62. GÜN
SAÇLARI BENİM GİBİ SEYREK OLUP EKİM YAPTIRMAYI DÜŞÜNEN KİŞİLERE YARARI OLMASI İÇİN HAZIRLADIM.
"bilimsel veri dışında yer yer egosantrik açıklamaları da içeriyor, bu nedenle değerli yorumlara açıktır. ".
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
DERMATOLOG SONUÇLARI:
Cilt ve saçlarım yağlı kategoride olarak belirlendi.
1)Ekim sonrası ekilen bölge kızarıklığı için advantan-m 15 gün boyunca akşamları
2)Androvium %5 (karışım minoksidil içeriyor. 1. ekim sonrası ve 2. ekim öncesi önemli olduğu zamanla azaltarak bırakılması önerildi.
3)Ekim doktorumun xpeciayı önerdiğini belirttim. Dht nin sadece saça olan etkisini azaltması için kullanıldığını belirtti. Xpecia ya devam etmemi istedi. Sonrasında AGA e tablet önerildi.
4)Şampuan alpecin caffeine shampoo önerildi; yağlı saç dökülmesini engellemek için.
5)Cilt için yaşım itibariyle herhangi bir şey önerilmedi, dove sıvı sabun ile yüz, el, duş yıkamamın yeterli olabileceği, kış aylarında neutrogena yüz kremi kullanılabileceği önerildi.
Bu cildiye merkezi bir tıp doktoru tarafından 18 yıl önce Bakırköy'de kurulmuş. Çoğunlukla bayanların cilt ve saç sorunlarıyla ilgilenmiş bir merkez.
Notlar:
uzun zamandır cildiyeciye gitmemiştim. yüz için hacı şakir yerine dove sıvı sabuna döneceğim. Saçımın yağlı saç olduğu bilgisini edinmem ve vichy densi solutionun bunun için uygun olduğu, alternatif olarak alpecin şampuan kullanabileceğimin bilgisini almış oldum. Belki Alpecin Black'le devam edebilirim. Bunun dışındaki takviyeleri kulanmayı düşünmüyorum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BESİN TAKVİYELERİ
Mikrobesinler
demir: ORGANİK SÜT, ORGANİK YUMURTA, organik pekmez
folik asit: Fındık, CEVİZ, BROKOLİ, ORGANİK YUMURTA, Geleneksel olarak yaptığımız salatalar
e vitamini: BADEM, BROKOLİ
c vitamini: greyfurt, kivi, BROKOLİ.
B12: ORGANİK SÜT, ORGANİK YUMURTA, Kuruyemiş.
Biyotin: ORGANİK YUMURTA, BADEM, CEVİZ
A vitamini: ORGANİK YUMURTA, ORGANİK SÜT, ORGANİK HAVUÇ
Çinko: Bakliyat Kabak çekirdeği
Protein: ORGANİK SÜT, ORGANİK YUMURTA, BADEM
Testesteron düşürücü gıdalar: Nane, Soya sütü
DİYETİSYEN SONUÇLARI: 8 kilo fazlam olduğu, bundan sonraki süreçte mevcut beslenmeden ödün vermeden, daha fazla spor ihtiyacım olduğu için iki ayda normal kiloya düşme hedefim olacak. Sahilde hafif tempolu yürüyüş ile spor yapacağımdan Saç ekimine olumsuz etkisi olacağını düşünmüyorum.
62. güne kadar toplam genellikle ikiye bölerek ve akşamları alacak şekilde 12 adet xpecia hap kullandım. (bir kutunun 3 te birine tekabül ediyor.)
21. günden sonra vichy dercos densi solution şampuan kullandım. (elimle önden arkaya doğru saçımı tarar gibi gezdiriyorum, hiç saç dökülmüyor.)
Notlar:
Xpecia: Uyandığımda vücudumun eklem ve uç bölgelerinde uyuşma yaptığını farkettim. Sigara, alkol, iş stresi yok. Günde veya gün aşırı çeyrek olarak kullanmaya devam edeceğim.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Fotoğraflar: Pencerenin önünden çekim yaparak paylaştım.
Notlar:
Serdar Hoca ile dönem dönem fotoğraf paylaşımı yaparak süreç konusunda destek alacağım. Olumlu olumsuz bir gelişme olmadığı sürece muhtemelen bir anlam ifade etmesi için 180. gün fotoğrafları ile paylaşıma devam edeceğim.
2 ekim daha olacak. Bu ekim sadece ön bölge ekimini içeriyor.