Sevgili scooler ekim yapan merkezini takip ediyormusun ? Belli bir standartı yakalamışlar mı ? Basarı oranları en senin gibi mi ?
ekim yapan ekip ile alakali onyargilarimi zaten forumun ilk sayfasinda belirtmistim.Onyargilarimin sebebi Turkiye de ekim merkezlerinin isleyis tarzini bilmememden kaynaklandigini sonralari ogrendim.ekim oncesinde Sirasi ile Asmed, ALpaslan,esteword gibi ekim merkezleri ile gorustugum icin bu isin standartlarinin bu sekilde oldugunu dusunmus ve ekim yaptigim yeri MERDIVEN ALTI tabiri ile tanimladim.
isin icine girdikten sonra anladim ki ,(ASMED haric) diger merkezlerinde ekim oncesi sunum ve resepsiyon asamasini takip eden prosesler ayni ilkellik ve amatorlukte.
Amatorlukten kastim, ameliyat odasi bekler iken, estetik merkezi odasi, tibbi cihazlar bekler iken sadece 1 adet micromotor ve kanal acmak icin malzemeler, hastane bunyesinde saclarin kesilmesini beklerken-sac trasi icin merkeze komsu olan bir Sac Kuaforu, lisans mezunu hemsireler beklerken saglik meslek yuksekokulu genc kizlar vs...
Hayaller kendi bunyesinde saclarin kesilecek ozel bir oda bulunan , sonrasinda yine bu is icin ozel fotograf cekimlerinin yapildigi bir oda vs. idi.
Bu durum kafamdaki "sac tranferi operasyonu nu" , doktor kontrolu vs. olmayan 3-4 kisilik bir ekip isin ehli isciler ile yapilan "esteteik bir mudehale" olarak degistirdi.Aslinda hayal kirikligim ve guvensizligim bu anlattiklarimdan sebepti.
Sonrasinda farkettim ki, zaten turkiyede bu isi bu sekilde yapiyorlar, (2000 in uzeri ekim merkezi adi ile ekim yapan yerlerin sadece 8-10 tanesi belki Doktor kontrolunde hastane bunyesinde bu isleri benim olmasi gerektigi sekilde yapiyor)
Ekimcinin diger ekimlerini takip ediyormuyum sorusuna cevabim " evet , hatta oyleki ayda 2-3 kere kendisi ile aksamlari disari cikar , zaman gecirir fikir alis-verisinde bulunur oldum.Hastalarindan en az 20 kisi ile gorusuyorum, ekimlerini takip ediyorum.Kendisi istanbul disinda cok bilindik bir HASTANE GRUBUNUN ekim merkezinde ekim yapiyor, ayda 7-8 ekimi de kendi adina istanbulda bahsettigim kiralik estetik merkezlerinde gerceklestiriyor.
bir onceki mesajimda bahsettigim uzere her ekimi birbirne cok yakin sonuc ile noktalaniyor. Hatta ismini vermedigim halde bana ozelden " sende mi orada ektirdin, bende orda ektirmistim, alimindan ve actigi kanallardan tanidim , benimki de ayni sekilde ordan anladim" diye soran arkadaslar oluyor.