Gönderen Konu: yaş 18 saçta bir anda dökülme  (Okunma sayısı 8399 defa)

Hypher

• Yeni üye
  • *
yaş 18 saçta bir anda dökülme
« : 11 Aralık 2019, 22:27:05 »
merhabalar öncelikle. 18 yaşında sınav öğrencisiyim. konuyu herhangi bir dalga amaçlı vs açmadım.

Roactune tedavisi sonra 2019 senesinin yaz ayında saçlarımı her zamanki berbere kestirdim. O kestirmeden sonra saç diplerimde çok fazla kaşıntı olmaya başladı. Saç diplerimde kabuklanmalar oldu - yara kabuğu tarzı-. Saç kaşıntısını sebamed anti hair loss şampuanı ile kestim. Fakat saç dökülmesi kaç aydır devam ediyor. Özellikle duştayken saçımı şampuanladığımda elime çok fazla saç geliyor. Şu sıralar kepeklenmeler de başladı. Kaşıntı çok olmasa da 2 gün saçlarımı yıkamazsam tekrar başlıyor. Saç dökülmeleri de çok garip. Çok sert çeksem saç gelmiyor,elimi saçıma atıp sallasam saçlar dökülmeye başlıyor.

Ailede baba tarafında baba ve amca kel,anne tarafında ise sadece dayım kel. Babam 43 yaşında,26-27 yaşlarında fotoğraflarda saçlarında seyreklik var. Şuan saçları çıkıyor,fakat kendisi jiletle alıyor.

Fotoğrafları elimden geldiğince düzgün çekmeye çalıştım ama biraz sözlü ifade edeyim. Tepede bir boşluk zaten var. Yani döküleceği kesin. Ama asıl sorun saç diplerimin çok belirgin olması ve belli bölgelerde saç yoğunluğunun az olması.

Dediğim gibi dalga geçmek gibi bir amacım yok. Sadece sizden abilerimden bu süreç içinde ne yapmam gerektiğini öğrenmek istiyorum. Doktora bir kaç hafta içinde görüneceğim. Ben dökülmenin genetik olduğunu düşünüyorum. Sizce stresten midir ? Stresten değilse kaç sene içinde ekim yaptırmalıyım ? Saç kaşıntısını ve kepeklenmeyi nasıl giderebilirim ?

emin43

• Sr. Member
Ynt: yaş 18 saçta bir anda dökülme
« Yanıtla #1 : 11 Aralık 2019, 22:36:43 »
Senin hiç bişey yapmana gerek yok , doğru düzgün derslerine bak bu yaşta stres yapmanada gerek yok zaten olsada doğal sayılır ve bişey olmaz , saçlardada şuan sıkıntı görünmüyor çizdiğin yerlerdede saçlar gayet normal gözüküyor , bu yaşta saça hassas olmak ve doktora gitmek doğru değil , onun için endişelenme ve hayatın keyfini geçir

Cem

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 11 Aralık 2019, 23:25:25 »
Bence saçlarında dökülme yok. Sen çok taktığın için kafaya normal şeyler sana kellik gibi gelio. Aynaya çok yakından bakınca Brad Pitt bile saçlarım dökülüor der :)) Raocutan yoğun a vitamini türevi bir ilaçtır. Yaklaşık 3 ayda vücuttaki biotin oranını düşürür. Buda saçlarda zayıflamaya çabuk kırılmaya ve incelemeye yol açar. 6 ay günde en az 5 mg biotin al düzelir kardeş.

Hypher

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : 11 Aralık 2019, 23:31:04 »
Senin hiç bişey yapmana gerek yok , doğru düzgün derslerine bak bu yaşta stres yapmanada gerek yok zaten olsada doğal sayılır ve bişey olmaz , saçlardada şuan sıkıntı görünmüyor çizdiğin yerlerdede saçlar gayet normal gözüküyor , bu yaşta saça hassas olmak ve doktora gitmek doğru değil , onun için endişelenme ve hayatın keyfini geçir

Yorum için teşekkürler. Doktora gitme sebebim saç dökülmesi olmaz zaten. Kaşıntı yüzünden gidebilirim.

Bence saçlarında dökülme yok. Sen çok taktığın için kafaya normal şeyler sana kellik gibi gelio. Aynaya çok yakından bakınca Brad Pitt bile saçlarım dökülüor der :)) Raocutan yoğun a vitamini türevi bir ilaçtır. Yaklaşık 3 ayda vücuttaki biotin oranını düşürür. Buda saçlarda zayıflamaya çabuk kırılmaya ve incelemeye yol açar. 6 ay günde en az 5 mg biotin al düzelir kardeş.

Roactune mayıs sonu gibi bırakmıştım. Bıraktıktan 4 ay sonra kan tahlili yaptırdım. Vitaminlerde bir eksiğim yoktu fakat dediğinizi dikkate alacağım teşekkürler yorum için :)

heprotar

• Sr. Member
« Yanıtla #4 : 11 Aralık 2019, 23:41:30 »
burda sana genelde sorun yok psikolojik tarzında yorum yapan çok olur  :) ama anlamadıkları bir şey var o da gün içerisinde sağlıklı saça sahip insanlara çok dikkatli bakmıyorlar gözleri seyrekliklere alıştıkları için senin gibi bir saç gördüklerinde hemen afallıyorlar  :) lakin benimde 18 yaşındayken saçım seninkinden bile daha sık ve gürdü.
saçına dikkatli bakınca genetik dökülme olma olasılığı yüksek gibi görünüyor fakat bu kesin değil çünkü roacutane arkadaşında dediği gibi çok saç döker hemde öyle böyle değil .roacutane tedavin bitmediyse dökülme devam etmesi normal bittiyse bir zaman sonra saçların eski haline gelir hemen telaş yapma.
kepek ve kaşıntı için hemen konazol şampuana başla önce haftada iki kes sonra normale dönünce haftada bir kullanırsın bu bile dökülmeni frenleyecektir genetik bile olsa.
buraya konu açıp bilgi edinmen gayet doğal keşke bende senin yaşlarındayken bu kadar bilinçli olsaydım belkide şu ana kadarki dökülen saçlarımın çoğunu kaybetmemiş olacaktım .
her elini saçlarının arasından geçirirken misal beş kes çekmede parmak aralarına dört kes saç geliyorsa kork bir veya iki kes geliyorsa sorun yok buda çekme testi  :)

Hypher

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : 12 Aralık 2019, 00:04:31 »
burda sana genelde sorun yok psikolojik tarzında yorum yapan çok olur  :) ama anlamadıkları bir şey var o da gün içerisinde sağlıklı saça sahip insanlara çok dikkatli bakmıyorlar gözleri seyrekliklere alıştıkları için senin gibi bir saç gördüklerinde hemen afallıyorlar  :) lakin benimde 18 yaşındayken saçım seninkinden bile daha sık ve gürdü.
saçına dikkatli bakınca genetik dökülme olma olasılığı yüksek gibi görünüyor fakat bu kesin değil çünkü roacutane arkadaşında dediği gibi çok saç döker hemde öyle böyle değil .roacutane tedavin bitmediyse dökülme devam etmesi normal bittiyse bir zaman sonra saçların eski haline gelir hemen telaş yapma.
kepek ve kaşıntı için hemen konazol şampuana başla önce haftada iki kes sonra normale dönünce haftada bir kullanırsın bu bile dökülmeni frenleyecektir genetik bile olsa.
buraya konu açıp bilgi edinmen gayet doğal keşke bende senin yaşlarındayken bu kadar bilinçli olsaydım belkide şu ana kadarki dökülen saçlarımın çoğunu kaybetmemiş olacaktım .
her elini saçlarının arasından geçirirken misal beş kes çekmede parmak aralarına dört kes saç geliyorsa kork bir veya iki kes geliyorsa sorun yok buda çekme testi  :)

roactune tedavim biteli 7 ay oluyor nerdeyse,saç çekme testi içinde bazen hiç saç gelmezken bazen tek çekişte 5-6 tane geliyor,fakat bu olay bir süreç içerisinde gelişmedi. yani yavaş yavaş dökülmeye başlayıp sonra hızlanma olayı olmadı. saçlarım ilaç sonrası cansızlaştı. ilaç kullanırken dökülme olmuyordu.

şampuan içinde teşekkürler,galiba bu şampuan ketoralin muadiliymiş. elimde ki sebamed şampuan bitince ketorala geçecektim.bir fark gösterir mi sizin önerdiğiniz şampuanla ? @heprotar

Hypher

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 12 Aralık 2019, 21:52:05 »
son fotoğrafta net çıkmamış,güneş ışığında veya yüksek ışıkta cidden çok belli oluyor şu açıklık;

arkadaşlarım falan baya dalgasını geçiyor,bir kaç bölgede daha var böyle - sol ön tarafta özellikle nemli ve ıslakken belli oluyor-. bazıları da saç kesimiyle alakalı olduğunu söylüyor.

dökülen saçlarım genelde şöyle;

yarın expecia kullanımına başlıyorum. daha ne yapabilirim bir kaç kişi daha yorum yapabilirse cidden sevinirim,pek bilgim olmadığı için yanlış bir şey yapmak istemiyorum.

Mert123

• Full Member
« Yanıtla #7 : 12 Aralık 2019, 22:01:31 »
korkulacak bir sey yok dökülse bile ensedeki saclar kaliteli duruyor sorun yok

Hypher

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 12 Aralık 2019, 22:39:02 »
korkulacak bir sey yok dökülse bile ensedeki saclar kaliteli duruyor sorun yok

valla saçları gördükçe daha çok korkuyorum artık  :D yahu diyorum daha 5-6 ay önce saçlarımı tokayla bağlıyordum,ne ara cansızlaştı,kırılgan oldu anlam veremedim.

iki dedemde de saç dökülmesi yoktu. fakat babam,amcam ve dayımda var.3'ü de aynı mesleği yapıyorlar,bu yüzden döküldüklerini düşünüyorum,sizce genetik saç dökülmesi olma ihtimali var mıdır ?

Kel123

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 12 Aralık 2019, 23:10:53 »
Bu adam saçları yüzünden endişeleniyorsa ben intihar ediyim

Hypher

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #10 : 12 Aralık 2019, 23:31:53 »
Bu adam saçları yüzünden endişeleniyorsa ben intihar ediyim

ileriye yönelik düşünüyorum. ki sorun sadece saç değil,kaşıntı,yaralar,saçta cansızlaşma vs mevcut. zaten şimdi uzun vadede bir planlama yapmazsam toptan gider bu saçlar eminim :)

Parabellum

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 12 Aralık 2019, 23:46:42 »
Kardeşim benim sana tavsiyem saç işini aklından çıkarmalısın senin için en mantıklı iş bu.eğer ileri ye yönelik tedbir alayım falan filan dersen kendine yaparsın hiç birşey yapamazssın saçlarına şu an gayet normal saçların o cektiğin fotolar saçların ayrılma yerlerinden çekmişin bu şekilde herkesin saç derisi görünür yasına göre olması gerektiği gibi saçların

karaoğlan

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 12 Aralık 2019, 23:51:41 »
kağıt üzerine döktüğün o saçları ne kadar sürede döktün bilmiyorum  :) ama üniversite yıllarımda ders çalışırken ben bir oturuşta o kağıdın çeyreğini dolduruyordun yani öyle üç beş saç teli dökülmesiyle saçlar seyrelmez merak etme.

Mert060444

• Full Member
« Yanıtla #13 : 13 Aralık 2019, 03:42:18 »
Benim saçlarımda senin gibiydi senin yaşlarda senin gibi dökülmeye başladı hiç bişey kullanmadım 22 - 23 yaşımda saçlar iyice gitti tam kel olmadım ama kel diyilebilecek kadar döküldü 26 yaşında ekim yaptırdım yani diyecegim kafan orman gibi o saçların gitmesi 10 seneyi bulur ☺

Hypher

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #14 : 13 Aralık 2019, 22:38:59 »
yeniden merhabalar,bugün hairforte ve xpecia'ya başladım,sizce hata yapmış olabilir miyim ? internet üzerinde pek olumlu yorumlar göremiyorum

Facebook Twitter Instagram