Gönderen Konu: Biotin; Faydaları,Zararları,Yan etkileri,Kullananlar dozu (5000 vs)  (Okunma sayısı 93818 defa)

papito

• Sr. Member
Guzel bir konu emeginize saglik

Erolkara

• Sr. Member
aşırı fazla biotin markası var ben solgar kullanıyordum şimdi binlik daha moda gibi her yerde binlik biotin var 5000 solgar bir ara yoktu ama şimdi geri çıkmış 1000 likmi yoksa 5000 lik biotinmi kullanmalıyız.bu yazıya göre 1000 lik yeterli gibi boşuna 5000 lik kullanıp böbrekleri yormaya değermi ?

byflamingo

• Sr. Member
çok önceden 5000 lik bir marka kullanmıştım şimdide son bir aydır 1000 mcg olan solgar kullanıyorum .binlik bile vücudun günlük ihtiyacı olan biotinin misli misli karşılıyor bu yüzden 5000 lik bana mantıksız geliyor açıkçası.

Mutsuz Hasta

• Hero Member
Saçlar ince telli ise kullanın derim ama xpecia ya da kullandığınız bir vitamin varsa bunun içeriğinde muhakkak biotin vardır zaten içeriklerine bakın fazladan almaya gerek kalmaz.

Hocam, genetik dökülme yüzünden incelen saçlarda etkili olur mu?

Blue

• Full Member
Şuanda 2.5 mg kullanıyorum ama saç ekim sürecine girersem ekstra hap kullanmassam 5 mg kullanırdım sanırım

Şu trichoplus'un içinde ne kadar biotin var bir bulamadım

Burakcan

• Full Member
önüne gelen biotin vitamini çıkarmış toz halinde alıp paketleme yapıyorlar marka adı altında sanırım çinden gelme olasılığı yüksek bu vitamin tozlarının o yüzden mutlaka çok bilindik ve güvenilir firmaların biotin haplarını alın mutlaka.

baldsetfree

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
zigavus ultra forte tablet aldım içeriği güzel iyimi kötümü artık bir yorumumuz olur :)

Muhib

• Full Member
Medohbiotin aldım.. yaklaşık 10 gündür kullanıyorum.. başta mide ağrısı.. sonra kabızlık.. şimdide anüste kan şeklinde vücudum reaksiyon gösterdi..

Bilindik marka çok önemliymiş.. hepsi aynı biotinden ne olacak ki dedim.. olan oldu.. yarın doktora gitcem bakalım.

unverm

• Hero Member
Biotinin ilk defa bu şekilde bi yan etkisini duydum. Kaçlık kullanıyosunuz 5000 mcg mi?

Muhib

• Full Member
Biotinin ilk defa bu şekilde bi yan etkisini duydum. Kaçlık kullanıyosunuz 5000 mcg mi?

5000lik hocam.. daha önce kan gördüm de kendimi zorladım diye düşündüm.. ama dün tekrar görünce bıraktım..

unverm

• Hero Member
5000lik hocam.. daha önce kan gördüm de kendimi zorladım diye düşündüm.. ama dün tekrar görünce bıraktım..
İnsanın ihtiyacı normalde 2000 mcg civarindaymiş. Ben ağır gelmesin diye 1000 mcg solgar kullandım 1 kutu. Sonra 1000 mcg günde 2 adet kullanarak 2000 e çıkardım. Şu an solgar 5000 mcg kullanıyorum başta az bi sivilce yaptı şimdi bişey yok. Demek istediğim vücudu yavaş yavaş alıştırmak lazım bence vitamin de olsa. 1000 lik solgar alip deneyebilirsin.     

Muhib

• Full Member
İnsanın ihtiyacı normalde 2000 mcg civarindaymiş. Ben ağır gelmesin diye 1000 mcg solgar kullandım 1 kutu. Sonra 1000 mcg günde 2 adet kullanarak 2000 e çıkardım. Şu an solgar 5000 mcg kullanıyorum başta az bi sivilce yaptı şimdi bişey yok. Demek istediğim vücudu yavaş yavaş alıştırmak lazım bence vitamin de olsa. 1000 lik solgar alip deneyebilirsin.   

Şu durumdan bi kurtulayım da bende öyle düşünüyorum

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
biotin çok yüksek doz almanıza gerek yok günlük kullanımda 1000 mg ya da 2000 mg yeterli dostlar

yoksa sivilce gibi durumlar oluyor.
Global Moderator

EMİNBEY

• Hero Member
Zaten vücudun günlük ihtiyacı 2.5 mg olarak belirlenmiş. Üstüne gıda olarak biotin alıyoruz zaten. 2.5 üstü bence gereksiz

Facebook Twitter Instagram