Yorumun için tesekkurler, Yan yüzeylerde cok yukarlara cıkmadısından sebep bende kendisini uyarmak istedim, "cok biliyorsan veriyim kendin ek "dercesine gülümseyip "ben anlayabiliyorum hangi sacın garanti olmadıgını sen bana bırak, arkayı bıraktım, yanlar sağlam " diyerek kendini onayladı.
Öyleki Eve gelir gelmez ilk yaptıgım kel olan ağabeyim ve babamın saç açıklığını kontrol edip alım yaptığı yer ile karşılaştırdım. Tesadüf olabilir ama gerçektende tamamen kel olan her ikisinde de yanlarda saçlar dökülme çizgisi çok daha yukarlarda.
Finas olayını 2010-2012 yıllarında diger Saw palmetto (doğal inhibitor) 2013-2014 arası kullandım.diger saç dökülmesi forum sitelerinde finasın en büyük savunucu iken yaşadığım özellikle unutkanlık ve libido düşüklüğü sebebiyle ciddi bir korku ile ilacı kestim. Degil saçlarım cıkacak , boyum bile uçacağını bilsem finası cebime koymam. Hep soylerim ucuz olması yada kullanımının yaygın olması finası masumlaşyırmıyor.... Sonuçta finas bir kimyasal ve kesinlikle fiziksel ciddi Yanetkileri var .hatta saç cıkarmasıda bir yanetki. "Bana yanetki yapmadı" diyenler olabilir, eminin onların saçıda çıkmamıştır.
Dhi yada perkutan tekniğine gelince, ekin kararı almam 2-3 senemi aldı, belki psikolojik ama mevcuttaki saclarımada hiç güvenmiyorum durum boyle olunca bana komple ekim gerekli Alpaslan hoca bile (Dhi yapmıyor) bana 1 seans ekelim seneye 1 şans daha Ekeriz, donör çok sende saçsız kalmazsın en kotu ihtimal 5 sene sonra yine görüşürüz sıkılaştırırız demişti kaldıkı Dhi ile tek seans önlerden bile mucıze beklemek dogru degil, sık ekim yapılabilir ama 3000 greft üstü eken duymadım bana ise min 5000 gerek.
İkinci seansı hiç ama hiiiiç düşünmedim acıkcası gözüm almadı... Ekimden korkan biriyim kaldıki işim gereğide çok kolay bir olay degil benim için.
Şimdi düşünüyorum ekin olayı hiç acılı bir iş değilmiş tek ihtiyacımız olan sabır imiş, degil 2-3 mümkün olsa 2 senede bir gider 200-300 kok attırırım
bana kimse boyle kolay oldugunu anlatmadı.... Acıtıcı iğneler ilk 2 hafta yara bere gezmeler uykusuz geceler... Vs.
Çok düşünüp ince eleyen birisiyim, en sevmediğim huyum detaycılığım desem yeri. Belkide bu huyumu kırmak inadı ile herşeyi oluruna bıraktığım tek tecrübem bu ekin işi.
Yorumlar için gerçekten teşekkür ederim herkese ama ben sunu düşünüyorum foruma faydalı olabilmek adına birşeyler paylaşmak ve diger arkadaslardan mevcut durum üzerine fikir almak en dogru yol izleme sekli olacaktır.
Herşeyin altında bir bit yeniliği aramanın KESK'e bu olaydı neden boyle yapmadın ki demek ne yoruma ihtiyacı olan bizler gibi(ekimden yeni çıkan yada yaptıracak olan ) psikolojisi sınırda kişilerin yararına olur nede platforma katkı sağlar.
Çok şükür maddi sıkıntım yok, ekim yapan Ada'mda babamın oğlu değil, buradaki herhangi birinin yorumu benim için ekim yapanın görüsünden daha değerli olabilir sonuçta aramızda para-çokomel ilişkisi yok.
Sonuç olarak özetlersek ben ekimin bu kadar zahmetsiz bir süreç oldugunu bileydim, 5 seansa bölüpte yağabilirdim ama biraz fazla korkutmuşlar beni, tek kerede oldu bittiye geldi ve finastan gerçekten korkuyorum, sadece birkaç ay unutkanlığın bile bana maddi maliyeti 10 ekim parası diyebilirim, manevi ve fiziksel zararını kenara koyarsak.
Tesekkurler tekrar
14 saat sonra bandaj çıkınca ve ertesi gün 36.saat fotoları ekte