Gönderen Konu: Ketokonazol;saç dökülmesi için ketoral,nizarol,konazol vb şampuanlar  (Okunma sayısı 39185 defa)

Madmax

• Yeni üye
  • *
ketokonazol şampuan nedir ?
Ketokonaol şampuan Kullanımı
Ketokanazol şampuanlar
Riskleri
Ketoral,nizarol ve konazol vb şampuanlar niçin kullanılır,ne işe yarar.

Ketoconazole şampuan kafa derisini etkileyen mantar enfeksiyonlarını tedavi etmek için tasarlanmış ilaçlı bir şampuandır. İnatçı kepek , sedef hastalığı ve benzeri durumlar için kullanabilirsiniz. Ketokonazol içeren şampuanlar hem reçetesiz satışlarda  hem de doktorunuzun reçetesiyle mevcuttur.

Ketoconazole Kullanımı;

Ketoconazole şampuanı genellikle ülkemizde  eczanelerde  satışı olan  hem reçeteli hemde istenirse reçetesiz olarak alınabilen kepek ve seboreik dermatit için kullanılan ürünlerdir. Kuru kafa derisi  kepeğe neden olurken asıl önemli sorun kızarıklık ve kaşıntı eşlik eden  seboreik dermatittir .  Malassezia'nın büyümesi ile eşlik eden epitel artıkları   cildinizde doğal olarak bulunan bir maya mantarıdır. Ketokonazol mantarı ve iltihabı azaltarak kepek tedavisine yardımcı olabilir.

sedef hastalığı
Ketokonazol  cilt dökülmesine, cilt lekelerine ve kızarıklığa neden olan başka bir enflamatuar cilt hastalığı olan sedef hastalığı için yaygın bir tedavi yöntemidir. Maya benzeri mantarlar genellikle bu deri plaklarını enfekte eder.

Tinea enfeksiyonları
Ketokonazol şampuan ayrıca tinea capitis ve tinea versicolor'ı tedavi edebilir. Tinea capitis   saç derisini etkileyen yüzeysel, saçkıran gibi bir mantar enfeksiyonudur. Tinea versicolor   cildinizde doğal olarak yaşayan bir tür mayanın büyümesinin neden olduğu bir cilt enfeksiyonudur.

Ketokonazol ve Saç dökülmesi

Ketokonazol  enfeksiyonları veya seboreik dermatit gibi durumları tedavi etmek için antifungal özelliklerinde en sık kullanılmasına rağmen, saç büyümesini arttırmaya ya da saç dökülmesini azaltmaya yardımcı olabileceğini belirten makaleler  vardır. küçük bir pilot çalışma alopesili 15 kişiden oluşan bireylerin  belli bir süre ketokonazol kullanımı sonucunda  saç büyümesini artırabildiğini tespit etmiştir.Buna rağmen ketokonazol içeren şampuanların hızlı saç uzatma ve saç çıkarma etkileri yoktur saç dökülmesini üzerindeki olumlu etkisi ile karıştırılmamalıdır.

Ketakonozal İçeren Şampuanlar çeşitleri;

Farklı ketokonazol şampuan türleri bir sağlık kuruluşu reçetesiyle yada market ve alışveriş sitesi benzer yerlerden temin edilebilir(düşük doz ketakonazol içeren markalar) .

ketakonazollü market  şampuanları yüzde 1 veya daha az ketokonazol içerir. Ülkemizde en bilinen çoğu süpermarkette bulunabilen ve satın alınabilecek ketakonozallü şampuan Head Shoulders Clinical Strength'dir fakat düşük doz ketokonazol içermektedir  .

Doktorunuzdan reçete ile yüzde 2 veya daha fazla ketokonazol içeren şampuanlar alabilirsiniz. Reçeteyle ve reçetesiz eczanelerde satılan markalar:

Ketoral şampuan
nizarol şampuan
konazol şampuan

Ketokonazol Şampuanların  Yan Etkileri;

Ketokonazol  kullanmadan önce bilmeniz gereken olumsuz yan etkileri olabilir. En sık görülen yan etkilerden biri kullanıldığı yerde sivilce benzeri şişkinlikler şeklinde olabilen cilt tahrişidir. Bazı kişilerde  saç derisine, anormal saç yapısına veya renk bozulmasına ya da kuruluğa neden olabilir.
Nadir durumlarda ketoconazole şampuan saç dökülmesine neden olabilir bu nedenle bu yan etkiyi fark ederseniz derhal doktorunuzla konuşun.

Alerjik reaksiyon belirtileri
Ketokonazol şampuanına alerjik reaksiyonlar son derece nadirdir  ancak ciddiye alınmalıdır. Aşağıdaki gibi alerjik reaksiyon bulguları varsa derhal tıbbi yardım isteyin:

şiddetli kaşıntı
yüz, dil veya boğazda şişme
nefes almada zorluk
isilik
baş dönmesi
Diğer hususlar
Ketokonazolün hamile veya emziren kadınlar üzerindeki etkileri iyi çalışılmamıştır. Hamileyseniz ve bir antifungal tedavi kullanma konusunda endişeleriniz varsa, bu antifungal şampuanın market  versiyonunu bile kullanmadan önce doktorunuzla konuşun.

Ketokonazolün güvenliği de çocuklarda iyi çalışılmamıştır. En iyisi çocuk doktorları tarafından talimat verilmedikçe 12 yaşın altındaki hiç kimsede kullanmamanızdır.

Ketokonazol şampuanlar nasıl kullanılır;

Doktorunuz tarafından belirtilen şekilde veya ürün etiketinde belirtildiği gibi bir ketokonazol şampuan kullanmalısınız.

Saç derisini tedavi ediyorsanız şampuanı ıslak saça uygulayın. Durulamadan önce saç derisine etki etmesi için zaman vererek iyice köpürtün. Daha sonra saçlarınızın uçlarını düzenleyebilir, durulayabilir ve normalde olduğu gibi kurulayabilirsiniz.

Kafa derisi dışındaki bir alanda ketokonazol şampuan kullanıyorsanız, etkilenen bölgeye uygulayın ve beş dakika bekletin. Suyla iyice yıkayın ve cildinizi kurulayın.

Şampuanı ne sıklıkta ve ne kadar süreyle kullanmanız çeşitli faktörlere bağlı olacaktır. Bunlar arasında şampuanın gücü (market şampuanı  için yüzde 1 veya reçeteli ilaç için yüzde 2), tedavi ettiğiniz durum ve mevcut semptomlarınızın ciddiyeti sayılabilir. Doktorunuz sizden bu faktörlere bağlı olarak  her gün  ya da en az haftada bir kez kullanmanızı isteyebilir.

Ketokonazol şampuanını aynen doktorunuzun belirttiği şekilde kullanın - asla az ya da çok sık kullanmayın. Doktorunuz sizi özel durumunuz için başka şekilde bilgilendirmezse, şampuanı kullanmaya başladıktan iki ila dört hafta içinde sonuçları görmeye başlamalısınız. Bir ay sonra herhangi bir gelişme görmüyorsanız bir değişiklik yapmanız gerekip gerekmediğini sormak için doktorunuzu arayın.

Ketokonazol şampuan cildinizin durumu için işe yaramazsa, diğer alternatifleri deneyebilirsiniz. Bu  genel durumunuzu veya daha yaygın enfeksiyonları tedavi etmenize yardımcı olmak için oral antifungaller gibi diğer ilaçları içerebilir.

KETORAL % 2 60 ml şampuan Fiyat Bilgileri;

En Yüksek 9.35 TL
En Düşük   7.59 TL
Ortalama   9.07 TL

NIZORAL 20 mg 60 ml şampuan Fiyat Bilgileri;

En Yüksek   11.31 TL
En Düşük   9.18 TL
Ortalama   10.97 TL

KONAZOL MEDIKAL %2 100 ml şampuan  Fiyat Bilgileri;

En Yüksek   11.28 TL
En Düşük   9.15 TL
Ortalama   10.94 TL

unverm

• Hero Member
Revita nın da içinde ketokonazol var. Ama Türkiye de artık yok.

hyperKel

• Hero Member
nizarol ve ketoral şampuan artık satılmıyormuş tr de .bugün eczaneden ketoral alacakken konazol şampuan almak zorunda kaldım .eczacı artık ketoralın satılmadığını söyledi ne derece doğru bilmiyorum.
ayda bir falan ketoral şampuan kullanıyordum kepek tekrarlamasın diye ve gerçekten işe yarıyordu şimdi konazol da aynı işi yapacakmı umarım yapar .eczacı ikisinin arasında hiç bir fark yok diye kendinden emin konuştu umarım doğrudur kullandıkça göreceğiz bakalım.

Blue

• Full Member
Bu şampuanlar haftada 1 kez kullanılırsa uzun yıllar kullanıma uygun mu? Deride incelme vs yapar mı?

unverm

• Hero Member
nizarol ve ketoral şampuan artık satılmıyormuş tr de .bugün eczaneden ketoral alacakken konazol şampuan almak zorunda kaldım .eczacı artık ketoralın satılmadığını söyledi ne derece doğru bilmiyorum.
ayda bir falan ketoral şampuan kullanıyordum kepek tekrarlamasın diye ve gerçekten işe yarıyordu şimdi konazol da aynı işi yapacakmı umarım yapar .eczacı ikisinin arasında hiç bir fark yok diye kendinden emin konuştu umarım doğrudur kullandıkça göreceğiz bakalım.
Konazol u bile zor buldular depoda. Sanırım genel bi sorun var ilaçlarda.

Burakcan

• Full Member
Güzel konu keşke ketokonazollü şampunlar haricinde birde ketokonazollü kremler ile ilgili bilgilerde olsaydı malum yüz bölgesindede seboreik dermatit olabiliyor.

baldsetfree

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
ketoral şampuan ne kadar ucuzmuş 10 tl gibi bir fiyat doğrumu  2019 fiyatları değilmi bir karışıklık olmasın.arada head and shoulders clinical strench kullanıyordum ama halen kepeklenme oluyor ketroralı deneyeceğim birde ama saçı çok kurutuyormuş ondan korkuyorum.kullananlar bu konuda ne der acaba?

kerimov

• Sr. Member
100 ml konazol 11 tl aldım geçen hafta. Ketoral yok piyasada dedi belki de kendinde bitti yalan söyledi bilemem

Burakcan

• Full Member
100 ml konazol 11 tl aldım geçen hafta. Ketoral yok piyasada dedi belki de kendinde bitti yalan söyledi bilemem

en iyisi aslında nizarol almak seboreik dermatit yoksa ve amaç saç dökülmesi hafif kepeklenme gibi durumlar ise en mantıklısı nizarol şampuan çünkü içinde yüzde 1 ketakonozol var ketoral ve konozalda bu oran yüzde 2 yani ağır seboreik dermatit vakaları için.nizarol aslında saç dökülmesi yaşayan bireylerim elinin altında bulunması gereken bir ürün fakat tr de satışı  yok sanırım.

Gazi T.

• Yeni üye
  • *
Saç ekiminden bir ay sonra Nizoral kullanılabilir mi? Kaşıntı ve kepeği gidermek adına.

Burakcan

• Full Member
Saç ekiminden bir ay sonra Nizoral kullanılabilir mi? Kaşıntı ve kepeği gidermek adına.

nizarol bulabilirsen tabiki iyi olur ama malesef tr’ de satışı yok .halbuki kepek problemi olanlar için en iyi ketokonazol içeren şampuan nizarol çünkü yüzde 1 ketokonazol içeriyor.
ketoral yada konazol gibi yüzde 2 ketokonazol içermiyor .
işin gerçeği yüzde 2 ketokonazol içeren şampuanlar seboreik dermatiti olanlar için .Normal kepek benzeri hafif problemler için yüzde 2 ağır kaçıyor.

Trevor

• Hero Member
bu şampuanları şiddetle kullanmamanızı tavsiye ederim ,ketokonazol iyidir hoştur fakat bu şampuanların içerikleri berbat ,ha saçını çamaşır deterjanı ile yıkamışsın ha bunlarla fark yok.
önce saçlarınız incelir sonrada kırılmalara bile neden olur tam saç düşmanı şampuanlar bunlar ,onun yerine ketokonazol içeren ketoral gibi kremler kullanınız hem saç dökülmesine faydası var hemde sebore gibi problemlerle baş etmede bu şampuanlardan daha etkili sonuç alırsınız.
10 liralık deterjan içeren şampuanlarla saçlarınızı berbat etmeyin.

magritte

• Full Member
Ben bir dermatologa danıştığımda bunlar yerine Head and Shoulders'ın Clinical Strenght'ini tavsiye etti, ki zaten kullanıyordum. Daha önce başka dermatologlar klasik olarak ketoral, nizoral falan vermişti ama bir süre sonra etki etmemeye başlıyorlar zaten. (seboreik dermatit var bende, onun için)

Bu arada dermatologlar seboreik dermatit saç dökmez onu etkilemez diyorlar ama bilemiyorum, saçın beslenmesini hava almasını etkiliyor olabilir sanki. Ama doktora da güvenmek lazım bir yandan.

Trevor

• Hero Member
Ben bir dermatologa danıştığımda bunlar yerine Head and Shoulders'ın Clinical Strenght'ini tavsiye etti, ki zaten kullanıyordum. Daha önce başka dermatologlar klasik olarak ketoral, nizoral falan vermişti ama bir süre sonra etki etmemeye başlıyorlar zaten. (seboreik dermatit var bende, onun için)

Bu arada dermatologlar seboreik dermatit saç dökmez onu etkilemez diyorlar ama bilemiyorum, saçın beslenmesini hava almasını etkiliyor olabilir sanki. Ama doktora da güvenmek lazım bir yandan.

head and sholulders clinical strenç şampuanın içeriğinde ketokonazol yok ama sebore için etkili bir şampuan olduğunu biliyorum fakat ketokonazolun yerini tutacağını sanmıyorum hocam. ayrıca seboreik dermaiti kesinlikle saç döker özellikle bizim gibi aga olan kişilerde dökülmeyi tetikler ama kişinin saçı dökülmeye kodlu değilse istediği kadar sebore olsun etkilemez bu yüzden doktorun öyle demesi normal aksini söyleseydi genelleme yapmış olurdu.

Burakcan

• Full Member
head and sholulders clinical strenç şampuanın içeriğinde ketokonazol yok ama sebore için etkili bir şampuan olduğunu biliyorum fakat ketokonazolun yerini tutacağını sanmıyorum hocam. ayrıca seboreik dermaiti kesinlikle saç döker özellikle bizim gibi aga olan kişilerde dökülmeyi tetikler ama kişinin saçı dökülmeye kodlu değilse istediği kadar sebore olsun etkilemez bu yüzden doktorun öyle demesi normal aksini söyleseydi genelleme yapmış olurdu.

doğru söylüyorsun bu şampuanlar seboreik dermatite ve dolayısıyla kepek problemlerine iyi geliyor hatta ketakonazolun dökülmeyi engelleme konusunda olumlu etkileri var fakat dediğin gibi saç tellerini tahriş ederek  zarar veriyor ve saçları inceltiyor hatta saçların rengini açıyor bir miktar .

Facebook Twitter Instagram