hlc 3 günde max 3500 greft ekiyor.yani günde 2800 greft ekmeleri gibi bir sey soz konusu degil.her gün 3 hasta aldiklari icin ve alim isini 1 doktor ekim isini baska bir doktor , ya da iki islemide ayni doktor yaptigi icin , bir günde max 1200+ cikabilirler.eger tek hastaya ekmis olsalar dedigin gibi sabah aksam calisarak 2800 cikabilirlerdi.ama ben öyle bir örnek var mi bilmiyorum.
bir de hlc ile korayin ya da ioh greftleri alma sekilleri ayni.yani manuel alim.ama greftleri yerlestirme sekilleri farkli.koray önce kanllari aciyor sonra greftler hemsireleri tarafindan yerlestiriliyor.hlc igneli ekim yaptigi icin kanal acimi ve greftlerin yerlesmesi ayni anda oluyor.igneli ekim,lateral slit göre daha uzun süren bir islem.bu yüzden korayin 2 günde süren ekimlerinde 5000+ örnekleri hatta benim bildigim bir 6000+ var olabilirken,hlc de bu anca 3 günde 3500+ olabiliyor.diger yandan simdi aklima geldi,serdar görkem de manuel alim yapiyor ve bu hatirliyorum bu sitedeki reciproca bir günde 4000+greft ekmisti.ama ondada kanal acimi ve greft yerlestirmeyi hemsireler yapiyordu.alimi dr.