Hazirsak ilk mesajimi atiyorum
Oncelikle bu forumu yasatan uyelerine ve kurucalarina sonsuz tesekkurler. Karar verme asamamda en cok kullandigim kaynakti desem yalan olmaz.
Su an 40 yasindayim ama sacimda dokulmeler 20'li yaslarda basladi. 15 yil once gittigim sac ekim merkezindeki doktor "yasiniz daha cok genc(25), dokulmeler devam edecek, size bu yasta ekimi tavsiye etmem" demis sonrasinda proscar ilacini tavsiye etmisti. (Uzerinden cok yillar gectigi icin ekim merkezini ve doktoru hatirlamiyorum ama bana durust ve etik davranan o doktora cok selamlar...)
Ben de doktorun tavsiyesine basladim. O zamanlar kimse proscari 5'e bolmuyordu. Hergun bir tane aliniyordu. Proscar ilacini iki hafta kullandim ama cinsel hayatimda sorunlar yasayinca aninda biraktim. Belki de bu yan etkiler sadece psikolojikti (Placebo etkisi). Cunku bu ilaci kullanirken bu yan etkiyi biryerlerde okumus ve bunun ustune cok korkmustum.
Neyse yillar gecti ve ben nerdeyse tum sacimi kaybettim. Alttaki ilk fotograflar operasyon oncesi geldigim son nokta
Roma'da yasadigim icin bircok italyan arkadasim bana Turkiye'de sac ekiminin cok iyi oldugunu duydugunu ve bu benim fikrimi soruyordu. Ben de onlara evet biz bu konuda cok iyiyiz, hatta yakinda ben de ektirecegim diyordum ama nereye ekterebilecegim hakkinda en ufak fikrim yoktu. Dolayisiyla internette arastirmalarima basladim. Arastirmaya basladikca ne dipsiz bir kuyu oldugunu gordum
2000li yillarda ekim icin Istanbul'da gidebileceginiz sadece 3-4 isim varken simdilerde bu neredeyse binlerce
Gunde 1000 tane yabanci hasta sac ekimi icin Istanbul'a gelmesine sasmamali.
Bu yuzden bu siteyi ve sonuclari olabildigince inceledim. Turkiye'nin her sehrinden ekim isi yapan insanlarla konustum. Telefonumda en az 30 merkezin telefonu kayitlidir. Hepsine fotolarimi yolladim, hepsi de sagolsun bana ellerinden geldigince yardimci olmaya calistilar. Ulkemizde bu anlamda cok iyi doktorlar var. Gercekten gurur verici...
4-5 aylik surec sonucunda iclerinden Esma-Serkan Tetik ciftini tercih ettim. Bunun icin en buyuk etken alimi ve ekimi sadece Esma hanimin yapacagini bilmem, ekimde kullanilan DHI kalem teknigi, forumda gordugum sonuclar ve operasyonu 2 gunde 4 seansa bolmeleri diyebilirim.
Neyse whatasapp gorusmelerimiz sonunda operasyon icin 13-14 kasim tarihine karar verdik.
12 kasimda ucakla Antalya'ya vardim ve Serkan bey beni havalimanindan alip kan tahlilim icin hastaneye goturdu. Hastanede Doktor Ugur bey gerekli islemleri yapti ve Serkan bey beni hotelime birakti. Iyi bir kahvalti yapmami tembihledi.
ILK GUN - OPERASYON
Ertesi sabah Serkan bey ve Esma hanim beni 08.15 de hotelimden aldi ve hastaneye gittik. Serkan bey donor bolgesinde saclarimi tras etti ve nasil bir sac ekim olmasi gerektigini konustuk. Sonrasinda 9 civari operasyonu yapilacagi oda'ya gectik. Serkan bey ilk alim yapilacak yere yani ensemin tam ortasina anastezi ignelerini vurdu. Igne olayindan korkan birisi olarak acimadigini soyleyebilirim ama bunda Serkan bey'in hafif elinin buyuk bir etkisi var. Orta ense bolgem uyusturulduktan sonra Esma hanim dusuk devirde calisan mikro motorla alimlarina basladi. Esma hanimin aldigi grefleri ekibinden Ezgi ve Menekse hanim saklama kablarina ayristiriyolardi. Bu islem 2-3 saat surdu. Aci hissetmedim. Tek sorun 2-3 saat yuzustu hic haraket etmeden durmak. Alim islemi biter bitmez on alin bolgeme tekli greftler olacak sekilde ekim islemi basladi. saat 13 civari ilk seans bitti, yemek geldi. Anestezi beni acayip aciktirmisti.
Yemekten sonra bu sefer ensemin sag tarafini uyusturdular ve sag tarafindan alim yapildi yine cok bekletilmeden on tarafa ve birlesim yerlerine ekim yapildi. saat 18.30 civari gibi ilk gunumuz bitti. Serkan bey ve Esma hanim beni hotel'e biraktilar. Aksam yemegini yiyip hemen agri kesici bir Apranax aldim. Operasyon beni biraz yordugu icin erkenden uyudum ama sirt ustu uyumaya cok alisik olmadigim icin gece ara ara uyandim.
IKINCI GUN - OPERASYON
Serkan bey ve Esma Hanim beni yine 08.15'de hotelden alip hastaneye goturdu. Ensemin kalan sol tarafina anestezi yapildi ve oglen yemeginden hemen once vertex(tepe bolgesi) ve ortalara ekimi yapildi. oglen yemegi geldi. Yine kurt gibi actim
Yemekten sonra Serkan bey sakalimin altini tiras etti ve oraya anestesi yapti. Sanirim durus pozisyonlari icinde en zor olani bu ama ekibin yasadigi zorlugu dusununce hicbirsey. 1-2 saat suren alim isleminden sonra cikan sakallarin buyuk bir cogunlugu Vertex'e ekildi. ve ekim saat 18.30 gibi bitti. Bitiminde bir usume, titreme hissi oldu. Serkan bey bu durumun gorunebilen bir durum oldugunu soyledi. Ilaclarimi verip beni Hotel'e dinlenmeye biraktilar.
Toplamda 4400 civarinda bir kok ekildi. Haliyle kafada bir cekic yemis etkisi oluyor ama oyle dayanilmayacak birsey degil. Cok gurultulu muzik dinlemek de size ayni etkiyi yapabilir
Duzenli olarak fotograf paylasacagim yorumlarinizi esirgemezseniz cok mutlu olurum
OPERASYON ONCESI