Gerek işlerimden gerekse ailevi durumlardan dolayı konuyu biraz geç açtım ama fotoğraflar toplu olduğu için bakan arkadaşlara daha yararlı olur diye düşünüyorum.
Standart bir şekilde konuya giriş yapacağım
Yaklaşık 2 yıldır takip etmekteyim konuları, Ekim için ilk karar verdiğim zaman aklımdaki tek yer İstanbul olarak geçiyordu ama araştırmalarım sonucunda ve forumdaki paylaşılan konular doğrultusanda hem evimede yakın olması yönünden Şahin Çelik de karar kıldım. Ön görüşme olarak eylül ayında Kliniğe giderek hem gerekli açıklığı hemde gereken Greft miktarının analizini yaparak 06.11.2019 tarihine gün belirledik.
06.11.2019 EKİM GÜNÜ
Ekim saati 11.00 de ilk olarak Ergin bey ekim yapılacak ve donör alınacak bölgenin çizilmesi için saç traşımı gerçekleştirdi. Hayatımda ilk defa saçımı sıfıra vurdum dökülen saçlarımı daha yakından görünce içim kötü olsada sonucunun iyi olacağını düşünerek kendimi avutuyordum
Saç traşından sonra Şahin bey gelip gerekli bölgeleri işaretleyerek süreç ile ilgili bilgiler verdi ve ardından operasyon odasına geçtik.
Başlangıç uyuşturma işlemlerinde Ergin bey yardımcı oldu . Kullanılan cihazların isimlerini tam olarak bilmediğim için konu üstü bahsedeceğim.
Öncelikle basınçlı iğne dedikleri bir cihazı gösterdi kalem gibi basınca güçlü bir şekilde sıvı fışkırtıyor ve bu sıvı derinin altına girerek o bölgeyi uyuşturuyor. İlk gösterdiğinde tırsmadım değil açıkçası ama uygulamaya başladığında ağır bir acı hissetmedim aksine yaptıkça oluşan ufak acı ile daha da yapılmasını istedim
Belirlenen çizgi üzerinden yapılan bu başınçlı iğneden sonra normal iğne yapıldı diğerine göre bunun acısı birazcık fazla diyebilirim ama genel olarak dişimi sıktıracak vücudumu kastıracak bir acıyla karşılaşmadım.
Uyuşturma işleminden sonra Şahin bey ve Çiğdem hanım gelerek alım işlemlerine başladılar . 2600 greft alınarak işlem tamamlandı. Ardından yemek yenilerek ekim işlemine geçildi.
Ekim işlemi için Şahin bey tek başına ekilecek bölgedeki yerleri belirleyerek ekim sırasını Çiğdem hanım ve Nihan hanıma bıraktı. Yaklaşık 3 saat süren bu ekim işleminide bitirerek kafamın bandajlanması yapıldı.
Not: Çiğdem Hanım ve Nihan Hanımın muhabbetlerine çok teşekkür ediyorum onca saat dib dibe oturarak zaman geçirmesi çok zor olurdu
// FOTOĞRAF Arşivi
Değerli yorumlarınızı bekliyorum
06.11.2019/ Çarşamba
--------------08.11.2019- İLK YIKAMA--------------
-------------16.11.2019 KABUK DÖKÜMÜ -----------
--------------25.11.2019 ŞOK DÖKÜLME BAŞLANGICI-------------