Sülalemizde bir tane dahi kel yok genel olarak seyrek ve ince telli saç yapısı var. 21 yaşındayım saçlarım fark ettiğime göre 1 yıldır dökülüyor. Saçımın genel yapısı kendimi bildim bileli ince telli, seyrek ve çabuk yağlanan bir tipte. Son 1 yıldır durum şu şekilde; Gün içerisinde elimi saçıma sürdüğümde saç dökülmesi olmuyor. Ancak sabah uyandığımda yastığımda 10-15 tel saç oluyor. Dökülen saçların uzunluğuna bakınca hem tepeden hem yanlardan hemde önden karışık bir dökülme var. Özellikle banyoda saçımı yıkarken aşırı dökülme oluyor saçım suya değdiğinde her elimi hafifçe temas ettirmemde bile 7-8 tel saç geliyor ve bunun arkası kesilmiyor. Kısacası saçlarımın her tarafından karışık bir şekilde saçlarımı yıkarken, saçlarım yağlı iken ve sabah uyandığımda dökülmeler görüyorum.
Bendeki saç dökülmesi genetik mi acaba? Bunu öğrenmenin bir yolu var mı? 1 ay önce kan tahlil sonuçlarına bakarak B-COMPLEX vitamin ve D vitamini kullanmaya başladım henüz bir fayda görmedim. Saçlarım için yapabileceğim bir şey var mı yoksa akışına mı bırakmak lazım. Birde bahsettiğim saç tipi için şampuan önerir misiniz?