Gönderen Konu: 17 ekim 2016 -5600 greft -istanbul  (Okunma sayısı 127195 defa)

Gastamonulu

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 17 ekim 2016 -5600 greft -istanbul
« Yanıtla #300 : 23 Haziran 2017, 03:50:23 »
Hocam hayırlı olsun herseyden önce çok doğal gorunuyorlar ekim olduğunu kimse anlamıyodur sen söylemedgn sürece.  Benim de 165 gün siklik ile ilgili pek sıkıntım yok ama saçlar dik çıktı zaman geçtikçe.  Umarım bu sorunu asarim. Geriye doğru tarayamiyorum ekim olduğu bariz belli oluyor. Yatırmaya kalksamda fon ile baya uğraşıyorum. Şu dogalliigi yakalasam başka bir şey istemem :)

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #301 : 23 Haziran 2017, 10:34:05 »
Hocam hayırlı olsun herseyden önce çok doğal gorunuyorlar ekim olduğunu kimse anlamıyodur sen söylemedgn sürece.  Benim de 165 gün siklik ile ilgili pek sıkıntım yok ama saçlar dik çıktı zaman geçtikçe.  Umarım bu sorunu asarim. Geriye doğru tarayamiyorum ekim olduğu bariz belli oluyor. Yatırmaya kalksamda fon ile baya uğraşıyorum. Şu dogalliigi yakalasam başka bir şey istemem :)

Açıkcası doğallık anlamında pek sıkıntı yaşamadım, birazda seyrek bir Ekim olduğu için doğal dökülmüş hissi veriyor olabilir.
Saçta diklik ve taranamayacak kadar yonsüzlük problemleri gerçekten üzücü bir durum, acaba birazda saç tipi ile mi alakalıdır? Benim saç telleri kalın degil Buda fayda sağlamış olabilir.

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #302 : 02 Temmuz 2017, 09:05:24 »
8 ay 15 gün....
Çok çok bir degişiklik yok sadece anlamsız dalgalanmalar belki düzene giriyordur, birazda vertex kendine geliyor olabilir.Ha birde insan sıkılıyor gözlemlemekten, eskiden 2 kök bas gösterse dikkatimi cezbediyor iken şimdilerde çokta sallamıyorum acıkcası.

Bu paylaşımda dikkat çekmek istediğim birkaç konu var.

-ön orta sıra Ve hemen arkasındaki boşluk.ilk Haftalarda kabuklanma ile alakalı sıkıntı yaşamış Ve tırnak üstü kadar bir lezyon oluşmustu. konuyu takip edenler bilirler. Zaten en hassas olan bölge ön ortanın bir tık arkası, Nekroz durumlarının bolca gözüktüğü alan. Direkten dönmüşüz denebilir, tabi eken eleman bu durumun farkında olmalı ki, o bolgede hiç sacım olmamasına rağmen Ekim esnasında  o bölgeye çok kanal acmamıstı. Bunu şimdilerde fotoğrafları incelediğimde farkediyorum.

-Doğallık sıkıntım Yok, sıklık anlamında ise "tam memnunum galiba"diyorum, o arada bir ışık geliyor, kafamın acısı bir tık yukarı bakar oluyor, büyü bozuluyor çim adam görüntüsü belirebiliyor. Demek istemem o ki, EKİM EKİMDir.
Ön orta sıradaki boşluktan sebep olabilir belki dediğim gibi 1. Senenin sonunda ufak bir operasyon sadece belli bölgelere olmak üzere 200-300 greft ne ise yaptırabilirim.

-Buaralarda farkettiğim bir konu da, ince kalınlaşmayan ama eskiden kalma olmadığınada emin olunduğum ekim  saçları.Bu saçlar sanırım yanlardan alınan saçlar:) Ekimimi hatırlarsanız, alım sadece verimli bölgeden degil, enseden tut favorilere kadar girilerek alınmış idi. Plansızlıkta işin içine girince (en azından greftler gruplaştırsalar idi) dagıtım düzensiz olmus diye tahmin ediyorum.Bu durumun avantajı ise (5600 grefte rağmen 2 numara sac ile gezebiliyorum)
Paylaşımlarımı genelde tüm açıklıklığı ile yapmaya özen gösteriyorum.2.grup fotograflarda hoşuma gitmeyen durumları Ve lokal boşluğu görebilirsiniz.

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #303 : 02 Temmuz 2017, 09:07:30 »
Dewamı

Martineden1903

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #304 : 02 Temmuz 2017, 10:15:11 »
Aslında kendiniz için çözümlerden bahsetmissiniz şöyle bir durum olabilir çıkışların tamamı 12. Saçların oturması ise 18 ayı bulur diyorlar belki az da olsa gelişim olabilir ayrıca bu saç kesinlikle doğal emin olabilirsiniz dışarıdan biri Ekim olduğunu anlıyor mu

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #305 : 02 Temmuz 2017, 10:36:30 »
Aslında kendiniz için çözümlerden bahsetmissiniz şöyle bir durum olabilir çıkışların tamamı 12. Saçların oturması ise 18 ayı bulur diyorlar belki az da olsa gelişim olabilir ayrıca bu saç kesinlikle doğal emin olabilirsiniz dışarıdan biri Ekim olduğunu anlıyor mu

Saç ekimi yaptırmış olan bir müşterim ile uzunca bir sohbetten sonra ben konuyu ekime getirdim, ettirdiğimi soyledim, sonrasında yakınlaşınca dokundu Ve ancak anladığını söyledi.
Yani Ekim ile işi olmayan biri hayatta anlamaz, ama forumdaki arkadaşlar hertürlü anlar... :) Benim açıklığımda Ekim yaptırabin birinin özellikle siyah sac beyaz tenli birimin Ekimini benim gibi takıntılı arkadaşlar her türlü anlar:)

Martineden1903

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #306 : 02 Temmuz 2017, 11:23:16 »
İki senin benzetmede pirincin içinden taş ayıklamak gibi hiç bu kadar takmamak lazım ama 1 sene sonunda 500 greftlik tutuş yerlere revizyon ile saç ihya eder iyice 😊

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #307 : 02 Temmuz 2017, 13:59:17 »
İki senin benzetmede pirincin içinden taş ayıklamak gibi hiç bu kadar takmamak lazım ama 1 sene sonunda 500 greftlik tutuş yerlere revizyon ile saç ihya eder iyice 😊
Umarım , şimdilik zamanım var onları düşünmek için

SolAçık

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #308 : 02 Temmuz 2017, 21:08:03 »
Doğallik konusunda bi sıkıntı Yok.azıcık siklastirilirsa tadından yenmez .Koray Hoca da siklastirma amaçlı uzun sac nakli hiç de fena olmaz diye düşünüyorum:))

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #309 : 02 Temmuz 2017, 21:28:06 »
Doğallik konusunda bi sıkıntı Yok.azıcık siklastirilirsa tadından yenmez .Koray Hoca da siklastirma amaçlı uzun sac nakli hiç de fena olmaz diye düşünüyorum:))

Aynen kardesim:) sitede deneme amaçlı para toplayalım diyorum, ben sizin için kendimi feda edebilirim, hintell 100 greft deneme atışı yaptırdı fakat arada belli bile olmuyır adamın birşey anlayamadık.sitemiz henüz 1000 greftlik bir long fue görmedi.
Para toplanırsa dediğim gibi ben kendimi sizler için feda edebilirim:) aralara nasıl oluyor görmüş oluruz.

SolAçık

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #310 : 02 Temmuz 2017, 21:38:00 »

Aynen kardesim:) sitede deneme amaçlı para toplayalım diyorum, ben sizin için kendimi feda edebilirim, hintell 100 greft deneme atışı yaptırdı fakat arada belli bile olmuyır adamın birşey anlayamadık.sitemiz henüz 1000 greftlik bir long fue görmedi.
Para toplanırsa dediğim gibi ben kendimi sizler için feda edebilirim:) aralara nasıl oluyor görmüş oluruz.
Abi 1000 greft + Koray hoca bi de Long Fue müthiş olur :)) tabi toplarız para çıkışmasa olmadı senin A4 satılığa çıkarız yapacak bişey Yok 😅😅

Kaya

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #311 : 06 Eylül 2017, 09:10:54 »
Tavsiyelerim var tabi ki... Ekim yaptırıp memnun kalmamış herkez anlayabilir bu yazdıklarımı. Ekim yaptırmamış olanlar ise Eminim çok anlam veremeyebilir.
-Genelde Ekim için gezer durursunuz ama kararı verirken anlamsız bir şekilde oldu-bittiye denk getirirsiniz.Kesinlikle hızlı kadar vermeyin... sık eleyip dokuyun
-açıklığınız Ve bekletiniz ters orantılı bir dengede olsun, sonuçta bu işin matematiği var, adam ekeceği saçı marketten almıyor, sendeki saçı bir yerden bir yere taşıyor. Dönör zayıf kellik almış basını gitmişse müthiş beklentiye girilmemeli.
-kesinlikle bu işin para ile pul ile tartılır bir tarafı yok, ucuzmuş , kampanya varmış, adam bir seferde 16.000 greft ekecekmiş" gibi vaadlerden hızla kaçarak uzaklaşın.
-Saç dökülmesinin en agresif olduğu yaşlar genellikle 27-35 olduğunu unutmayın, kayıplarımızın 40 lara kadar dewam edeceğini göz ardı etmeden bir sonraki ekimi düşünerek donörü iktisatlı kullanın.
-Ekim işi İnan'ın hiç zahmetli bir iş degil, gerekirse 3 kere yaptırın ama kesinlikle 3000 greft üzeri Ekim'lerden uzak durun...
-Mümkünse manuel alım yapan bir ekimci seçin, mümkün degilsede donöre gereken duyarlılığı gösterecek ekimci tercih edin.
-manuel FUE , micromotor FUE,peruktan, lateral Slit , sagital Slit, Choi kalemi, iğne ile kanall açma, cm2 de ki saç yoğunluğu,fut.... bu kelimelerin ne anlama geldiğini bilmeden kesinlikle bir ekim merkezi ile görüşmeye gitmeyin.
-para bu işte düşüneceğiniz son şey olsın.
-"bu işte en iyisi benim" kelimesi maalesef bu sektörde çoook kolay ağıza alınıyor.Adamlar gözünüzün içine baka baka "20 senedir ekiyorum, 4000 den fazla Ekim yaptım, benden iyi alım yapan Yok, en iyi ekimci benim, Türkiye'de bu işi ilk ben yaptım" cümlelerini kurabiliyorlar.. dikkat edin.
- kesinlikle ve kesinlikle Ekim yaptırmış  en az 20 kişiyi canlı görün öyle karar verin...

Biraz uzun oldu ama bence birkaç kişi okuyup istifade etse bile değer...
Bu iş emek, özen işi arkadaşlar... az paraya çok emek olmuyor maalesef..

Sağlıcakla

Sevgili sloocer,

Izninle bu tavsiyelerinin oldugu mesaji alintiliyorum.

Dediklerinin tamamina katiliyor ve iki madde de ben eklemek istiyorum (ki birini zaten sonradan defalarca soylemissin):

- Imkan varsa, ekimi olabildigince farkli gunlere bolun. Gun basina dusen kok miktari ve koklerin vucut disinda kaldigi sure dustugu oranda fire miktari da dusecektir. Ayni sekilde, mumkunse; 2500-3000 kok ustu ekimleri iki yila bolun.
- Eger biraz olsun yabanci diliniz varsa yurt disi forumlarini da takip edin. Dunyadaki diger doktorlar ve ozellikle bizim doktorlarimiz hakkinda daha iyi bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bu fasildan sonra, ekimin konusunda nacizane yorumumu paylasmak isterim :)

- Allah'in sevgili kuluymussun; tek seans, mikromotor ve bu greft sayisi kombosuyla cok kotu sonuclarla karsilasabilirdin. Senin gibi egitimli, bilgili, tecrubeli ve analiz yetenegi son derece yuksek birinin bu hataya dusmus olmasi sasirtici.
- Mikromotoru bu kadar iyi kullanan gormedim diyebilirim. Gercekten isini iyi biliyormus ve vicdanli bir arkadasmis. Donorunden tekrar 3-4bin civari kok alinabilir.
- Bana gore firelerinin tek veya en buyuk sorumlusu derinin bu denli buyuk bir operasyonu kaldiramamasi, destekleyememesidir. Ekimden sonraki ikinci gunden sonra kokleri besleyen kilcal damarlar olusmaya basliyor. Ayni anda bu kadar cok yeni kilcal olusmasi ve olanlarin beslenilmeye devam edilmesi tibben kolay bir durum degil. Koklerinin bazilari uzun sure disarida beklemekten dolayi beslenememis ve/veya olmus de olabilir.
- Ekimin dogallik ve kapaticilik anlaminda gayet iyi. O kadar greftin tamaminin cikmasi cok zordu; bunu bastan sen de biliyormussun zaten. O bakimdan sikligi ilk ekimde beklememen cok dogru bir yaklasim olmus.
- Yanlari kisa tuttugun tarz sana daha cok yakisiyor.

Usenmedim, tum konunu okudum. 2 ay olmus son paylasimindan bu yana; yeni resimlerini bekliyoruz :)

Selamlar
« Son Düzenleme: 06 Eylül 2017, 09:49:57 Gönderen: kaya »

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #312 : 06 Eylül 2017, 10:38:16 »
Sevgili kaya
Daha oncede belirtttiğim üzere;
- analiz yeteneğiniz iyi olmus, doktor olmuşsunuz, mühendis olmuşsunuz yada işletmeci bu saç ekiminde doğru yeri seçebilmek adına size pek birşey katmıyor. Bu iş biraz Ekim yaptırdığınız dönemdeki ruh haliniz ve şansınız ile alakalı diyorum Ve tırnak açıyorum " eğer bu siteye hasbelkader denk gelmediyseniz"
Ben siteye ekim yaptırmadan 1-2 gün önce denk geldim ve 3-4 yıldır araştırarak elde ettiğim bilginin, burada geçirdiğim 2-3 hafta sonunda hiçbirşey ifade etmediğinin farkına vardım.
Bu siteden önce iyi Ekim-kötü Ekim kıyaslamasını , Ekim yönlerindeki doğallık Ve ensenin son durumundan ibaret olduğunu düşünüyordum.Bu kıyası ise ancak Ekim yaptırmış olanların saçlarını en fazla 1 metre yakından inceleyerek yapmaya çalıştım. Fakat işin aslı öyle degil, ekimin kalitesini belirleyen onlarca parametre var ki bunları ekim yaptırmış işi bitmiş olan birinin saclarına bakarak anlamak çok zor.
Hastanın Ekim öncesi hali, donör kalitesi, sac tipi, ten rengi, acıklık alanın cm2 cinsinden miktarı, açıklık alanın karakteri(ön hat -şakak- vertex vs), sac telinin kalınlığı Ve tipi, hastanın kellik hikayesi , yaşı, alım tekniği, donordeki greftlerin kalitesi vs.vs.vs.
Bu sebeptendir ki, mümkün mertebe bildiğim kadarıyla foruma Ve Arkadaşlara katkıda bulunmaya çalışıyorum.
Benim süreç 7.-8. Ayda son buldu, bundan sonra gelişme olmayacaktır. Olabilecek gelişme sadece sac dökülememe paralel olarak saçların azalması durumu olabilecektir.
Farklı ışık altında bir kaç foto daha ekliyorum. Ekim saçı doğal sac gibi her ısıkta aynı durmuyor, bazen tatmin edebilirken bazen bir ısık vuruyor memnuniyet durumun birden azalabiliyor. Temiz iken güzel diyorsun, biraz yağlanıyor birbirine yapışıyor bir Ekim daha mı yapsam dedirtiyor:)
Genel itibari ile memnunum, donörümden 1000 greftlik bir revizyon sonrası 2000-2500 greftlik bir Ekimlik greft kalabilir diye düşünüyorum ..

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #313 : 06 Eylül 2017, 10:42:38 »
.

Niko

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #314 : 06 Eylül 2017, 11:08:26 »
Cok guzel gorunuyor kardesim dogal duruyo.senin acikligi boyle guzel yapmiwlarsa benimkinide iyi yaparlar o zaman

Facebook Twitter Instagram