Gönderen Konu: Finasteride Kullanım Dozu  (Okunma sayısı 5722 defa)

Thanato

• Jr. Member
  • **
Finasteride Kullanım Dozu
« : 07 Aralık 2019, 20:34:20 »
Arkadaşlar merhaba;

Bir çoğumuzun kullanıp kullanama konusunda arada kaldığı 90ların mucizevi diye tanımlanan şimdilerde ise yararında fazla yan etkileriyle gündeme gelen Propecia yada Proscardan bahsediyoruz. Bende bir süredir merak ettiğim için yayınlanan makaleleri okuyordum . Belki size de mantıklı gelir diye paylaşma ihtiyacı duydum. Arkadaşlar deney basit aslında deneklerin bir kısmına sırasıyla 100 mg 'a kadar 14 gün boyunca , kalan kısmına ise 0.02 , 0.05 , 1 ve 5 mg olmak üzere finansteride veriyorlar ve DTH seviyesi gözlemleniyor. Peki sonuç? Sonuç şu ki 0.02 mg finasteride dahi %58 lere varan DTH seviyesinde düşmeye sebep oluyor. Buraya kadar her şey tamam , peki dozu düşürmek yan etkileri azaltıyor mu ? Teorik olarak evet fakat hala kanıtlanmış bir şey yok , dozu düşürüp kullananlar yan etki azalışını onaylıyor ama dediğim gibi yayınlanan henüz bir makale yada deney sonucu malesef bulamadım . görürsem paylaşacağım. Yorum sizin.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2156887

Results from part 2 again showed significant reduction in DHT at all doses. DHT levels returned to pretreatment values within 14 days of discontinuing treatment. Significant increases in T were observed only in the 1.0 mg group and only during the first 8 days of treatment. The T/DHT ratio increased with all doses and returned to baseline when drug was discontinued. The DHT metabolites and androstanediol glucuronide and androsterone glucuronide were significantly reduced at all doses. There were no significant adverse experiences reported during part 1 or 2. In conclusion, finasteride is well tolerated by normal volunteers and results in significant suppression of serum DHT at all doses tested.

Engineer54

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Finasteride Kullanım Dozu
« Yanıtla #1 : 07 Aralık 2019, 22:30:15 »
Düşük miktarlarda nasıl kullanılabilir? Propecia alıp onu da 4 e mi bölmek lazım? Ama şu var geometrik olarak bölünse bile mh olarak eşit bir dağılım sağlanamıyo diye biliyorum. Ben kullanırsam dusuk miktarda kullanırım mesela.agresif değil benim dökülmem
Asmed ekimim için:
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=14880.0

Rutinlerim;
Finasterid
Solgar vm-2000
Solgar biotin 1000 mg
Solgar l-arginine 500 mg
Sabahları aç karnına keçi boynuzu pekmezi ve bir yeşil çay

Thanato

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #2 : 07 Aralık 2019, 23:24:54 »
Halan inceleyip okuyorum , haftada 3 1mg yeterli yazan var  , propecia 'ı 4 e bölüp haftada 3 0.25 mg kullanıp yan etki görmediğini söyleyenler var , teknik olarak amaç DHT'yi işe yarar oranda düşürüp yan etkilerden mümkün olduğunda az etkilenmek. Ben sanırım günde 0.25 mg alıp gözlemleyeceğim

Engineer54

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 08 Aralık 2019, 00:40:06 »
Halan inceleyip okuyorum , haftada 3 1mg yeterli yazan var  , propecia 'ı 4 e bölüp haftada 3 0.25 mg kullanıp yan etki görmediğini söyleyenler var , teknik olarak amaç DHT'yi işe yarar oranda düşürüp yan etkilerden mümkün olduğunda az etkilenmek. Ben sanırım günde 0.25 mg alıp gözlemleyeceğim
Asmed ekimim için:
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=14880.0

Rutinlerim;
Finasterid
Solgar vm-2000
Solgar biotin 1000 mg
Solgar l-arginine 500 mg
Sabahları aç karnına keçi boynuzu pekmezi ve bir yeşil çay

Thanato

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #4 : 08 Aralık 2019, 01:26:56 »
Yok aralık sonu o gün aldım sayılır

Burakcan

• Full Member
« Yanıtla #5 : 09 Aralık 2019, 00:46:15 »

0,25 mg büyük ihtimal 1.25 ile aynı etkiyi gösterecektir fakat uzun dönemde aynı etkiyi gösterirmi orası şüpheli.
paylaştığınız grafik yıllardan beri forum sitelerinde ara ara yayımlanır fakat bununla ilgili net bir sonuç yok hatta geçmişte bu forumdada paylaşılmış konusunu geçenlerde görmüştüm fakat dediğim gibi uzun dönemde nasıl sonuçlar verir vücut bu doza alışıp görmezden gelirmi bence görmezden gelir çünkü çok düşük bir doz.

nkan

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 10 Aralık 2019, 15:55:19 »
propecia vucutta 8 saate kadar  dolasimda kaliyor. diger  anlamda,  dht hormununun 8 saate kadar baskilanmasi demek. kalici sac dokulmesi, sac folikullerinin uzun sure  dht hormonuna maruz kalmasi sonucu gerceklesiyor. bu durumda propeciayi 2 gunde 1 mg lik tabletlerden kullansak yine de  ayni etkiyi gosterir mi ?

Thanato

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #7 : 10 Aralık 2019, 22:22:09 »
Okuduğum yerlerde ve tavsiye verirken bir çoğu günde 0.25 mg alıyor , yani düzenli alıp dozu düşürüyor. Sanırım bu sayede hem dolaşımda kalması sağlanıp hemde hormonu yeterli seviyede bağlıyorlar en azından öyle düşünüyorlar

nkan

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 10 Aralık 2019, 23:57:48 »
katiliyorum buffchief, dht hormonunun 5alfa-reduktaza donusumunu 2 gunde 1 guclu  sekilde ama kopuk kopuk baskilamaktansa herhun 0.25 mg alim seklinde surekli olarak dusuk doz  finasterid ile baskilamak daha mantikli. 
      ben propecia 1 mg tablet almistim.    1 mg tableti 2 veya 4 e bolup buzdolabinda  boldugum diger parcalari saklayip bu sekilde  kullanmayi deneyecegim.  hem  daha az yan etki hem de  ilac tasarrufu .
     finasterid metabolizmadan %30 kusur civarinda idrar ile  atilir yaziyordu  prospektusunde. aslinda onemli bir oran bu. ilaca baslamadan onceki zamanlara gore daha cok su  icerek belki de  yan etkilerini hafifletmis oluruz.

nickmickyok

• Sr. Member
« Yanıtla #9 : 06 Haziran 2020, 00:01:54 »
Konuyu canlandırıcam biraz ama yeni konu açmak istemedim. Haftalık bir 0.5mg finastreid alarak kullanmak mantıklı mı? Bir tane abimiz böyle kullanmış bir süre bırakmış ve forumda online değil soruda soramadım kullanan var mı arkadaşlar bu şekil?

Neptün

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #10 : 11 Haziran 2020, 14:17:49 »
0.5mg başlamaya karar verdim bakalım nasıl olcak

Saçlar düzelirse ozaman 0.25mg da düşürebilirim

Cardozoo

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 05 Eylül 2021, 06:54:44 »
0.5mg başlamaya karar verdim bakalım nasıl olcak

Saçlar düzelirse ozaman 0.25mg da düşürebilirim
Son durum nedir? Nasıl bir etki gördünüz ve hala devam ediyor musunuz?
Hafta 3 kere 1.25 mg finasterid,günlük şakaklara minox
Nw 2.5a Diffuse Thinning
Yaş 21
Kalben - Saçlar

bohemian

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 05 Eylül 2021, 13:57:11 »
Ben de dun bu konu hakkinda okuma yaptim. Fda 0.2mg ile 1mg arasında saclar icin bir fark olmadigini kabul etmis ama yan etki olarak da bir fark olmadigini soylemis. Ama bence bu durumda yine de 0.2mg kullanmak daha mantikli gibi cunku vucutta birikme daha az olur heralde
  • Yaşınız 21
  • Medikal Tedavi xpecia(1), min(7-8 fıs), 0.5mg fin, dermapen(haftada bir 1.5-1.75), ketoral şampuan(haftada 1), masaj

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 05 Eylül 2021, 22:01:59 »
Ben de dun bu konu hakkinda okuma yaptim. Fda 0.2mg ile 1mg arasında saclar icin bir fark olmadigini kabul etmis ama yan etki olarak da bir fark olmadigini soylemis. Ama bence bu durumda yine de 0.2mg kullanmak daha mantikli gibi cunku vucutta birikme daha az olur heralde

Bizzat araştırıp okumadım ama forumda birkaç arkadaş doz düşürmenin baskılanan dht oranından ziyade, yarılanma sürelerinde farklılık gösterdiğini söylemişlerdi. Düşük doz, düşük yarılanma süresinin daha fazla dalgalanmaya sebep olduğunu söylemişlerdi. Tabi gerçekten öyle midir bu durumdan kaçınmalı önerilen doz 1mg mı kullanmalıyız emin değilim. Ama 3 ay önce ekim sonrasında günlük 0,5mg finas ile tekrar oral antiandrojenlere başlamıştım. 3haftadır falan gün aşırı 1mg a döndüm. Haftalık toplam tükettiğim miktar değişmedi ama yanetkileri biraz daha az hissediyor gibiyim. (Tekrar spora başladım vs belki bunun etkisidir bilmiyorum)

Bu gözlemimi de iletmek istedim özetle.

Kelaynak34

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #14 : 07 Eylül 2021, 12:45:38 »
Ben 1 mg proscar kullanıyordum 1.5 aydır, yan etkiler başladı sertleşme sorunu yaşadım, yani tam olarak değil ama eskiye göre daha zor oluyordu. Şimdi 0.25 e düşürdüm bakalım yan etkilerinde azalma olacak mı? Yine aynı devam ederse bırakacağım ilacı falan.

Facebook Twitter Instagram