Sevgili kaya
Daha oncede belirtttiğim üzere;
- analiz yeteneğiniz iyi olmus, doktor olmuşsunuz, mühendis olmuşsunuz yada işletmeci bu saç ekiminde doğru yeri seçebilmek adına size pek birşey katmıyor. Bu iş biraz Ekim yaptırdığınız dönemdeki ruh haliniz ve şansınız ile alakalı diyorum Ve tırnak açıyorum " eğer bu siteye hasbelkader denk gelmediyseniz"
Ben siteye ekim yaptırmadan 1-2 gün önce denk geldim ve 3-4 yıldır araştırarak elde ettiğim bilginin, burada geçirdiğim 2-3 hafta sonunda hiçbirşey ifade etmediğinin farkına vardım.
Bu siteden önce iyi Ekim-kötü Ekim kıyaslamasını , Ekim yönlerindeki doğallık Ve ensenin son durumundan ibaret olduğunu düşünüyordum.Bu kıyası ise ancak Ekim yaptırmış olanların saçlarını en fazla 1 metre yakından inceleyerek yapmaya çalıştım. Fakat işin aslı öyle degil, ekimin kalitesini belirleyen onlarca parametre var ki bunları ekim yaptırmış işi bitmiş olan birinin saclarına bakarak anlamak çok zor.
Hastanın Ekim öncesi hali, donör kalitesi, sac tipi, ten rengi, acıklık alanın cm2 cinsinden miktarı, açıklık alanın karakteri(ön hat -şakak- vertex vs), sac telinin kalınlığı Ve tipi, hastanın kellik hikayesi , yaşı, alım tekniği, donordeki greftlerin kalitesi vs.vs.vs.
Bu sebeptendir ki, mümkün mertebe bildiğim kadarıyla foruma Ve Arkadaşlara katkıda bulunmaya çalışıyorum.
Benim süreç 7.-8. Ayda son buldu, bundan sonra gelişme olmayacaktır. Olabilecek gelişme sadece sac dökülememe paralel olarak saçların azalması durumu olabilecektir.
Farklı ışık altında bir kaç foto daha ekliyorum. Ekim saçı doğal sac gibi her ısıkta aynı durmuyor, bazen tatmin edebilirken bazen bir ısık vuruyor memnuniyet durumun birden azalabiliyor. Temiz iken güzel diyorsun, biraz yağlanıyor birbirine yapışıyor bir Ekim daha mı yapsam dedirtiyor:)
Genel itibari ile memnunum, donörümden 1000 greftlik bir revizyon sonrası 2000-2500 greftlik bir Ekimlik greft kalabilir diye düşünüyorum ..