Gönderen Konu: Biotin; Faydaları,Zararları,Yan etkileri,Kullananlar dozu (5000 vs)  (Okunma sayısı 93820 defa)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Biotin saç sağlığı için sıklıkla önerilen bir B vitaminidir. Biyotin eksikliği saçın incelmesine neden olabileceğinden, biyotin takviyesi almanın - hap veya tablet formunda - veya biotin ile zenginleştirilmiş şampuan ve saç ürünlerinin kullanılmasının saçları kalınlaştırabileceği  ve saç ve tırnak büyümesini teşvik edebileceğini iddia edilir.

Sağlık yararları
Biotin esasen  bir vitamindir - vücudunuzun düzgün çalışması için bu mikro besleyiciye ihtiyaç duyduğu anlamına gelir. Gıdalarda tükettiğiniz biyotin, vücudunuzun yediğiniz gıdaları (protein, karbonhidratlar ve yağ) enerjiye dönüştürmesine yardımcı olur.

biyotin bakımından zengin gıdalar

Bir biyotin takviyesi almak biyotin eksikliğini tedavi etmek için etkili olabilir. Ancak birçok sağlık ürününde olduğu gibi biotin takviyesi tüketimiyle ilgili sağlığa faydalı olduğu iddiaları bilimsel kanıtlarla desteklenmemektedir.

Biotin ve Saç Büyümesi
Biyotin takviyesi almak saçınızın daha kalın telli veya daha dolgun olmasını sağlar mı? Ulusal Sağlık Enstitüleri'ne (NIH) göre  biyotinin saç dökülmesi tedavisinde etkinliğini değerlendirmek için yeterli kanıt yoktur.

Bununla birlikte  saç dökülmesi biyotin eksikliğinin bir belirtisidir  bu yüzden biyotin takviyesinin saç dökülmesi veya saç dökülmesi olan insanlara biyotin eksikliği olan kişiler için yararlı olduğu düşünülmektedir.

Biotin ve Diğer Yararları
Biyotinin diğer olası yararları arasında kırılgan parmak veya ayak tırnaklarının, diyabetin, diyabetik sinir ağrısının, kas sklerozunun ve diyabetik sinir ağrısının tedavisi yer alır. Biotin'in bu koşullardan herhangi birini tedavi edip edemeyeceğinden emin olmak için yeterli bilimsel kanıt yoktur.

Biotin eksikliği;

cilt, saç, tırnak, sinir sistemi ve bağırsaklar üzerinde kendini gösterir. En sık dermatolojik bulgular görülür. Saç dökülmesi, saçlarda mat görüntü, kırılma ve ekzematöz yakınmalar biotin eksikliğini düşündüren önemli dermatolojik şikayetlerdir. Saçlarda kalite kaybına yol açar

Biotin  yan etkileri

Biotin takviyeleri çok fazla dozda alınırsa çeşitli  sorunlara neden olabilir. Yan etkileri cilt döküntüleri, sindirim rahatsızlığı, insülin salınımı ve böbrek problemlerini içerebilir.

Üreticiler şampuan, saç kremi ve saç yağlarının, saç maskeleri veya biotin içeren kremlerin saçı kalınlaştırabileceğini, dolgunluğu artırabileceğini ve parlaklık katabileceğini iddia ediyorlar. Bu iddialara rağmen biotin şampuanın veya başka herhangi bir saç ürününün saçınızın daha hızlı veya kalınlaşmasını sağlayabildiğini gösteren bilimsel bir çalışma yoktur.

Biotin Dozaj ve Hazırlama

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) biyotin için önerilen bir dozaj önerisinde bulunmamıştır . Tıp Enstitüsü'nün Gıda ve Beslenme Kurulu'na göre 30 mcg  yetişkinlere yönelik, genellikle diyet tüketimi yoluyla elde edilebilecek 19 yaş ve üzerindeki yetişkinler için günlük yeterli alımdır.

Biyotin için önerilen bir diyet takviyesi bulunmamasına rağmen, destekçiler saç kıllarını güçlendirmek ve sonuç elde etmek için genellikle günde 2 ila 5 mg (2000 ila 5000 mcg) biyotin takviyesi almanızı önerir. Biotin suda çözünür bir vitamin olmasına rağmen (fazlalık idrar ve dışkıda atılır), bu öneriyi destekleyen kanıt yoktur ve bu miktarın düzenli kullanımının güvenliği bilinmemektedir.Bu yüzden yakın zamanda 5000 mcg biotin üreten firmalar dozajda azalmaya giderek miktarı düşürmeye başlamışlardır.

Diğer takviyelerde olduğu gibi  biotin hamile kadınlarda,  emziren annelerde, çocuklarda  ve tıbbi hastalığı  olan ve ilaç kullananlarda güvenlik açısından test edilmemiştir.

Biyotin eksikliği, aşırı miktarda alkol tüketen veya fazla miktarda çiğ yumurta beyazı tüketen kişilerde ortaya çıkabilir (avidin, biyotin emilimini engelleyen bir proteindir) .1 Birkaç ay boyunca günde iki veya daha fazla pişmemiş yumurta akı olduğu bilinmektedir. biyotin eksikliğine neden olmak.

Biyotin eksikliği (biyotinidaz eksikliği gibi), böbrek diyalizi ve sigara içme gibi genetik bozukluklar da biyotin ihtiyacınızı artırabilir. Bazı ilaçlar karbamazepin ve diğer antikonvülsanlar, antibiyotikler veya izotretinoin gibi biyotin seviyelerini azaltabilir.

Biyotin bağırsaklarda üretildiği için, iltihaplı bağırsak hastalığına veya bağırsaklardaki bakteri dengesini bozabilecek diğer durumlara sahip kişiler yeterli miktarda biyotin üretemeyebilir.

Herhangi bir biyotin eksiklik belirtisi fark ederseniz, sağlık uzmanınıza danışın. Belirtiler arasında saçın incelmesi, kırılgan tırnaklar, kuru cilt, kırmızı pullu döküntü (özellikle gözler, burun ve ağız), konjonktivit, depresyon, yorgunluk, halüsinasyonlar, kol ve bacakların uyuşması ve karıncalanması bulunur.
l
Biotin zararları;

biotin bir vitamindir ve bilinen herhangi bir zararı yoktur.yüksek doz biotin kullanımının bir zararı olmadığı fazlasının idrardan atıldığı şeklinde söylentiler vardır fakat bunlar bilimsel olarak kanıtlanmamıştır.yüksek doz biotin kullanımı klinik olarak sivilce oluşumuna neden olduğu gözlenmiştir.bu ve benzeri yağlı ve sivilceli cilt oluşumana neden olduğu bazı klinisyenlerce gözlemlenmiş ve bu yüzden yüksek doz biyotin kullanımına zararlı olabileceği konusunda şüpheyle yaklaşılması gerektiği belirtilmektedir.

Tükettiğiniz gıdada doğal olarak yeterli miktarda biyotin elde etmeniz olasıdır. Biyotin eksikliğinin nadir olduğuna inanılmaktadır.1 Bağırsaklardaki bakteriler genellikle vücudun günlük gereksinimlerinden daha fazlasını sağlar ve biyotin de çeşitli genel gıdalarda bulunur.

Çoğu kişi bira mayası, beslenme mayası, karaciğer, karnabahar, somon, muz, havuç, pişmiş yumurta sarısı, sardalya, kuruyemiş, baklagil ve mantar gibi biotin bakımından zengin yiyecekleri tüketerek günlük biyotin ihtiyaçlarını karşılayabilir.

Biotin'den  Zengin Gıdalar
Biyotin gıda kaynakları (100 gramda mikrogram olarak) şunları içerir:
biotin eksikliği için ne yemeli ne içmeli;
Yumurta sarısı (53)
Yulaf (27.0)
Buğday tohumu (17.0)
Beyaz mantarlar (16)
Ispanak (6.9)
Peynir, peynir (6.2)
Süt (3,5)
Domuz eti (5.0)
Havuç (5.0)
Elma (4,5)
Domates (4.0)
Sığır eti (3.0)
Tavuk (2.0)
Marul (1.9)

Saç tellerini kalınlaştırmak  için ne yapabilirim?
Saç ve saç dökülmesi incelemek çok üzücü olabilir. Saçlarınızı kaybettiğinizi veya saçlarınızın inceldiğini fark ettiyseniz, nedenini belirlemek için bir dermatolağa  ı görünmeniz gerekebilir.
Saç dökülmesinin biyotin eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. Yardımcı olup olmadığını görmek için ek biotin almalı mıyım?
Saç dökülmesini durdurmak için istekli olsanız da, değerlendirilmeden biotin tabletleri veya takviyeleri almak, altta yatan nedenin tanı ve tedavisinin gecikme riski taşıdığı anlamına gelir.

Biyotin eksikliği nadir olarak görülmekle birlikte  takviye ile giderilebilecek saç dökülmesi  nedenleri arasındadır. kendiniz için uygun doz biotin tabletlerine ve  sağlıklı üretim yapan bir biotin markasına karar vererek saçlarınızı güçlendirmek için kullanabilirsiniz.

piyasada güncel olarak bulunan biotin tablet markaları ve kullananların yorumları ;

Bu çeşitli markaları n11 ve hepsiburada com vb sitelerden temin edebilirsiniz.bazı markalar sadece içerik olarak biotin yer alırken bazı markalarda saw palmetto,çinko ,kalsiyum d pantetonat vb önemli gıda takviyeleri içermektedir .kendiniz için en önemli biotin  markasına karar vermeden önce mutlaka kullananların yorumlarını incelemenizi tavsiye ederiz.karar verirken üretici firmanın güvenirliği ve biotinin dozunu mutlaka göz önünde bulundurunuz.Unutmayınız biotin tek başına saç dökülmesini durdurmak için değildir ,saç büyümesini hızlandırmak ,saç tellerini güçlendirmek amacıyla kullanılır .Bütün bunlar için bilimsel bir dayanak olmasada kullananların önemli bir bölümü  tarafından özellikle saç kalınlaştırdığı ve saçları hızlı uzattığı iddia edilir .Bazı kullanların yorumlarına göre ise hem hızlı saç uzatmada etkili olduğu hemde saç beyazlamasını bir süre ertelettiği iddiası vardır .hızlı saç uzatıp uzatmadığına veya saç kalınlaştırıcı  ve beyazlamasını  erteleme  özelliği olup olmadığına en iyi biotin markalarından birini kullanarak kendiniz karar vereceksiniz.

Solgar Biotin 5000 Mcg 50 Kapsül

Nutraxin Biotin 2500mcg 50 Tablet

Venatura Biotin 5000 Mcg

NEWLİFE B12 PLUS Methylcobalamin B12 Vitamini+Folik Asit +Biotin

Bioxcin Biotin 5000mcg 60 Tablet

Shiffa Home Biotin Tablet - Biotin Containing 60 X 750mg

Hp Biotin 5 mg 120 Tablet

Hair 360 Plus Saw Palmetto ve Biotin 60 tablet

COLLAGEN BİOTİN ÇİNKO SELENYUM COENZYME Q-10 90 TABLET

VeNatura Biotin 5000 mcg 30 Tablet

Alopecia Biotin 2500 mcg 60 Tablet

Byopecia Biotin 2.5mg 60 Tablet

MedoHbiotin Biotin 5mg (5000mcg) 60 Tablet

EuRHo Vital Hyaluronik asit, Kollajen ve Biotin 30 Kapsül

Ncs Saw Palmetto 1000 Mg 180 Tablet Pumpkin Biotin Zinc Complex 2

Dmp Biotin Plus Zinc 120 Tablet

Force Nutrition Biotin 5 mg 120 Tablet

Fortem Kadın Saç Dökülmesi Keratin Biotin Tableti 750mg

Dermoskin Medohbiotin Biotin 5 mg 60 Tablet

Nutraxin Biotin 2500mg. 50 Tablet

Telovium Biotin 30 Tablet

Newvital 5000 mcg Biotin 30 Tablet

Zigavus Ultra Forte Biotin B7 2500mcg 30 Tablet

Doppelherz Biotin + L sistein + Çinko 30 Kapsül

BigJoy Vitamins Biotin 5000mg 50 Tablet

Avicenna Biotin 5000 Mcg 60 Tablet

Voonka Biotin 2500 Mcg 102 Tablet

Eurho Vital Hyaluronsaure Plus Kollagen & Biotin 30 Kapsül

Msl Biotin 5mg 60 Tablet

Dmp Biotin Plus Zinc 120 Tablets

Meka Nutrition Biotin Zinc 120 tablet

TELOVİUM BİOTİN 30 TABLET

Prozinc Probiotion Biotin 2500 MG

Medohbiotin Biotin 2.5 mg 120 Tablet

Dermoskin Medohbiotin Biotin 5 mg 60 Tablet

Byopecia Biotin 2.5mg 60 Tablet

Youtheory Men Collagen+Biotin 290 Tablet

Nature's Bounty Biotin 1000ug 100 Tablet

Aksu Vital BİOTİN 60 TABLET 750 MG

Zade Vital Biotin B7 30 Yumuşak Kapsül

Kratos

• Saç ekimim
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
guzel bi aciklama olmus tebrik ederim👏
Serkan Aygın | 3100 Greft | Fue | Yaş 35 | 03.10.2019
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=9873.0

nankör

• Yeni üye
  • *
biotin hapı uzun zaman önce kullanmıştım fakat nedense bende iştahsızlık ve hazımsızlık sorunlarına neden olduğunu hissettiğim içim bıraktım.o dönem zayıflamamın nedenini biotin hapına bağlamıştım .aile hekimine sordum biotin zayıflatırmı diye adam güldü geçti olmaz öyle şey dedi.kullandığım biotin hapını tam hatırlamıyorum galiba naturel ile başlayan bir şeydi şimdi farklı marka kullansammı diyorum yeni saç ektirdim tavsiye edebileceğiniz biotin markası varmı acaba ?

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
biotin hapı uzun zaman önce kullanmıştım fakat nedense bende iştahsızlık ve hazımsızlık sorunlarına neden olduğunu hissettiğim içim bıraktım.o dönem zayıflamamın nedenini biotin hapına bağlamıştım .aile hekimine sordum biotin zayıflatırmı diye adam güldü geçti olmaz öyle şey dedi.kullandığım biotin hapını tam hatırlamıyorum galiba naturel ile başlayan bir şeydi şimdi farklı marka kullansammı diyorum yeni saç ektirdim tavsiye edebileceğiniz biotin markası varmı acaba ?

Nature's Bounty Biotin Olabilir  solgardan fiyat olarak daha uygun ve aynı kalite.
Global Moderator

ahmetrts

• Hero Member
Biotin vitaminlerinde domuz etimi var yoksa doğal karşılamak için yenebilecekler listesine mi tam anlıyamadım?

Blue

• Full Member
Bende pek fayda etmedi sanırım Biotin. 2.5 ve 5mg kullandım uzun süre. Belki saçı korumuştur ama kalınlık ve hızlı uzamaya etki etmedi diye düşünüyorum

Birde 50 tane markanın içinde bir benim kullandığım Natures Supreme yazmıyor sanırım :D

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Biotin vitaminlerinde domuz etimi var yoksa doğal karşılamak için yenebilecekler listesine mi tam anlıyamadım?

Domuz etinde de biotin var biotinde domuz eti yok:)
« Son Düzenleme: 14 Kasım 2019, 20:12:44 Gönderen: Hintell »
Global Moderator

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
guzel bi aciklama olmus tebrik ederim👏

Rica ederim  uzun bir araştırma sonrası hazırladığım bir yazı.
Global Moderator

Beta

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Üstad senin fikriln nedir ekim sürecinde biotin kullanmak konusunda ne dersin ?
Bu konularda tecrübeli olduğuna inanıyorum.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Üstad senin fikriln nedir ekim sürecinde biotin kullanmak konusunda ne dersin ?
Bu konularda tecrübeli olduğuna inanıyorum.

Saçlar ince telli ise kullanın derim ama xpecia ya da kullandığınız bir vitamin varsa bunun içeriğinde muhakkak biotin vardır zaten içeriklerine bakın fazladan almaya gerek kalmaz.
Global Moderator

Beta

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Saçlar ince telli ise kullanın derim ama xpecia ya da kullandığınız bir vitamin varsa bunun içeriğinde muhakkak biotin vardır zaten içeriklerine bakın fazladan almaya gerek kalmaz.

Eyvallah emeğine sağlık

oz1805

• Full Member
Güzel paylaşım olmuş.. teşekkürler hintell herkes için bilgilendirici

heprotar

• Sr. Member
Sürüyle biotin hapı var ama bence bunların en ciddi markaları solgar ,zigavus ,shiffa home aksu vital ,eczacıbaşı voonka biotin olabilir.birde geçenlerde eczacı bir arkadaş zade vital biotini tavsiye etti ,söylediğine göre bilmem ne testlerinden geçen tek markaymış doğrumu bilmiyorum.

Bu arada shiffa home aksu vitalin biotinin içeriği enterasan geldi bana ; İçeriği(2 tablet için) :Mikrokristalin Selüloz, Cüce palmiye ekstresi(300 mg), L-Sistein(100mg), L-Lizin(100mg), Magnezyum oksit(magnezyum:60mg, %BRD :16), Üzüm çekirdeği ekstresi(100mg), L-Arjinin(50mg), Kırmızı Ginseng Ekstresi(50mg), L-Karnitin(50mg), Çinkosülfat monohidrat(Çinko:14,99mg,%BRD :149,9), L-Metiyonin(40mg), Silikondioksit, Keratin(20mg), Niasin(Vitamin B3:16mg,%BRD:100), Magnezyum stearat, Karabiber ekstraktı(2,5mg), Biotin(2,49mg, %BRD:4980), Piridoksin HCl(Vitamin B6:1,234 mg,%BRD:88,1), Kalsiyum D-pantotenat(Vitamin B5:1,104mg,%BRD:18,4), Folik asit(0,4mg,%BRD:200), siyanokobalamin(Vitamin B12:0,1mg,%BRD:4000)

ne dersiniz bu içeriğe yani merdiven altı gibi üretim tesisini gördükten sonra  expecia yerine bunu almak çok daha mantıklı geldi, tabi aksu vital kaliteli bir markamı emin değilim.senin fikrin nedir hintel başkan tavsiye edebileceğin bir biotin markası varmıdır .sakın hp biotin deme o da expecianın yan ürünü   :)

dete

• Kendi ekimim
  • Sr. Member
Emeğinize sağlık hocam, ciddi birikim gerektiren bir yazı helal olsun

aksamci

• Hero Member
  • Kel degilim , anlim acik
1,5 seneden fazla her sabah 1 adet 10000 dozajli biotin kullaniyorum,saclarimin daha kalin ve canli oldugunu söyleyebilirim,  . bu sürecte herhangibir yan etki olmadi. tirnaklarim daha cabuk uzuyorlar , önceden rahatsizlik veren vücut yaglanmam normal seviyeye geldi asiri rahatsizlik vermiyor. bunlar biotinin etkisimi bilmiyorum .
olumlu ilerledigi icin kullanmaya devam edecegim.

Facebook Twitter Instagram