Hocam ön bölgede zaten çok az saçım kalmıştı, agresif dökülmem yoktu ve dökülme çizgilerim az çok belliydi, hoca ekim planını o bölgede kalan saçları yok sayarak yapmıştır zaten diye düşünüyorum. Orta verteks kısmını gösterdiğimde oraya zaten ekim yapmam diyerek ilaç kullanmamı önerdi benim amacım ön tarafı düzeltmekti zaten. Orayı sonra duruma göre düşünürüm dedim.
Demek ki daha önceki gönderilerimde de belirttiğim gibi yaşadığım dökülmeler mevsimsel/döngüsel değil de erkek tipi dökülmelermiş doğru mu yorumladım? İkinci bir ekimi göze almıştım ama ön bölgeye değil orta verteks bölüme.
Malesef babadan geliyor genetik dökülme. Onun da ön bölüm ve verteks açık ama ön bölüm verteks arasında seyrek de olsa hala saçı var 67 yaşında kendisi.
Az kaldi dedigin yine en az 300-400 kok gibi gorunuyor. Hoca tabiiki onlarin gidecegini bilerek ekmistir ama neticede olan kokun tam ustune de ekmez, ekemez. O kisim su anda da cogu kisiye gore yeterli siklikta ama sen Keser sikligi istiyorsan, ikinci ekimde 200-300 kokle on cizgi ve hemen arkasini desteklersin.
Yasadigin dokulmelerin bir kismi yine mevsimsel olabilir ama bir kismi da genetik, 35'e kadar devam edebilir oradan kaybin. Vertexin acik olmadikca sikinti olmaz. Vertex konumu ve sac koklerinin yonu itibariyla kapatilmasi daha cok kok isteyen, buyuk bir alan. 2. bolge dedigimiz (tac bolgesi; hocanin ekmem dedigi bolge) cok daha sansli bolge. Hem en son dokulur hem de arada kaldigi icin sac azliginin, koklerin yogun olmamasinin siritmadigi bir bolge. Tamamen acilmadan da (NW5 veya daha ustu) ekim gerektirmeyen bir bolge.
Bir iki yil beklemede kal. Her 6 ay da bir on, orta ve vertexin yakindan, farkli acilardan, isikli bir ortamda fotosunu cek. 2 yil bitiminde bunlari kiyasla ve hocaya goster. Birlikte bir yol haritasi cizersiniz. Sac geni iki taraftan da gelir ama tip/huy olarak hangi tarafa daha cok cekmissen, sacinin o tarafa cekme ihtimali daha yuksek. Yani eger anne tarafi agirlikli genlerin varsa, dayinin sac sekli daha agirlikli olarak aktarilir sana.