arkadaşlar iyi akşamlar dilerim ..... geçen hafta sonu zekeriya hoca ile randevum vardı ...yapılan konuşmayı aktarıyorum.....ücret olarak greftin 1 eur olduğunu 3500 üstü ekilecek greft varsa 3500 üstü için para talep etmeyeceğini yani hocamız 4500 greft ekse bile 3500 euro talep edeceğini söyledi. bir ekimin başarılı olabilmesi için birçok faktör olduğunu ancak en önemlisi donör bölgesinde ki köklerin 2 li yada 3 lü sayısının fazla ve saçların kalın telli olması gerektiğini belirtti ve donör bölgesinde ki köklerin tekli mi ikili mi yoksa 3 lü mü olduğunu ancak alım esnasında anlayabileceğimizi( köklerin dışarıdan nasıl olduğunu hiç bir doktorun anlayamayacağını iletti çünkü deri altında tek tek olan kökler deri üstünde 2 li yada 3 lü görünebilir bu da insanları yanıltır dedi ) bu sebeple operasyon sırasında hastaya ekimden ne beklediğini yani hastaya beklentisini düşürmesini ya da iyi bir ekim olacağını söylediğini iletti. bu süreçte toplam 9 tane ekim merkezi ile görüştüm 2 tanesi ankara 7 tanesi istanbulda olmak üzere..... anladığım kadarıyla hocanın ekim mantığı ön ve üst bölge ye sık ekim yapmak vertex bölgesine dokunmamak insanların görünümünü değiştiren bölgelerin saç çizgisi ve üst bölge olduğunu vetrex bölgesini ise çıkan saçlarla kamufle edilebileceğini belirtti donör bölgesinde türk insanında ortalama 4000 greft olduğunu araplarda daha fazla olabileceğini iletti gerçek yoğun bir saç ekimi için ise 4000 greftten çok daha fazla greft gerektiğini bunun mümkün olamayacağı için ön ve üst bölgeye ekimin insanları mutlu etmeye yettiğini iletti. ön ve üst bölgeye ekim yapıldıktan sonra ön ve üst bölgede varolan saçların geçen süreç içinde 1 yıl gibi saç ekiminden kaynaklı %80 ihtimalle kaybedileceğini saç ektiren kişinin ön ve üst bölgesinde ki saçları yokmuş gibi kabul etmesi gerektiğini iletti kendisi saç ekimini yaparken en nazik teknikle iğne ile yaptığını bu teknikle bile varolan saçların kaybedileceğini slit yöntemiyle yapılan ekimlerde ise kesinlikle varolan saçların kaybedileceğini iletti bunu hastasına söylemeyen doktorların işi ticarete döktüğü düşüncesinde .... daha önce gittiğim yerlerde hiç bir doktor varolan saçların kaybedileceğini söylemedi sadece ilhan serdaroğlu pek emin olmamakla birlikte kaybedilebileceğini söyledi bu sebeple açıkcası ekim işinden biraz soğudum. zekeriya hoca ya ektiren arkadaşlara da sormak istiyorum size de böyle bir uyarı yaptımı ve alım esnasında ekimin nasıl olacağını sizinle paylaştımı???yorum yaparsanız çok sevinirim bu hafta karar vermem gerekiyo ekim yaptırmalımıyım diye....resimlerimi de en kısa sürede paylaşıcam ...