüyor. Mesela Elseve losyonun içinde. Yurt dışında bilinen etkili ve kullanılan. Gramı 18 dolar. Ekimden önce kullanıyordum. Etkili idi. Ancak pahalı. Hele şimdi dolar çok yükseldi alınmaz. Dolar ucuzlarsa, finas. yerine kullanmak için alınır. Hem vücuda yan etkisi de olmaz. Maalesef Türkiye' ye kaliteli losyonları bile sokmak zorken bunu sokmak çok çok zor. Bir grup arkadaş birisinin aracılığı ile getirmiştik.
Ancak şimdilik mecburen finas kullanacağız.