Gönderen Konu: Saçlarım için Ne yapmam lazım  (Okunma sayısı 6095 defa)

Dertli

• Jr. Member
  • **
Saçlarım için Ne yapmam lazım
« : 09 Aralık 2019, 21:10:24 »
herkese Merhaba. 20 yaşındayım şakaklarım açılmış durumda .2 senedir psikolojim bozuldu .hiçbir şey yapasım gelmiyor .ben üzülüyorum ben üzüldüğüm için ailem de üzülüyor.tıp okuyorum derslerim ağır ama derslerime konsantre bile olamıyorum bu yüzden çok zorlanıyorum . sizce şakaklarıma ektirmelimiyim.bu arada babam kel ve uzun zamandır finasterid kullanıyorum

Don Vito Corleone

• Hero Member
  • kellerin morale ihtiyaci yoktur!
Ynt: Ne yapmam lazım
« Yanıtla #1 : 09 Aralık 2019, 21:14:10 »
Uzun zaman  finasteride  kullanıyorum  demisiniz  nekadar  süredir  kullanıyorsunuz

Engineer54

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 09 Aralık 2019, 21:21:00 »
Bnce şu asamada sıkıntı yapacak bi durum yok. Finasteride senin yaşlarda kullanılması doğru mu bilmiyorum. Tıp öğrencisisin biraz daha kolay olur hocalrına sorman belki. Ama ben de de 20 li yaşlarda başladı saç dökülmesi.şimdi29 um . Ekim yapılmaya uygunum
Asmed ekimim için:
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=14880.0

Rutinlerim;
Finasterid
Solgar vm-2000
Solgar biotin 1000 mg
Solgar l-arginine 500 mg
Sabahları aç karnına keçi boynuzu pekmezi ve bir yeşil çay

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 09 Aralık 2019, 23:02:04 »
Bu konuyu ben açsaydım senin psikolojin bozuk doktora görün derlerdi ama maşallah arkadaş nw1.2 olmasına rağmen kimse ses çıkarmamış o halde ben yazayım.
Saçlarında bir sorun göremiyorum bir psikoloğa görün bence.
Şaka bir yana fin kullanıyorsan ve açılma durduysa sorun yok devam

Kerimm34

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 09 Aralık 2019, 23:24:29 »
saçların olması gerektiği gibi herhangi bir gerileme yok bence ,sadece gereksiz evham yapıyorsun.saç dökülmen ne durumda bilmiyorum ama dökülmen şidetliyse eyvellah ama sadece ön kısım çok hafif minyatürleşti diye takıntı yapıyorsan bence kusura bakma ama cidden bir psikoloğa görün.
şu an sende genetik dökülme varmı yokmu o bile belli değilken kalıkıp finans kullanmak ne derece doğru bunu oturup mantık çerçevesinde bir düşün ve yanlış yoldaysan bu yoldan hemen dön derim.

Dertli

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #5 : 09 Aralık 2019, 23:46:52 »
1.5 yıldır kullanıyorum finasterid . Herhangi bir yan etki görmedim.genetik olarak çok şanslı olduğumu söyleyemem .dökülmeminde erkek tipi olduğu belli .vertexin iyi olmasını finasteride bağlıyorum.

aniki

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 10 Aralık 2019, 00:45:06 »
Bence bu yaşta bu kadar stres yapman doğru değil. Ne yapmam lazım diye sordugun için söylüyorum. Bence öncelikle biraz rahatla. Hayatta olacak şeylerin önüne gecemezsin. Doğru olan, olana uyum sağlamaktır. Saçların genetik nedenlerle dokulecekse vakti geldiğinde ekimi dusunebilirsin. Ama daha yirmi yaşında birbucuk yıldır ilaç kullanıyor olman bu sorunu aşırı onemsedigini gösteriyor. Ben şimdiki aklımla senin yerinde olsam vitamin desteklerine, beslenmeme, sigara vb şeylere dikkat eder en az 5 yıl ilaç kullanmazdim. Sonrasında ise doğru bir adreste Ekim yaptirmayi düşünürdüm.

baldsetfree

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 10 Aralık 2019, 01:43:47 »
baban kel diye sende kel olacaksın diye bir şey yok kellikte genetik bağı sanıldığı kadar çok değil.kolayı söylemek her zaman insanların işine geliyor misal bu durumda doktorların .çevrendeki insanlara bir bak bulduğun örnekleri incele genetik bağınin tesadüften ibaret olduğunu göreceksin .
Bana kel oğul değil vb sürüyle örnek göreceksin yada tam tersi .tıp öğrencisiymişsin bu durumu gözlemleyerek rahatlıkla toplumda yanlış bir kanı olduğunu keşfedebilirsin.

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #8 : 10 Aralık 2019, 02:08:19 »
Selamlar,

Öncelikle 32 yaşındayım onu belirteyim ben de şakaklarımı lise 2 de kaybetmiştim şuan yavaş bir şekilde dökülmem devam ediyor. Benim önümde 19 yaşında saçlarının büyük bir çoğunluğunu kaybetmiş bir dayım da vardı bende saçlarımın bu denli hızlı döküleceğini düşünmüştüm ancak öyle olmuyor. Herkesin saçlarının döküldüğü bir dönem var bu çok erken de başlayıp belirli evrelerde dökülüyor ya da dökülmüyor. Öncelikle şunu analiz etmelisiniz saçlarınız da agresif bir şekilde minyatürleşme yaşanıyor mu? İlk dönemler bende saçlarım dökülüyor diye tabi erken saç dökülmesinde mutsuz olmanız normal bunu bende yaşamıştım. Çevrenizde insanlar sizi anlamıyor olabilir yaşamayan bu psikolojiyi anlayamaz empati de kuramaz. Finasterid kullanmak için yaşınız gerçekten erken, bu forumda kullanıcıların problemleri ortak olduğu halde fikir ayrılığına düşebiliyorlar. Sizin yaşınızda birisi için şuan ekim uygun değil. Zaten iş ahlakı olan bir doktor bu saça ekim önermez/önermemeli. Şakaklarda da çok büyük kayıplar yaşamamışsınız. Benim 16 yaşında daha ciddi bir gerileme söz konusuydu 27-28 yaşıma kadar da bir dökülme yaşamadım. Fotoğraflardan göründüğü kadarıyla mevcut saçlarınızda çok zayıflama da yok belki finasteridden  ziyade kendinizi psikolojik olarak rahatlatmak adına Xpecia tarzı takviyeler de kullanabilirsiniz. Bende finasterid kullanıcısıyım ancak aralıksız çok uzun süreli kullanılacak bir ilaç olmadığını düşünüyorum. Uzun süreli kullanımlarda yanetkilerin yaşanacağına inanıyorum. Yani uzun lafın kısası erken yaşta da maalesef agresif dökülme diye bir durum var ancak her saçı dökülen bunu yaşar diye bir durum söz konusu değil. Aynı yoldan geçen birisi olarak şunu net olarak söyleyebilirim ki hayatın en güzel zamanlarını bu tarz belirsiz bir durum için heba etmeye değmez. Benim dönemimde bu kadar bilgi akışı da yoktu belki bir 10 sene sonra teknoloji de saç adına neler gelişecek. Saçlar dökülse bile saç ekimi artık eskisine oranla daha başarılı yani bir çözüm kapısı da var. Bu yüzden gereksiz kendinizi yıpratmaya değmez...
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Don Vito Corleone

• Hero Member
  • kellerin morale ihtiyaci yoktur!
« Yanıtla #9 : 10 Aralık 2019, 06:28:29 »
Bu bir gerçek  vitamin  prp    v.s hersey boş    genetik  dökülmeye  tek çare   finasteride mg1 dir    tabiki yan etkileri  var her ilacta  olduğu  gibi   kişiden kişiye değişir yan etkileri     minoxidil    tek  başına  kullanmak  ta  çare  değil  en iyi sonucu  minoxidil + finasteride birlikte    kullanmaktır  . Saç  ekimi  düşünen  arkadaşlar   genetik  dökülme  olan   saç  ekim  yapmadan 6 ay önce finasteride  başlamali   saç ekim  olduktan sonra  devam etmeli 9 ay sonra kademeli  olarak  bırakmalı  finasteride  birlikte   saç ihtiyacı olan vitamin  kapsül  kullanmak iyi olur  .

davud123

• Sr. Member
« Yanıtla #10 : 10 Aralık 2019, 09:53:00 »
Babam 35 lerinde saçını kaybetti amcalarımda hala saç var ama ben 20 yaşımda üstteki saçların yüzde 95 ini kaybettim kader,kısmet..

Dertli

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #11 : 10 Aralık 2019, 11:28:35 »
Bence saç dökülmesinde çevresel faktörlerin etkisi çok az.baban kel diye tabi ki sen de kesin kel olacaksın diye bir şey yok.genetik bu kadar basit bir şey değil zaten.kaldı ki çevresel faktörlere olabildiğince dikkat ediyorum.finası kullanabildiğim kadar kullanıcam.saçlarım şu durumda kalsa sıkıntı bile yapmam ama işte her geçen zaman daha kötüye gidecek olması beni çok üzüyor.çok saçma şeyler düşünüyorum mesela sevgili yapmak istemiyorum çünkü 1-2 yıl sonra ne olacağım belli değil.bilmiyorum bu yaşta ergenliğim bile bitmeden bu sorunlarla uğraşmak zor.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 10 Aralık 2019, 12:20:35 »
Saçların gayet iyi dostum
Global Moderator

Dertli

• Jr. Member
  • **
Ynt: Saçlarım için Ne yapmam lazım
« Yanıtla #13 : 10 Aralık 2019, 20:04:35 »
cevaplarınız için çok teşekkr ederim

dinodin11

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saçlarım için Ne yapmam lazım
« Yanıtla #14 : 10 Aralık 2019, 21:00:14 »
Çok üzüldüm haline dertli dertli
Eğer aklın başında kalırsa bırak tıp okumayı, hayal bile okuyamassın. Etkiler herşeyini etkiler
Yemek yemeni, su içmeni, soru çözmeni, ödev yapmanı, huzursuz olmanı, huzursuz etmeni, var olan saçlarını dökmeni, strese girmeni, en keyifli anlarda bile keyifsiz olmanı, velasıl sararıp solmanı etkilerde etkiler.....

Ne yapman gerekir şimdilik ?
Yapamasan dahi yapman gereken tek şey var.
"TAKMAMAK"

Seni ve aileni üzecek kadar rahatsız ettiğine göre saçların baya zarar görmüş anlamına gelmesin. Birde burda sana yazılan yorumlara kulak verirsen ne demek istediğimi kavrarsin.
Şimdi bak hele sana yapılan tüm yorumlara bir tanesinin saçların kötü durumda dememiş ki diyemezde, öyle bir hakları yok. Saçlarının hakkını bende yiyemem mükemmel bir halde

O zaman kardeşimmm!!!! Finansteride inanmişsın, sana fayda verdiğini belirtmişsin. Şöyle düşün: bir kurtarıcım var ve onu kullaniyorum, demek ki sorun yok. Madem sorun yok. Derdin okulun olsun.

Tıpta önemli bir dereceye gelirsen finansal olarak istediğin en iyi yere Ekim yaparsın ki eğer dökülme olursa.

Okey mi? Tamam de

Facebook Twitter Instagram