Gönderen Konu: Biotin; Faydaları,Zararları,Yan etkileri,Kullananlar dozu (5000 vs)  (Okunma sayısı 93836 defa)

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
Enfeksiyon olduğunu sanmıyorum. Finasterid kullanımında belli bir süre döküntü olmuş olabilir ama dediğim gibi bence siz bir anda vucüdunuza normalde almadığınız kadar vitamin + finasterid kullandığınız için böyle ufak döküntüler olabilir. Tabi endişe ediyorsanız en doğrusu doktora kontrol ettirmek. Stres bile bunu tetikliyor olabilir. Çok kafaya takmayın derim büyük bir problem olduğunu sanmıyorum.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.
ŞUNLARADA BAKABİLİRSİNİZ

unverm

• Hero Member
Eyvallah dostum sagol yardımın icin. Yarınki sonuç tatmin etmezse bi uzmana gorunecegim.

onizuka eikichi

• Hero Member
Rica ederim her zaman doktor kontrolünde olmakta fayda var. En azından kafanız rahat etmiş olur.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Muhib

• Full Member
Karin ve sirt bolgesinde bu sekilde kucuk sivilce gibi deri dokuntuleri var, biotin direk sivilce cikariyo bu baska bisey mi Proscar in yan etkisi mi?

Hocam bol su ile al ilaçları.. vücuttan idrarla atamadığı fazla biotin böyle döküntü yapar..

unverm

• Hero Member
Hocam bol su ile al ilaçları.. vücuttan idrarla atamadığı fazla biotin böyle döküntü yapar..
Aşırı su içiyorum yani, ölçmedim ama 2 lt den fazla oluo günde. Bi de şu aklıma geldi, sac ekiminden sonra 2 tane antibiyotik vermişti doktor. Bunların yan etkileri de olabilir diye düşünüyorum ama emin değilim tabi.

Muhib

• Full Member
Aşırı su içiyorum yani, ölçmedim ama 2 lt den fazla oluo günde. Bi de şu aklıma geldi, sac ekiminden sonra 2 tane antibiyotik vermişti doktor. Bunların yan etkileri de olabilir diye düşünüyorum ama emin değilim tabi.

Ben 3-3,5litre su içmeye başlayınca sivilce azaldı.. biraz suyu artırın derim

unverm

• Hero Member
Ben 3-3,5litre su içmeye başlayınca sivilce azaldı.. biraz suyu artırın derim
Sağolasın mantıklı 👍

unverm

• Hero Member
Kandaki biotin değerini ölçtüren var mi acaba? Sağlık ocağı yapmıyor, dermatolog mu yapar bu ölçümü?

onizuka eikichi

• Hero Member
Biotinin zararı olmadığı için pek test yaptıran olduğunu düşünmüyorum :). Evet dermatolog yapar bu kontrolü. Siz isterseniz gitmeden önce gideceğiniz hastanenin bu kontrolü yapıp/yapmadığını telefon ile arayıp öğrenebilirsiniz. Yardımcı olurlar diye düşünüyorum.

unverm

• Hero Member
Biotinin zararı olmadığı için pek test yaptıran olduğunu düşünmüyorum :). Evet dermatolog yapar bu kontrolü. Siz isterseniz gitmeden önce gideceğiniz hastanenin bu kontrolü yapıp/yapmadığını telefon ile arayıp öğrenebilirsiniz. Yardımcı olurlar diye düşünüyorum.
Ben de öyle düşündüm, ama belki eksikliğiyle ilgili tahlil yaptıran vardır diye şansımı denedim :). Sonuçlar kısmında biri yaptırdım demişti diye hatırlıyorum ama bulamadım.

unverm

• Hero Member
Kan tahlili sonuçlarında karaciğerle ilgili bir sorun çıkmadı. Kolesterol biraz yüksek çıktı. B12 vitamini normal çıktı. Şu anda biotinden kaynaklı olduğu ihtimali fazlalaştı. Bi de dermatologa görüneceğim bakalım, biotin ve d vitamini testleri yaptıracağım. Bu süre zarfında finasterid kullanmaya tekrar başlasam mı acaba?

unverm

• Hero Member
Dermatolojide muayene oldum ve sonuç olarak sac ekiminden sonra içilen antibiyotiklerin alerji yaptığını soyledi ve biotin gibi vitaminlerden şüphelenmedi ve alerji hapı ile krem verdi. Dolayisiyla biotin ve Proscar a devam ediyorum.

Blue

• Full Member
Dermatolojide muayene oldum ve sonuç olarak sac ekiminden sonra içilen antibiyotiklerin alerji yaptığını soyledi ve biotin gibi vitaminlerden şüphelenmedi ve alerji hapı ile krem verdi. Dolayisiyla biotin ve Proscar a devam ediyorum.

Proscarı ne kadar süre kullanacaksın?

unverm

• Hero Member
Proscarı ne kadar süre kullanacaksın?
Sac ekiminden 4.5 ay önce başlamıştım, en az 1 yıl herhangi bir durum olmazsa kullanmayi planlıyorum. Sonrasında duruma gore karar vericem ama faydasını görürsem ve yan etki de olmazsa bikac yıl kullanabilirim.

onizuka eikichi

• Hero Member
Güzel biotin kaynaklı olması tahmin edilen bir durumdu ama önlem almanız isabet olmuş. En azından artık kafanız rahat kullanırsınız. Şöyle söyleyeyim ben normalde spor yapan hatta bir dönem düzenli basketbol oynayan birisiydim. Şu sıralar sporu tamamen kestim bende de sivilce yapıyor biotin. Tabi spor yapmayınca su tüketimi de azaldı bende ne yalan söyleyeyim belki onunda etkisi olabilir. Finasterid yorgunluk yapabiliyor tabi haliyle biotin de alınca can sıkıcı sivilceler çıkıyor. Siz saç köklerine vereceği zararı düşündüğünüz için de haklısınız. Gerçekten can sıkıcı bir durum :). Eğer kullanmaya devam edecekseniz biotini bitince 2,5 mg olarak devam edin derim.

Facebook Twitter Instagram