Merhabalar Arkadaslar,3 gun once yaptirmis oldugum sac ekimi surecini ve de en azindan yeni yaptirmayi dusunen arkadaslara
yardimci olmasi adina surecimin bilgisi vermek isterim ve bunu başlıklar altında anlatmak istiyorum.
Karar Aşaması ve Ekip
İlk önce ankarada oturduğum için buradaki ekim merkezlerini forumlardan araştırmaya başladım bu araştırma 6 ay sürdü
ve araştırmam içerisinde ekim tekniklerinide öğrendim bu tekniklerden benim terciğim Dhi (kalem tekniği) üzerine oldu
sebebi ise daha sık bir ekim yapılması ve kafa üzerindeki tahribatın daha az olmasıdır.
Bu teknik ile ESMA Hanım-SERKAN Beyin ekibine ekim yaptıran kişileri hem formlar üzerinden hemde irtibata geçerek
fikirlerini alma şansım oldu ancak ekimi yapan ekibin antalyaya gitmesiyle birlikte bende daha fazla zaman kaybetmeden 17-18 ekime gün alarak antalyada
ekimimi gerçekleştirdim.Almış olduğum bu kararın Antalya ya gidince ne kadar doğru olduğunu ve profesyonelce çalıştıklarını gördüm ve şuana kadar olan durumdan memnunum.Benim karar aşmam
ve araştırmam bu şekildeydi uzun uzun diye yazmak istmedim tabi herşeyi zaman gösterecek bekleyip görecez
Ekim ve Planlama
Ekim 2 gün şeklinde yapıldı 1. gün ön çizginin karşılıklı fikir alışverişi ile kararlaştırılmasıyla başlamış oldu.ilk gün ekilen greft sayısı 1810
du ilk gün ekim saat 5 gibi bitti.
2.günde alınan greft sayısı 1790 dı toplamda 3600 greft ekildi , greft kökleri 2 li 3 lü olarak orta seviyedeydi.
ekimden sonra 3. gün saç yıkamam yapıldı ve dikkat etmem gereken hussular anlatıldı ,kabukların dökülme sürecinde yıkama işleminin önemi hakkında bilgi verdiler.
ilaç konusunda acıkcası biotin ve saw palmetto kullanmayı düşünüyorum diğer ilaçlardan cekiniyorum etkilerinden.
Ben başka insanların fikirlerinden ve deneyimlerinden faydalandım burda yazılanları insanların bir çok konu hakkında ; doktor,ilaç,ekim süreçi..
fikirlerini önemseyerek okudum inş ekim yaptırmayı düşünen arkadaşlarımaza bir yararım olur gelişmeleri zaman zaman burda paylaşmayı düşünüyorum.